Senior Business Controller

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
28-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
21
Status
Gesloten
Referentie
BCNS13450

Omschrijving

Bedrijfsonderdeel
Welkom in de boeiende wereld van NS. Net zoals een Hollands uitzicht niet compleet is zonder voorbijrazende trein, is NS niet meer weg te denken uit het bedrijfslandschap. NS vervoert dagelijks ruim 1 miljoen mensen en speelt daarmee een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving. Daarbij is onze organisatie actief in een breed spanningsveld met bedrijfseconomische, maatschappelijke en politieke aspecten. Zodat NS - letterlijk en figuurlijk - continu in beweging is. NS Groep is de holding over NS Reizigers (reizigersvervoer), NS Stations (stations- en vastgoedexploitatie), NedTrain (onderhoud rollend materieel) en NS Internationaal.
Context
Business Control refereert aan het geheel van activiteiten met betrekking tot het proactief verschaffen van inzicht en advies in de financiële- en niet-financiële prestaties ter ondersteuning van besluitvorming door het management met als doel het verbeteren van de business performance. De planning en control cyclus is hierin sturend.
De Senior business controller fungeert als business partner voor het Management Team van een afdeling van één van de of meerdere BO/Groep/Concernstaven. De Senior business controller voorziet de business gevraagd en ongevraagd van advies en is tevens eindverantwoordelijk voor het businessplan-, budget- en prognoseproces.

Afdeling
De omgeving waar je voor gaat werken is NS Internationaal, NS International is een onderdeel van NS Reizigers. Iedere dag zet NS Reizigers zich in om de reiziger naar zijn of haar bestemming te brengen. In Nederland, maar ook over de grens. Met NS International bieden we de reiziger een loket voor alle (inter)nationale bestemmingen, met de hogesnelheidstreinen: Thalys, ICE International, TGV, Eurostar en de internationale Intercity’s naar Berlijn en Brussel. NS International verkoopt internationale tickets naar meer dan 2.700 bestemmingen in meer dan 30 landen. Innovatief, duurzaam en markt gedreven ondernemen is bij NS Reizigers de sleutel tot succes en groei.

Doel van de functie
Optreden als adviseur voor het MT van NS International en het uitvoeren van activiteiten op het gebied van analyse, rapportage, governance en cost management binnen Business Control. Tevens begeleiden van de business controllers binnen het team.

Werkzaamheden

Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de volgende activiteiten

Proactief adviseren van het management op basis van analyses over omzet, kosten en winstgevendheid per resultaatgebied (bijv. product (portfolio), dienst, klant, bedrijfsonderdeel).
Bespreken van de managementrapportages met het MT van een onderdeel binnen de BO/Groep/Concernstaven en aanjagen van besluitvorming.
Continu verbeteren van de standaard managementrapportage portfolio van één of meerdere onderdelen binnen de BO/Groep/Concernstaven.
Uitvoeren van complexe haalbaarheidsstudies inclusief scenarioanalyses om de impact/gevolgen van strategische opties te kunnen bepalen ter ondersteuning van de besluitvorming van het management van één of meerdere onderdelen binnen de BO/Groep/Concernstaven.
Verrijken van de door (Senior) financial controllers gegenereerde management rapportages met business context.
Aanvragen bij en gezamenlijk opstellen met de (Senior) financial controller van producten waaronder kostprijsmodellen, kostprijsanalyses, offertes voor treindiensten, contracten en concessieteksten.
Zorgdragen voor een juiste mix van KPI’s die aansluiten bij de waardeboom van één of meerdere onderdelen binnen BO/Groep/Concernstaven.
Signaleren van kansen, risico’s en issues binnen de structuur van Risk en hier proactief op acteren en tijdig schakelen met management van één of meerdere onderdelen binnen de BO/Groep/Concernstaven.

Bedrijfsonderdelen en Concernstaven
Opstellen van business plannen, budgetten en prognoses voor de business op basis van nieuwe initiatieven en veranderingen in de business context. Dit in samenwerking met de business, het management en financial controllers (ten behoeve van historische gegevens en beheer modellen) en de Policies en Procedures (voor de richtlijnen) .
Bespreken van business plannen, budgetten en prognoses in het MT van het Bedrijfsonderdeel/Concernstaven.
Groep

Geven van vaktechnische aanwijzingen, inwerken/begeleiden van (nieuwe) medewerkers en coachen van de business controllers.
Vormen van het aanspreekpunt voor toebedeelde interne en externe klanten en collega’s Business Control.
Signaleren van mogelijkheden tot verbetering in de processen en procedures binnen het team en ondersteunen bij de implementatie van verbeteringen.

Functie eisen, Opleiding, Kennis en Werkervaring
Kandidaat heeft aantoonbaar een afgeronde WO opleiding bij voorkeur in de richting van BE of RC/RA.
Kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 10 jaar recente werkervaring als Business Controller.
Kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 5 jaar recente werkervaring met het integraal adviseren over bedrijfseconomische vraagstukken.
Kandidaat heeft aantoonbaar kennis van en werkervaring met Marco- economische factoren, bedrijfsprocessen en de management agenda.
Kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 5 jaar recente werkervaring met leidinggeven.

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties

  • Communicatief vaardig

  • Samenwerken

  • Klantgerichtheid

  • Flexibel

  • Helikopterview

  • Besluitvaardigheid

  • Initiatief

  • Leervermogen

  • Pro-actief

Aanvraag selectiecriteria
Kandidaat heeft aantoonbaar een afgeronde WO opleiding bij voorkeur in de richting van BE of RC/RA. (MUST)
Kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 10 jaar recente werkervaring als Business Controller. (MUST)
Kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 5 jaar recente werkervaring met het integraal adviseren over bedrijfseconomische vraagstukken.
Kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 5 jaar recente werkervaring met leidinggeven.
Kandidaat heeft aantoonbaar kennis van en werkervaring met Marco- economische factoren, bedrijfsprocessen en de management agenda.

Startdatum 12-10-2015
Einddatum 29-4-2016
Optie tot verlenging ja
Aantal uur per week 24
Toelichting aantal uur per week tussen de 16-24 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten