System Engineer DB2 S10 a 11

Opdrachtgever
Detabase
Geplaatst op
24-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Apeldoorn
Reacties
0
Bekeken
32
Status
Gesloten

Omschrijving

TOELICHTING BIJ AANVRAAG 2015/2251

Rol System Engineer DB2 S10 a 11
Werkniveau Senior
Locatie Apeldoorn
Startdatum Zo snel mogelijk
Einddatum 31-05-2016
Aantal uren per week 32 uur

PROJECTINFORMATIE

Bij de Belastingdienst is alles een slagje groter. Miljoenen mensen doen hun aangifte digitaal en vinden het volkomen normaal dat wij vast hun gegevens klaarzetten zodat het invullen snel en makkelijk kan.

Jij zorgt er voor dat dedatabase-infrastructuur optimaal is ingericht voor zeer veel verschillende soorten primaire processen, waarbij ook ondernemend Nederland op jouw expertiseen vakmanschap leunt.

Als System Engineer DB2 kan je je dagelijks focussen op het ontwerpen , realiseren en testen van de infrastructuur dievoor DB2 databases nodig is. Bij deze opdracht komt veel onderzoek, scripting,(bouw)testen en documentatie kijken. Je speelt een belangrijke rol in het realiseren van enterprise-oplossingen. Qua development methode wordt er met scrum gewerkt, we verwachten van je dat je breed inzetbaar bent. In de komende scrum sprints zijn er o.a. een aantal testopdrachten waarop je ingezet zal worden. Ter aanvulling: de werkzaamheden betreffen dus niet het beheer van de databases, dat is bij een andere afdeling belegd.

Het team DBMS Decentraal verzorgt het lifecyclemanagement en het generiek beheer van de Midrange databasemanagementsystemen (DBMS) DB2, Oracle, Sybase en Microsoft SQL Server. We werken op het snijvlak van operating systemen en applicaties. Belangrijke aspecten hierbij zijn databasehosting, aansluitvoorwaarden, business continuitymanagement, quality of service en security. Voor het realiseren van de architectuurdoelstellingen voeren we continu meerdere opdrachten uit, variƫrend van onderzoeksopdrachten tot het realiseren en implementeren van major DBMS-versies en bijbehorende beheertooling. Op het Windows-platform werken we onder andere met PowerShell en op het Unix-platform met KornShell. De komende jaren staan er op het gebied van databases meerdere innoverende opdrachten gepland, denk bijvoorbeeld aan DBMS als een service (DBaaS), database clustering, private cloud ready en verbeteringen op het gebied van enterprisebeheer. Het team bestaat momenteel uit 15 medewerkers.

VEREISTE KENNIS

Opleiding

Afgeronde HBO opleiding,bij voorkeur op het gebied van (technische) informatica

Kennis

Goede kennis van DB2 op midrange platformen

Kennis van AIX of Linux is een vereiste

Kennis van een tweede type database (Microsoft SQL Server, Oracle ofSybase) is in het kader van brede inzetbaarheid een pre.

Kennis van en ervaring met scrum is een pre.

Ervaring

(Ruime) ervaring met het programmeren van shell-scripts

Programmeren in C is een pre.

Ervaring met het leveren van DB2-infrastructuur is een pre

Ervaring met testen is een pre.

Minimaal vijf jaar werkervaring in eensoortgelijke functie.

GEDRAGSKENMERKEN

Besluitvaardig.

Klantgericht.

Zorgt voor kwaliteit

Durf

Creatief

Nauwkeurig

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten