Projectmedewerker ontvangstorganisatie Uithoflijn

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
23-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
667
Status
Gesloten
Referentie
2015610

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 30 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2547 opdrachten

Omschrijving

U bent een projectmedewerker met ervaring met opstellen van een projectopdracht, met het bewaken van de kwaliteit van (tussen) producten, de planning en het budget van projecten in de railinfrastructuur.

Wie?
Onze opdrachtgever is een verzelfstandigde dienst binnen de regio Utrecht. De dienst is verantwoordelijk voor het beheren en realiseren van het complete regionale tramvervoersysteem, nodig om de groeiende mobiliteitsbehoefte in de regio Utrecht op te vangen.

Regiotram is een jonge organisatie die zich sinds 2010 bezighoudt met het assetmanagement van het tramsysteem. Regiotram beheert 26 trams, 20 kilometer spoor, een tramremise, ICT-systemen (onder andere ten behoeve van reisinformatie, verkeersleiding) en een aantal assets ten behoeve van het bussysteem. De ambitie is om tot de beste trambedrijven in Europa te behoren. Regiotram is als een van de eerste trambedrijven ter wereld gecertificeerd voor PAS55, werkt volgens principes van systems engineering, risicogestuurd onderhoud en RAMS / LCC.

Regiotram opereert in een dynamische omgeving: het tramvervoersysteem wordt de komende jaren nagenoeg verdubbeld door de aanleg van de nieuwe tramlijn naar het universiteitsterrein de Uithof en de komst van 27 moderne lage vloertrams. Tot 2020 wordt daarnaast een nieuwe tramremise in Nieuwegein gerealiseerd en de traminfrastructuur van de bestaande tramlijn wordt nagenoeg volledig vervangen.

Het project Ontvangstorganisatie is verantwoordelijk voor de coördinatie van alle activiteiten die nodig zijn om de Uithoflijn succesvol te integreren in het totale tramvervoerssysteem. Dit is een complex proces dat alle onderdelen van Regiotram raakt. Vanaf medio 2017 wordt het materieel van de Uithoflijn gefaseerd overgedragen aan Regiotram Utrecht en op 31 december 2017 de infrastructuur. Regiotram neemt de assets van de Uithoflijn in beheer. Op operationeel niveau worden de werkzaamheden uitgevoerd door gecontracteerde partijen. Dit betekent dat Regiotram Utrecht een portfolio aan onderhoudscontracten beheert. Daarnaast heeft zij overeenkomsten met niet marktpartijen, zoals gemeenten, over beheer en eigendom van de assets. Voor het beheren van de assets van de Uithoflijn moeten de huidige contracten aangepast worden of nieuwe contracten afgesloten te worden. De afspraken met de vervoerder (Qbuzz), opgenomen in het zogenaamde Gebruiksdossier, moeten geactualiseerd worden. Voor de informatie over de assets die beschikbaar komt moeten assetmanagement documentatiesystemen aangeschaft danwel aangepast worden.

Wat?
Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U ondersteunt de projectleider Ontvangstorganisatie Uithoflijn en voert hierbij zelfstandig activiteiten uit.

 • U levert een inhoudelijke bijdrage aan de formulering van de projectopdracht.

 • U bewaakt de projectplanning (MS Projects) en stemt deze met betrokkenen af.

 • U organiseert de afstemming met de verschillende vakdisciplines, organiseert het afstemoverleg, bereidt dit voor en zorgt voor de verslaglegging.

 • U ondersteunt de contractbeheerders en de inkoop- en contractadviseur bij het opstellen van een contracteringsstrategie en een contracteringsplan, en bij het opstellen van de functionele specificaties.

 • U ondersteunt bij het maken en vastleggen van de afspraken met de vervoerder.

 • U ondersteunt de projectleider Ontvangstorganisatie bij de inhuur van externe capaciteit voor de verschillende onderdelen van het Plan van Aanpak.

 • U bewaakt de kwaliteit van (tussen) producten en het aan het project beschikbaar gestelde budget.

 • U voert het overleg met de medewerker financiën.

 • U stelt eenmaal per 2 maanden een voortgangsrapportage op in afstemming met de projectleider Ontvangstorganisatie en de medewerker financiën.

Eisen

 • U beschikt over een afgeronde technische universitaire opleiding.

 • U hebt aantoonbare kennis van en werkervaring met projecten in de railinfrastructuur.

 • U hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

 • U hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van een projectopdracht, met het bewaken van de kwaliteit van (tussen) producten, de planning en het budget.

 • U hebt aantoonbare ervaring in het gericht aansturen en structureren van processen.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?
Utrecht

Wanneer?
De functie is per direct parttime beschikbaar voor 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind september 2016, met een optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?
Ter uitbreiding.

Hoe?
Reageer vóór woensdag 30 september aanstaande en stuur uw cv. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer Stam. Referentienummer 2015610.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  23-09-2015 18:23
  Plaats
  Alphen aan den Rijn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten