Keten Beheerder

Opdrachtgever
Caesar Experts
Geplaatst op
24-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
383
Status
Gesloten

Omschrijving

Keten Beheerder Centraal Aansluitpunt en Standaard Platform

Organisatie

Beheerorganisatie SP en CA

Functie

Ketenbeheerder

Uren per week

36

Locatie

Den Haag

Werk-/denkniveau

HBO

Functie-inhoud
Binnen het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt open source gebaseerde software ontwikkeld op “het Standaard Platform” (SP). Alle externe koppelingen (o.a. op de basisregistraties) vanaf dat platform lopen via “het Centraal Aansluitpunt” (CA). Het huidige beheerteam van SP en CA heeft behoefte aan meer capacteit in eerste instantie vooral voor het beheer van het CA.
Als lid van het huidige beheerteam van 3 mensen, geef je mede vorm aan de verdere professionalisering van dat beheer. Je bent het aanspreekpunt voor afnemers van het Centraal Aansluitpunt en je bent verantwoordelijk voor het regelen van wijzigingen op infrastructurele ketencomponenten. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor de functionele inrichting van de koppelingen op het Centraal Aansluitpunt.
Als ketenbeheerder ben je medeverwantwoordlijk voor de stabiliteit en beschikbaarheid van de bedrijfskritische applicaties die gebruik maken van het CA. Het is daarom van belang dat je een proactieve instelling hebt en verder kijkt en handelt dan het CA alleen. Je herkent de samenhang/interactie tussen de diverse applicaties en stuurt op de hele keten en niet alleen op de functionaliteit van het CA.
Als ketenbeheerder initieer je innovaties op het gebied van de informatievoorziening binnen de diverse ketens. Hierover geef je voorlichting aan belanghebbende ketenpartijen. Je opereert op het raakvlak van de informatiestromen, informatievoorzieningen en de technische ondersteuning van de aansluiting op de voorzieningen. Je bent (mede)verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen van voorzieningen en services die de efficiënte en effectieve uitwisseling van informatie via elektronisch berichtenverkeer ondersteunen. Ook verzorg je de uitwerking en beoordeling van standaarden, principes en uitgangspunten van de informatie-uitwisseling.
Door je proactieve houdig voorkom je mogelijke verstoringen door vroegtijdig actie te ondernemen voordat problemen onstaan. Daarnaast initieer je maatregelen die de performance en beschikbaarheid van de voorzieningen verbeteren. Tot slot draag je kennis over nieuwe ontwikkelingen over aan de andere keten beheerders.
Je hebt aantoonbare ervaring met het bouwen en/of beheren van koppelvlakken en enterprise service bussen. De ingezette componenten binnen het CA maken gebruik van XML en gebruiken java-webservices en zijn gebaseerd op Service Georïenteerde Architectuur.
Daarnaast heb je
 ervaring met berichtenverkeerstandaarden en bijbehorende tools (SoapUI);
 ervaring met ITIL, BISL en eventueel TMAP
 kennis van securitymanagement, informatiebeveiliging en testmanagement;
 inzicht in netwerk architecturen;
 ervaring met Webservices en Service Georiënteerde Architectuur (SOA);
 inzicht in de marktontwikkelingen;
 ervaring met evaluatie en monitoring van processen en ICT ketens;
 communicatieve vaardigheden aangevuld met overtuigingskracht;
 kennis van het IenM- en van het interdepartementale ICT-landschap is een pre;
 ervaring met WSO2 producten, Jira en Confluence is een pre.

Je hebt ervaring met of wilt ervaring krijgen met de volgende overheidsstandaarden

 Digikoppeling
 PKI overheid
 Diginetwerk en RijksConnect
 Basisregistraties
 Digimelding, Digilevering en Digipoort zijn een pre

Jij herkent jezelf in de volgende competenties

 Affiniteit met ICT regie (aansturen van leveranciers, analytisch vermogen)
 Nauwkeurig
 Overtuigingskracht
 Organisatiesensitiviteit
 Klantgerichtheid
 Analyserend vermogen
 Innovatief handelen
Beheer organisatie CA en SP
De Beheerorganisatie CA en SP beheert het Centraal Aansluitpunt van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het Centraal Aansluitpunt is een stelsel van servicebussen die de communicatie tussen verschillende applicaties regelt van het Ministerie van IenM, het doet dat binnen de eigen infrastructuur, maar ook via internet en diginetwerk met de buitenwereld.
Daarnaast wordt het beheer van het standaard platform ingericht, het standaard platform is een platform waarop open source gebaseerde (maatwerk) applicaties in de toekomst moeten gaan draaien. Hierbij wordt gebruik gemaakt van SAAS, PAAS en IAAS oplossingen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten