Medewerker handhaving

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
25-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Gouda
Reacties
0
Bekeken
278
Status
Gesloten
Referentie
BCGG14484

Omschrijving

Plek in de organisatie
De gemeente Gouda is per 1 januari 2012 georganiseerd in drie directies: directie Ruimtelijke Ontwikkeling, directie Maatschappelijke Ontwikkeling en een directie Dienstverlening. De functie van handhaver is ondergebracht in de afdeling Werkportaal van de directie Maatschappelijke Ontwikkeling. De opdracht van deze afdeling is het beperken van de instroom door het aanbieden van werk in combinatie met hoogwaardige handhaving. Binnen deze afdeling vinden de activiteiten plaats ten aanzien van inburgering, afhandeling van uitkeringsaanvragen, jongeren, handhaving en de bemiddeling van uitkeringsgerechtigden naar werk. Binnen dit team is eveneens het Regionaal Instituut Sociale Recherche gepositioneerd. Het RISR houdt zich in het bijzonder bezig met het instellen van onderzoeken naar (en het voorkomen van) fraude, misbruik en/of oneigenlijk gebruik van uitkeringen ingevolge de door de gemeente uitgevoerde sociale zekerheidswetten en inkomensondersteunende regelingen. Het RISR verricht dergelijke onderzoeken voor de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven, Vlist (K5), Waddinxveen, Boskoop en Gouda.

Functie-informatie
Verrichten van (thematische) onderzoeken ter voorkoming en bestrijding van fraude, misbruik en/of oneigenlijk gebruik van uitkeringen.
Registreren, verwerken en afhandelen van onderzoeken. Het onderzoek kan bestaan uit het verrichten van waarnemingen, observaties, eventueel buurtonderzoeken/horen van (anonieme) tipgevers/getuigen
Werkzaamheden in het kader toezichthouderschap.
Uitvoeren van fraudepreventiebeleid en het geven van advies en ondersteuning aan medewerkers bij het afleggen van huisbezoeken en bieden van andere vorm van ondersteuning die de fraudealertheid verhoogd bij medewerkers.
In staat zijn om confronterende gesprekken te voeren met cliënten.
Het kunnen opmaken van een proces-verbaal.
Deelnemen aan externe (netwerk)bijeenkomsten en het onderhouden van contacten met regiogemeente, justitie en andere (overheids)instanties inzake recherchewerkzaamheden.

Functie-eisen
Opleiding op hbo-niveau dan wel door een kennis en ervaring verkregen vergelijkbaar werk en denkniveau
In het bezit van rijbewijs B en bereid zijn om eigen auto t.b.v. werkzaamheden ter beschikking te stellen.
kennis van wet en regelgeving op de voor de functie relevante terreinen.
Planmatig kunnen werken.
Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
Zelfstandig, integer, stressbestendig, flexibiliteit/aanpassingsvermogen en bereid buiten de normale kantooruren werkzaamheden te verrichten.

Aanvraag selectiecriteria
Opleiding op HBO-niveau dan wel door kennis en ervaring verkregen vergelijkbaar werk- en denkniveau
In het bezit van rijbewijs B en bereid zijn om eigen auto t.b.v. werkzaamheden ter beschikking te stellen. (MUST)
Kennis van wet en regelgeving op de voor de functie relevante terreinen. Dit moet duidelijk naar voren komen in het cv. (MUST)
De kandidaat dient zelf op één A4-tje een motivatie op te stellen waaruit, aan de hand van voorbeelden, blijkt dat de kandidaat beschikt over de gevraagde competenties zoals vermeld in het functieprofiel. Deze motivatie is bij de aanbieding toegevoegd (MUST)

Startdatum 7-10-2015
Einddatum 1-1-2016
Optie tot verlenging ja
Aantal uur per week 36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten