senior medewerker Strategische Advisering

Intermediair
Yacht bv
Geplaatst op
24-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
70
Op locatie
Den Haag
Reacties
2
Bekeken
992
Status
Gesloten
Referentie
2511 BG

Afrondingstoelichting

Dank voor uw reactie op de vacature van senior medewerker Strategische advisering. Voor nu zag ik helaas onvoldoende aansluiting op het door onze opdrachtgever gevraagde profiel. Uiteraard verwijs ik u van harte door naar onze website www.yacht.nl voor ons meest actuele aanbod aan interim-vacatures.

Met hartelijke groet,

René van der Sluis
Recruitment consultant Yacht Finance


Omschrijving

De afdeling Financiële en Juridische Zaken levert professionele ondersteuning aan het bestuur, management en medewerkers van de organisatie op het gebied van financiën en juridische zaken. De afdeling bestaat uit de bureaus Strategische bedrijfsvoering, Kaderstelling en controle, Juridisch en financieel advies en Financiële administratie. Het bureau Strategisch bedrijfsvoering vervult een belangrijke rol bij de totstandkoming van de diverse Planning & Controlproducten, de advisering over de financiële positie van de provincie en de beheersing van de bedrijfsvoering.
Op het terrein van het bureau Strategische Bedrijfsvoering is er sprake van een aantal samenvallende werkzaamheden op het gebied van de opstelling van diverse beleidsnota’s en de uitbreiding van de toepassing van een nieuw ingevoerd begrotingssysteem (LIAS Enterprise).

Naast de beschrijving van taken zoals opgenomen onder het verder in deze aanvraag genoemde perceel en specifieke functie, gelden de volgende taken en kwaliteiten voor de in te huren medewerker.

Taken en kwaliteiten

Strategische financiële advisering

 • Het opstellen van een door Provinciale Staten vast te stellen beleidsnota Renteberekening, alsmede een uitvoeringsnota voor dit beleid.

 • In voorkomende gevallen uitvoeren van strategische analyses en prognoses op zowel het gebied van de financiële positie als bedrijfsvoeringsonderdelen en adviseren over de uitkomsten ambtelijk en bestuurlijk.

 • Ondersteunen, uitvoeren van benchmarks en het eventueel opzetten van een systeem daarvoor.

 • Mede uitvoering geven aan onderwerpen die voortvloeien uit bestuurlijke akkoorden, risicomanagement en de financiële verhouding met het Rijk.

Planning en controlinstrumentarium

 • De uitbreiding van de toepassing van het begrotingssysteem (LIAS) met onder andere meerjarige (project) budgetten. De (afweging tot) invoering van een worflow voor de (decentrale) voeding van dit systeem, alsmede de informatievoorziening ten behoeve van het opstellen en monitoren van de uitvoering van ambtelijke en bestuurlijke planning & controlproducten.

Kwaliteiten

 • WO werk- en denkniveau

 • Een ervaren strategisch financieel adviseur met gevoel voor alle bedrijfsvoeringsaspecten en een sterk ontwikkeld politiek gevoel;

 • Ruime aantoonbare ervaring met alle aspecten van planning & control en strategische financiële advisering bij een provincie en/of gemeente;

 • Het vermogen om strategische vraagstukken te vertalen (schriftelijk en mondeling) naar voor het management begrijpelijke taal;

 • Ervaring met de inhoudelijke en organisatorische aspecten (rollen, verantwoordelijkheden) van de inrichting van een begrotingssysteem strekt tot aanbeveling.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  29-09-2015 09:31
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  29-09-2015 11:28
  Plaats
  Den Bosch

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten