Afdelingsmanager Juridische Zaken, Inkoop en Subsidies

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
23-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Nee
Reacties
1
Bekeken
301
Status
Gesloten
Referentie
BCIG8664

Omschrijving

De gemeentelijke organisatie is in de eindfase van een intensief en ambitieus veranderproces. Kern daarvan is het ontwikkelen van een organisatie die nodig is om toegerust te zijn voor de enorme opgaven waar de gemeentelijke organisatie voor staat. En een gemeentelijke organisatie waarin slagvaardig wordt samengewerkt, zowel binnen als met partners buiten de organisatie. Een organisatie waarin medewerkers zich optimaal uitgedaagd, gestimuleerd en ondersteund voelen om duurzaam het beste van zichzelf te geven en zich gepassioneerd en gedreven in te zetten voor het realiseren van de afgesproken prestaties.

De organisatie bestaat uit vijf clusters waarin alle afdelingen zijn gebundeld, aangestuurd door clustermanagers en een tweehoofdige concerndirectie.

Eén van de clusters, Dienstverlening & Bedrijfsvoering, is recent gevormd. Zoals de naam aangeeft, worden alle klantgerichte en alle dienstverlenende afdelingen en teams hier samengebracht. Het gaat dan om de afdelingen Personeel & Organisatie, Financiën en Control, Bedrijfsadministraties, Huisvesting & Services, Juridische zaken Inkoop en Subsidies, Informatie & Automatisering, Informatie Project en Procesmanagement, Belastingen, Burgerzaken, Klantcontacten en Archief.

De komende jaren staat het cluster Dienstverlening & bedrijfsvoering voor een aantal grote ontwikkelopgaven. Bijvoorbeeld het ondersteunen en het faciliteren van de veranderende rol van de overheid en aansluiten bij maatschappelijke ontwikkelingen. Maar ook de effecten van decentralisaties en regionalisering zijn hot items. Het invullen van de management functies binnen het cluster heeft op dit moment prioriteit.

De afdeling
De afdeling JIS is een afdeling die taken uitvoert op het gebied van algemene juridische zaken, Inkoop, Subsidies en Verzekeringen. De afdeling is regisseur bij het extern uitzetten van juridische vragen van de lijnafdelingen. De afdeling heeft een omvang van ca. 12 fte

Inrichtingsproces van de afdeling
Per 1 oktober a.s. gaat de nieuwe gevormde afdeling JIS van start . In afwachting van het structureel invullen van de vacature afdelingsmanager JIS wordt nu gezocht naar een interim manager. Primaire taak is het het (mede) opstellen en uitvoeren van het implementatieplan voor de nieuwe organisatie/ adeling en het begeleiden en ontwikkelen van de medewerkers naar hun nieuwe of aangepaste functie. Ook de dagelijkse aansturing van de afdeling maakt deel uit van de werkzaamheden.

Ontwikkelingen in de afdeling

Borgen van voldoende juridische expertise over privacywetgeving, aanbestedingsrecht en subsidierecht
Juridische afhechting van regionalisering- en decentralisatieprocessen
Verdere professionalisering van de inkoopfunctie en beleid en uitvoering van het subsidieproces;
Vormgeven van het regisseurschap bij het extern uitzetten juridische vragen
Taken en verantwoordelijkheden
De manager die wij zoeken is resultaatgericht met visie en passie en realiseert de strategische ambities van de gemeente Ede samen met medewerkers, bestuur en samenleving realiseren. De manager kan medewerkers optimaal uitdagen, stimuleren en ondersteunen om duurzaam het beste van zichzelf te geven. Dit vraagt om een ontwikkelingsgerichte managers die drager en drijvende kracht zijn van de gewenste ontwikkeling van de organisatie.

Kandidaat omschrijving
Functie-eisen

een academisch werk- en denkniveau aantoonbaar dmv opleiding;
meerjarige ervaring als afdelingsmanager
inhoudelijke kennis van en aantoonbare ervaring met de belangrijkste vakgebieden en werkprocessen binnen het domein van JIS
Gerichte opleiding op het vakgebied
Kennis van bedrijfsvoeringvraagstukken
Affiniteit met en inzicht in meerdere beleidsvelden van de gemeente

Profiel

Visie op de bijdrage die de afdeling moet leveren ter ondersteuning van de grote opgaven;
Verbindend naar de medewerkers, organisatie en collega managers om de resultaten te bewerkstelligen, teamplayer;
Flexibel schakelend tussen niveaus en disciplines om effectief leiding te geven en krachtig richting en sturing te geven aan medewerkers (team en individueel), stressbestendig met een helikopterview;
Gedreven en resultaatgericht; voorbeeldfunctie en drijvende kracht achter de gewenste ontwikkeling van het cluster en de afdeling.
Coach in een cultuur van elkaar aanspreken, ondersteunen en motiveren om de medewerkers het beste uit zichzelf te halen en zich te ontwikkelen en hun kwaliteiten tot hun recht te laten komen;

Inhoudelijke CV eisen
Minimaal WO opleiding (op CV aantoonbaar)
Minimaal 3 jaar managementervaring als afdelingsmanager ( op CV aantoonbaar)
Inhoudelijke kennis van en ervaring met meerdere vakgebieden en werkprocessen binnen het domein juridische zaken, inkoop en subsidies (op CV aantoonbaar)

Inhoudelijke CV wensen
Kennis van bedrijfsvoeringsvraagstukken (op CV aantoonbaar)
Ervaring met afdeling en medewerkers in een transitiefase ( op CV aantoonbaar)
Mee te leveren persoonlijk profiel die jouw persoonlijkheid en werkmentaliteit illustreert. (hiermee zal vanzelfsprekend zeer vertrouwelijk worden omgesprongen)

Startdatum
02-11-2015
Einddatum
01-02-2016
Uren per week
24
Uren per dag
8
Standplaats
Ede

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    30-09-2015 18:04
    Plaats
    Bergschenhoek

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten