IAM architect RVB

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
24-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Nee
Reacties
0
Bekeken
30
Status
Gesloten
Referentie
1021

Omschrijving

Doelstelling
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is een fusieorganisatie sinds 1 juli 2014 van de volgende vier diensten:

 • Voormalig Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB)

 • Voormalig Rijksgebouwendienst (RGD)

 • Voormalig Defensie Vastgoed (DVD)

 • Voormalige directie Rijksvastgoed. (dRV)

Het RVB gaat haar ICT dienstverlening onderbrengen bij SSC-ICT Haaglanden. Vastgoedspecifieke ICT processen blijven bij RVB in huis. Verder gaat het RVB de bedrijfsspecifieke processen en systemen harmoniseren in het programma Harmonisatie Applicaties en RijksvastgoedProcessen (HARP). Doel hiervan is om voor het RVB vanuit de oude situatie met 4 proces- en applicatielandschappen, een processtructuur in te richten die integraal ondersteund wordt met een passend applicatielandschap dat onder Enterprise architectuur wordt ingericht.

Visie
Het RVB maakt integraal deel uit van de Rijksoverheid, en heeft daarbinnen een aantal specifieke taken op vastgoedgebied. Daarom maakt het RVB maximaal gebruik van de voorzieningen die vanuit DGOBR rijksbreed geleverd worden aan de rijksonderdelen, zoals is opgedragen door de ministerraad met de vaststelling van de Hervormingsagenda Rijksdienst. RVB betrekt alle ICT diensten van het SSC-ICT die niet specifiek voor ondersteuning van de vastgoedprocessen zijn ingericht. Voor de vastgoed specifieke diensten wordt een ‘leveringsketen’ ontwikkeld waarin SSC-ICT de beschikbaarstelling van de ICT voorzieningen levert, en het RVB de proces specifieke configuraties beheert. Hiermee kan het RVB haar eigen verantwoordelijkheid voor het voortbrengingproces in het vastgoeddomein van de rijksoverheid borgen. Bij het inrichten van de vastgoed gerelateerde ICT systemen voor het RVB zijn de RVB processen en de bruikbaarheid van de toepassingen richtinggevend.

Programma HARP
Na afronding van het programma Harmonisatie Applicaties en RijksvastgoedProcessen (HARP) beschikt het RVB over 1 integrale bedrijfsprocesstructuur die ondersteund wordt door 1 integraal applicatielandschap waarin alle vastgoed gerelateerde applicaties in onderlinge samenhang zodanig in gebruik zijn dat ze de bedrijfsprocessen maximaal ondersteunen.

Project Identity Management RVB
Het programma HARP is gestart, en bestaat uit 23 projecten. Het project waar dit profiel betrekking op heeft is project 2 “Identitymanagement RVB”. Een van de redenen om te starten met dit project is voortgekomen uit het ontstaan van het Rijksvastgoedbedrijf door het samenbrengen van de RGD, het RVOB en de DVD. Voor deze onderdelen bestaan verschillende IdM landschappen.
Het project heeft tot doel een eindbeeld Identity Management voor het RVB te ontwikkelen met een bijbehorende roadmap. Het eindbeeld houdt rekening met de flexibele departementale ophanging van een organisatie als het RVB en wordt uitgewerkt op alle lagen binnen de enterprise architectuur. De organisatorische implementatie van de eerste essentiële stappen van de roadmap behoort eveneens tot de opdracht. Hierbij kan in ieder geval gedacht worden aan het beheren van de levenscyclus van de identiteiten van de verschillende voormalige onderdelen ten behoeve van de juiste toegang te verstrekken voor zowel fysieke als logische voorzieningen.

Senior IAM architect
Gevraagd wordt een senior IAM architect voor project 2 “Identity Management RVB”. De verwachting is dat de belasting voor de geschikte kandidaat neerkomt op gemiddeld 32 uur per week. De IAM architect versterkt het project team en zal een grote rol gaan spelen in het opstellen van een eindbeeld Identity Management RVB, met bijbehorende roadmap , uitwerking roadmap in EA en de PSA.
Profiel
Gevraagd wordt een zeer ervaren IAM architect met aantoonbare ervaring binnen de Rijksoverheid. Ervaring met transities van IdM omgevingen en de implicaties hiervan kunnen overzien op alle lagen van de architectuur is essentieel. Het is een pré als deze specifieke ervaring is bij overheidsorganisaties.
De senior IAM architect heeft als specialist kennis van de verschillende concepten en principes, trends en ontwikkelingen van IAM, mede binnen de Rijksoverheid. De senior IAM architect is een generalist op strategisch niveau en specialist op tactisch en operationeel niveau en kan ideeën en visie concretiseren in realistische ontwerpen van complete bedrijfsinformatie huishoudingen of grote delen daarvan. Begrijpt precies wat de conceptuele rol is van de informatielaag tussen applicaties en processen. Is tevens zeer goed in staat om dit uit te dragen op verschillende niveaus in de organisatie. Hij/zij is een informatie consultant die zeer creatief en goed kan ontwerpen. Vertaalt zonodig strategische ontwikkelingen binnen de organisatie en in de markt, zoals wet- en regelgeving en informatiebeveiliging naar consequenties voor de informatiehuishouding van de onderneming en de ketenpartners.

 • Op de hoogte van Rijksbrede IdM en IAM ontwikkelingen.

 • Ervaring met werken bij de Rijksoverheid.

 • Ervaring met het ministerie van BZK is een pré.

 • Ervaring met transities van ICT diensverlening is een pré.

 • Ruime ervaring met IdM ketenbeheer.

 • Kennis en ervaring met diverse technische IdM oplossingen en koppelvlakken.

 • Zo vertrouwd met alle lagen van de architectuur dat wijzigingen op de ene laag nagenoeg ‘automatisch’ vertaald kunnen worden naar effecten op de andere lagen. Dit criterium telt extra zwaar.

Profiel: gericht op samenwerking, pro-actief, gevoel voor sociale verhoudingen, omgevingsbewust, analythisch, kritisch, zelfstandig, creatief in oplossingen, transparant. Gericht op tijdige levering van het resultaat.
Geen vaste standplaats: aanwezigheid waar nodig op de locaties Den Haag (voornamelijk), reizen naar Apeldoorn en Utrecht behoort tot de reikwijdte.

Begindatum zo spoedig mogelijk, snelle opbouw naar maximale inzet bespreekbaar eveneens als de inzet van een ingewerkt duo:
Einddatum in 2016. Evaluatie samenwerking na 3 maande

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten