Trainee Applicatiebeheerder Oracle EBS Financieel

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
24-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
0
Bekeken
49
Status
Gesloten
Referentie
1024

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Functiebenaming

Trainee Applicatiebeheerder Oracle EBS Financieel

Dienstonderdeel/afdeling

SSCI-ICT-Haaglanden (SIH) – ERP Systemen

Indicatie plaatsingsduur in maanden: 2 jaar (met optie tot verlenging)

Aantal uren per week: 36 uur

B. TAKEN EN RESULTAATGEBIEDEN

Wij zijn op zoek naar een leergierige collega , die ondersteund door een traineeship programma, gemotiveerd is om diepgaande kennis te vergaren over en ruime ervaring op te doen met de Financiële modules van Oracle EBS voor het uitvoeren van functioneel applicatiebeheer taken, het ondersteunen van de zittende collega’s, het adviseren van de gebruikersorganisatie en mogelijk project(leiders)activiteiten in een complexe Oracle EBS omgeving. Vanuit het traineeship programma dat je volgt, krijg je ondersteuning en coaching gedurende de looptijd van 2 jaar op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het volgen van de verderop aangegeven vakinhoudelijke opleidingen. Doel is dat je als kandidaat gedurende de periode van 2 jaar de vaardigheden en kennis verwerft die nodig om alle van onderstaande taken zelfstandig te kunnen uitvoeren :

 • Het afhandelen van service requests (gebruikersondersteuning).

 • Het analyseren en verhelpen van incidenten.

 • In overleg met de klant opstellen van een RFC sjabloon (Request for Change).

 • Het opstellen van Risico en Impact analyses voor wijzigingen.

 • Het opstellen van functionele ontwerpen voor goedgekeurde wijzigingen conform de AIM (OUM) methodiek.

 • Het doorvoeren van wijzigingen in de functionele setup van het systeem.

 • Het testen van doorgevoerde wijzigingen.

 • Het geven van gebruikersopleidingen.

 • Het overdragen van kennis aan de zittende medewerkers.

 • Doorgronden van en adviseren over samenhang applicatiemogelijkheden en gewenste/aanwezige functionaliteit

 • Bijhouden nieuwe ontwikkelingen

Omdat de traineeship zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking tussen SSC-ICT en de leverancier van de traineeship, is er de gelegenheid je tijdens het gesprek te laten vergezellen door een vertegenwoordiger van deze leverancier .

C. WERKOMGEVING

Wil jij deel uitmaken van een van de grootste ICT-bewegingen binnen de rijksoverheid? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Als de integrale Haagse ICT-dienstverlener beheren we nu zo’n 30.000 werkplekken en 8.000 mobiele devices. Dat aantal groeit nog steeds. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in werkplekken met een hoger beveiligingsniveau. Hiermee zijn we een van de grotere werkplekbeheerders binnen de rijksoverheid. Ook verzorgen wij de hosting en housing van diverse bedrijfsspecifieke applicaties en hebben wij specialistische kennis van ERP (softwaresystemen voor bedrijfsprocessen), ECM (informatiebeheer), identity management en keten informatie systemen. Momenteel ondersteunen we de ministeries van Infrastructuur en Milieu (IenM), Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Financiën, Veiligheid en Justitie (VenJ) en Algemene Zaken (AZ). Wij leveren de medewerkers van deze ministeries de juiste ICT-middelen en doen de bijbehorende ondersteunende en adviserende werkzaamheden op het gebied van systeembeheer, netwerkbeheer, gebruikersondersteuning, en het beheer en onderhoud van applicaties.

De komende jaren treden ook de ministeries van Buitenlandse Zaken (BZ), Economische Zaken (EZ) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) toe. Wij dragen hiermee bij aan een krachtige, kleine en dienstverlenende rijksoverheid. Dit betekent tevens dat onze organisatie voortdurend in ontwikkeling is.

Onze uitdaging is iedere dag weer dat we rijksbrede bundeling en standaardisatie combineren met klantgerichtheid. Onze ruim 700 medewerkers maken daarbij het verschil. De juiste persoon, op het juiste moment, op de juiste plek is een continue uitdaging. We zoeken professionals met een hands on mentaliteit. We zetten in op individuele ontplooiing én professionalisering van de diverse onderdelen van onze organisatie.

SSC-ICT Haaglanden Vestiging Zoetermeer ontwerpt, realiseert en beheert de infrastructuur en hostingfaciliteiten en voert het applicatie- en technisch beheer uit van processen als financiën, inkoop, projecten, content management, document- en recordmanagement en identity- en accessmanagement. Wij beheren belangrijke keteninformatiesystemen, verzorgen gebruikersopleidingen en –ondersteuning, adviseren en voeren projecten uit die gericht zijn op nieuwe beheersdiensten. SSC-ICT Haaglanden is ISO gecertificeerd en maakt voor beheer gebruik van ITIL, ASL en BISL en voor projectmanagement van Prince2.

Binnen SSC-ICT Haaglanden Vestiging Zoetermeer is sprake van een sociale werksfeer, die zich richt op resultaat, continue verbetering en ontwikkeling. Wij zijn gevestigd in het centrum van Zoetermeer en goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Vanaf medio 2012 bestaat SSC-ICT Haaglanden Vestiging Zoetermeer uit drie afdelingen: Bedrijfsvoering (stafafdeling), Frontoffice en Beheer. De afdeling Beheer voert de beheerprocessen uit waarmee de ICT diensten worden geleverd: het beheer van de ERP-systemen, ICT Infrastructuur, contentmanagement, identity-management en digitale werkplekomgeving, inclusief servicedesk en procesmanagement.

D. DE AFDELING

In het voorjaar van 2013 heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie een nieuw ERP systeem in beheer genomen, dat is gebaseerd op Oracle EBS (Leonardo). De afdeling Beheer Enterprise Resource Planning (ERP) voert het beheer uit voor dit systeem.

De afdeling bestaat uit diverse Clusters

 • Financiën en Projecten

 • Logistiek (Inkoop en Arbeid)

 • Ontwikkeling, Autorisaties en BI

 • Technisch applicatiebeheer

 • Integratie

Als trainee Functioneel Applicatiebeheerder kom je te werken bij het Cluster Financiën en Projecten. Dit Cluster bestaat uit 8 interne medewerkers aangevuld met 12 externe medewerkers, die het beheer en vernieuwing uitvoeren van de volgende EBS-modules:
o Debiteuren
o Crediteuren
o Grootboek
o Liquide middelen
o Activa
o Subledger Accounting
o Meerjarige verplichtingen
o Betalingsverkeer / Apro
o Projecten en uren

E. VEREISTEN VOOR DE FUNCTIE

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

 • Je hebt tenminste een Hbo-opleiding afgerond

 • Je hebt niet meer dan 4 jaar werkervaring

 • Je volgt een traineeship bij een organisatie die ervaring heeft met soortgelijke trajecten. Overleg hiertoe twee referenties van Non-Profit organisaties incl. naam + telefoonnummers waarin een vergelijkbare opdracht is voltooid

 • Een beschrijving is toegevoegd hoe jouw traineeship een persoonlijk ontwikkelingsprogramma biedt van minimaal 12 dagen over een periode van twee jaar;

 • Een beschrijving is toegevoegd hoe jouw traineeship een vakinhoudelijk ontwikkelingsprogramma biedt van minimaal 65 dagen over een periode van twee jaar en waarin minimaal de volgende cursussen worden gevolgd :

 R12.x Oracle General Ledger Management 5
 R12.x Oracle Subledger Accounting Fundamentals 2
 R12.x Oracle Financial Applications Overview 5
 R12.x Oracle Financials Functional Foundation 5
 R12.x Oracle Payables Management Fundamentals 4
 R12.x Oracle Asset Management Fundamentals 4
 R12.x Oracle Receivables Management Fundamentals 4
 R12.x Oracle Financials New Features Fundamentals 5
 R12.x Oracle E-Business Tax Fundamentals 3
 R12.x Oracle Cash Management Fundamentals 2
 R12.x Oracle Advanced Global Intercompany System 2
 R12.x Oracle Internet Expenses Fundamentals 3
 R12.x Oracle Advanced Collections Fundamentals 3
 Oracle E-Business Suite R12 Financials Certified Expert Consultant, Payables (zelfstudie)
 R12.x Oracle Project Costing Fundamentals 4
 R12.x Oracle Project Foundation Fundamentals 3
 R12.x Oracle Project Management Fundamentals 4
 R12.x Oracle Project Billing Fundamentals 2
 R12 Project Resource Management Fundamentals 1

OVERIGE EISEN EN WENSEN

 • Het vakinhoudelijke ontwikkelingsprogramma wordt afgenomen bij erkende aanbieders of is aantoonbaar van vergelijkbare kwaliteit

 • Uit testen blijkt dat je minimaal Hbo-niveau scoort op Verbale Logica en Inductieve Logica

 • Je hebt affiniteit met IT, eventueel aantoonbaar ondersteund door testresultaten

 • Je beschikt aanvullend over de volgende competenties

 Klantgericht
 Leergierig
 In staat om samen te werken
 Stress bestendig
 Flexibel
 Schrijfvaardig
 Initiatief nemend (niet afwachtend)

F. TOELICHTING (korte typering van geschikte medewerker)

Datum en tijd intake gesprekken

Nader te bepalen

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten