Programmamanager Financiën

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
27-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
29
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

medio oktober

Einddatum

01-03-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36 uur (6 maanden)

Sluitingsdatum

01-10-2015 om 10:00 uur

Profiel afdeling

Als Programmamanager komt u te werken in een programmateam binnen de gemeente Amsterdam. Dit programmateam geeft gehoor aan een groot verandertraject en heeft tot doel de losse administraties van de gemeente samen te voegen tot één centrale administratie en borduurt voort op het opgeleverde financiële systeem van JD Edwards. Hoofddoel is het uniformeren van de werkwijzen van de losse administraties.

Profiel opdracht

Het programma Doorontwikkeling Financiële Administratie (DFA) is een risicovol Programma. In dit kader dient er sprake te zijn van een 100% match, oftewel directe geschiktheid. De programmamanager is verantwoordelijk voor de operationele programmabesturing. Daarbij legt hij verantwoording af aan de opdrachtgever.

Taken

Onder verantwoordelijkheid voor operationele programmabesturing wordt onder andere, maar niet uitsluitend, verstaan.

 • Opstellen en onderhouden van overall projectenplanning inclusief de kritische afhankelijkheden;

 • De overall resourceplanning en de overall begroting; - Ontwikkelen, communiceren en beheren van spelregels en instrumenten voor projectplanning en –control en projectuitvoering;

 • Consolideren van projectrapportages, control van projecten op realisatie t.o.v. plannen en adviseren aan de opdrachtgever over consequenties van afwijkingen;

 • Bewaken van de consistentie van de projectenportfolio en besturen van de afhankelijkheden tussen de projecten; - Bewaken van de relatie met andere programma’s en projecten buiten het eigen programma;

 • Managen, adviseren en coachen van de projectleiders bij het opstellen van de PvA’s en tijdens de projectuitvoering; - Opstellen en uitvoeren van programma- en projectevaluaties;

 • Aansturen van de programma architect; - Borgen van de overdraagbaarheid van de programmaresultaten en programmamanagement naar de staande organisatie;

 • Bewaken van de afstemming tussen programma- en projectcommunicatie;

 • Voorzitten van de diverse beslis- en adviesorganen;

 • Deelnemen aan het stuurgroepoverleg en samen met de opdrachtnemer van het programma de voorbereiding voor de stuurgroep treffen.

Functie eisen

De kandidaat heeft ervaring op het gebied van leiding geven van een omvangrijk verandertraject binnen een gemeentelijke organisatie.
De kandidaat heeft ervaring met organisatievraagstukken, bij voorkeur, binnen het financieel domein.
minimaal 5 jaar ervaring met grote verandertrajecten
ervaring opgedaan in een soortgelijke functie binnen de G4
kennis van en ervaring met de werkvelden financiën, ICT en
verandermanagement binnen een gemeentelijke organisatie

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten