Informatie analist

Opdrachtgever
Stone Business Associates
Geplaatst op
24-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
614
Status
Gesloten

Omschrijving

Jij bent de Informatie Analist pur sang? Per begin oktober zoeken we jou voor een mooie opdracht!

Onze opdrachtgever, internationaal actief in de bouw en infra heeft gevraagd de selectie te doen van een Senior Informatie analyst. De opdracht heeft tot doel de informatiebehoefte in kaart te brengen, te structureren en de consequenties daarvan voor ontwerp en opleidingen inzichtelijk te maken.

Deze opdracht heeft in eerste aanleg een duur van 3 maanden bij een bezetting van 3-4 dagen per week.

De opdrachtgever heeft enige tijd geleden besloten de IT omgeving te harmoniseren in het kader van standaardisatie, efficiency en onderhoud. De verschillende business units hebben een grote verscheidenheid aan systemen, zowel voor ERP als bijvoorbeeld voor projectbewaking. Teneinde dit project goed te laten verlopen is een stuur- en projectgroep ingericht. Binnen de projectgroep is zowel projectmanagement als business, als ICT kennis aanwezig.

Je gaat in gesprek met de verschillende stakeholders, waar onder in ieder geval de verschillende financieel directeuren. Daarmee breng je de huidige en gewenste bedrijfsprocessen, werkstromen en functies/rollen in kaart en vertaalt deze naar de inrichting van de (projectbewakings)systemen (processen, procedures, rollen/autorisaties e.d.). Doel hierbij is er voor te zorgen dat alle processen in lijn zijn met de bedrijfsdoelstellingen. In het bijzonder het bedienen van de klanten, efficiƫntie, effectiviteit en rendement. Je kunt snel en duidelijk terugkoppelen middels bijvoorbeeld VISIO. De informatiebehoeftes biedt je gestructureerd de verantwoordelijken voor de inrichting van de systemen en de gebruikers opleidingen gestructureerd aan. Uiteraard na instemming van de stuurgroep. Eventueel te maken keuzes leg je met motivatie voor elk alternatief voor aan de stuurgroep. Om deze rol goed in te vullen ben je vooral de specialist, er is geen behoefte aan "de manager".

 • HBO+ werk- en denkniveau;

 • Excellent communicator;

 • Aantoonbaar ruime ervaring met dergelijke opdrachten binnen Bouw & Infra en specifiek ten aanzien van projectbewaking;

 • Ervaren met de gebruikelijke tools op het gebied van procesmodellering als Visio of vergelijkbaar;

 • Je onderscheidend vermogen van hoofd- en bijzaken is groot;

 • Je bent in staat een buy-in te krijgen van alle stakeholders;

 • Gestructureerd rapporteren is voor jou een vanzelfsprekendheid.

Indien deze opdracht je aanspreekt en je meent aan de gestelde kwalificaties te voldoen zien wij jouw reactie graag tegemoet. Wij ontvangen graag jouw voor deze opdracht op maat gemaakte recente CV, inclusief minimaal twee referenten.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  28-09-2015 21:25
  Plaats
  Arnhem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten