Senior Projectmanager IM

Intermediair
XBWORKS
Geplaatst op
28-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht en Odijk
Reacties
0
Bekeken
460
Status
Gesloten

Omschrijving

Beste freelancer

Voor de klant zijn we op zoek naar Senior Projectmanager IM

Standplaats
Utrecht / Odijk 50/50

Startdatum
01-12-2015

Einddatum
29-02-2016

Uren per week
36

Opdracht omschrijving
Als senior projectmanager IM ben je verantwoordelijk voor het IM gedeelte van de voorgenomen datacenter- en applicatiemigraties om daarmee de beoogde business case doelstellingen te realiseren. Je bent de spin in het web, die vanuit functioneel beheer en informatiemanagement in brede zin bedenkt, coördineert. uitvoert en begeleidt, en de verbinding legt tussen functioneel beheer en informatiemanagement, architecten, techniek en business.

Doelstelling
Doelstelling is om een datacenter-consolidatie- en migratie te helpen plaatsvinden vanuit functioneel beheer, , waarbij één datacenter volledig verdwijnt. Daarnaast wordt een decentrale applicatie geconsolideerd naar één datacenter en wordt dit tot één geheel gebracht, met één werkwijze. Je schakelt hiertoe naadloos met de technisch sr projectmanager en programma manager. Jij bent bij uitstek degene die risico's van applicaties op de migratie en omgekeerd beheerst en zorgt dat de doelstelling van het programma worden gehaald zonder verstoring van de productie

Verantwoordelijkheden
Je bedenkt, coördineert, begeleidt en voert uit, voor datacenter- en applicatiemigraties, voor oplossingen van problematieken veroorzaakt in het applicatielandschap.
Je brengt afhankelijkheden tussen DC migratie en de overige projecten, activiteiten, en werkzaamheden in functioneel beheer en informatiemanagement en business in kaart.
Je maakt verbinding met functioneel beheer en informatiemanagement, architecten en business over planning en wijzigingen.
Je ondersteunt collegas en treedt op als vraagbaak binnen en buiten je eigen vakgebied, en je bent in staat om binnen en buiten het eigen vakgebied adviserend op te treden bij incidenten, problemen, changes en projecten.

Vakmatige taken
Je rapporteert over beschikbaarheid en uitgevoerde changes.
Je analyseert, monitort en evalueert de kwaliteit en voortgang van de migratie en consolidatie aan de hand van vastgestelde indicatoren, je analyseert de oorzaak van afwijkingen en adviseert over bijsturing en je helpt de migratie projectmanager succesvol te zijn
Je verricht operationele sturing binnen het IM team als onderdeel van het programma.
Je maakt uitvoeringsafspraken en stuurt aan op het maken van randvoorwaardelijke afspraken en stuurt op het nakomen hiervan gericht op het realiseren van vastgestelde resultaten en implementatieregie.
Je bent een excellente systeemintegrator, die de vele ketenpartijen, zowel intern als extern, in beweging brengt, en ervoor zorgt dat mijlpalen op tijd en binnen budget gerealiseerd worden.
Je weet wat je moet laten testen en waar de risico’s liggen bij dergelijke migraties, je bent kundig gesprekpartner voor zowel techneuten als functioneel beheer en business.
Leidinggevende taken
aansturen van projectteam, grootte van het team is afhankelijk van het project.

Opleiding
Minimaal een afgeronde erkende 4 jarige HBO opleiding is een eis.
Een afgeronde erkende HBO opleiding richting informatica of technische bedrijfskunde is een wens.
Een afgeronde erkende PRINCE2 certificering is een wens.
Een afgeronde erkende ITIL certificering is een wens

Werkervaring
In de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar relevante ervaring als projectmanager binnen een ICT of IM gestuurde omgeving.
Aantoonbare ervaring met ITIL.
Aantoonbare opgedane kennis van/ervaring met Datacenter-consolidatie en applicatiemigratie
Aantoonbare kennis van ICT techniek, zowel applicatief als hardwarematig, en weet deze kennis te vertalen van techniek naar uitvoering, functioneel beheer, informatiemanagement en business.
Ervaring met coördinatie tussen functioneel beheer en informatiemanagement, architecten en business over planning en wijzigingen.
Je hebt kennis van grote complexe omgevingen waar beschikbaarheid en data-integriteit cruciaal zijn.

Competenties
organisatiesensitiviteit
overtuigingskracht
organisatievermogen
klantgerichtheid
netwerkvaardigheid
systeemdenken

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten