Medewerker Projectondersteuning

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
25-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Groningen
Reacties
0
Bekeken
38
Status
Gesloten
Referentie
92150219

Afrondingstoelichting

-


Omschrijving

Organisatie
DUO is de uitvoeringsorganisatie voor het onderwijs en werkt in opdracht van het ministerie van OCW. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen en organiseert examens. Zo maakt DUO goed onderwijs mogelijk.
Als organisatie die werk maakt van goed onderwijs is DUO een betrouwbare, meedenkende partner voor opdrachtgevers. DUO voert als expert op het gebied van financiële en administratieve processen en als kenner van het onderwijsveld, correct en efficiënt wet- en regelgeving uit. Daarbij is DUO de deskundige schakel tussen leerlingen, studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers, gemeenten en andere ketenpartners. DUO verbindt deze partijen met elkaar en betrekt ze actief bij de uitvoering. In een spilfunctie bekostigt DUO de instelling en zorgt DUO ervoor dat scholen en instellingen tijdig en op de juiste wijze van geld worden voorzien. Daarnaast levert DUO Zoetermeer informatieproducten. Kortom DUO neemt in het netwerk tussen OCW en de instellingen de positie in van een expertisecentrum.

Achtergrond opdracht
Het programma Doorontwikkelen BRON richt zich op de vernieuwing van de onderwijsregisters (met inschrijf-, resultaat-, instellings- en opleidingsgegevens), het bekostigingsproces en de gegevensuitwisseling tussen instellingen en DUO en het bieden van services door DUO ter ondersteuning van processen in de keten.
In dit ketenprogramma wordt nauw samengewerkt tussen OCW, DUO en het onderwijsveld (instellingen, softwareleveranciers, inspectie). Het programma is gestart eind 2014 en loopt door tot 2018/2019.
Voor doorontwikkelen BRON zoeken we een programma-/ projectmanagement ondersteuner die rapporteert aan het hoofd programmabureau.

Opdrachtomschrijving/werkpakket
In deze rol heb je een signaleringsfunctie op alle niveaus voor wat betreft de projecten binnen het programma. Je kunt met vage opdrachten omgaan en weet hier zelfstandig een concrete invulling aan te geven. Het pro-actief willen uitzoeken en je willen verdiepen in een onderwerp behoort ook tot één van je persoonlijke kenmerken. Daarnaast ben je een schrijver en kun je makkelijk een vertaalslag maken van projectniveau naar (bestuurlijk) programmaniveau t.b.v. rapportages. Je werkt nauw samen met hoofd programmabureau en programmacontroller en de projectmanagers van het programma.

De PMO-er richt zich primair op de volgende activiteiten

·Inrichten en beheren van configuratiemanagement, specifiek het bijhouden van het Programmadossier (programma-bibliothecaris).
·Maandelijks opstellen en samenstellen van de programmarapportage o.b.v. de project highlight reports, inclusief het (kritisch) najagen van de inhoud.
·Bewaken en bijhouden van mijlpaalplanning op programmaniveau en signaleren van afwijkingen. Bijhouden van het programmadashboard met hierin de status per project.
·Bijhouden van het overzicht van managementproducten.
·Incidenteel coördineren van inkooptrajecten.
De PMO-er werkt onder toezicht van het hoofd programmabureau en zal in deze functie veel samenwerken met de projectmanagers binnen het programma. Daarbuiten zal de PMO-er veel contact hebben met Project Control, Beveiliging tbv autorisaties, IUC Inhuur tbv het inkoopproces.

Resultaatgebied & verantwoordelijkheden
De PMO-er heeft de verantwoordelijkheid voor het programmadossier en de programma administratie.

Functie-eisen
-In bezit van certifcaat Prince 2 Foundation
-Minimaal 3 jaar ervaring als projectmanagementondersteuner

Functie-wensen
-In bezit van certifcaat P3O
-In bezit van IPMA-D
-In bezit van certificaat MSP Foundation
-Werkervaring bij overheidsorganisaties of specifiek binnen DUO organisatie

Vereiste vaardigheden en competenties
·Proactief en zelfstandig
·Nieuwsgierig
·Je kunt overzicht bewaren
·Kwaliteitsbewust
·Verbinder

Bij het uitvoeren van deze opdracht is VOG verplicht: Ja

Duur

3 maanden

Startdatum

ZSM

Optie op verlenging

Ja

Locatie

Groningen

Uren per week

20 uur

Uurtarief: Zo scherp mogelijk met een max van € 40,00 per uur, inclusief reiskosten, exclusief BTW
Sluitingsdatum van uw aanbieding: 30-09-2015, voor 12.00 uur aanleveren

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten