Clusterleider

Opdrachtgever
ItaQ BV
Geplaatst op
28-09-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Assen
Reacties
2
Bekeken
357
Status
Gesloten
Referentie
ht-Clusterleider

Omschrijving

Het team Projecten van de divisie Infrastructuur is verantwoordelijk voor alle Infrastructuur projecten. De projecten bestaan uit een mix van projecten ten behoeve van opdrachtgevers en interne projecten tbv de verandering/vernieuwing van infrastructuur. Het team projecten bestaat uit een mix van projectleiders en solution architecten. Voor de aansturing van de teamleden in Assen, is een van onze eindklanten op zoek naar een enthousiaste clusterleider.
Je geeft leiding aan een team van ca. 20 ICT-medewerkers die in verschillende functies, rollen en werkvormen de resultaten tot stand brengen en zet deze medewerkers op effectieve en efficiente wijze in op de verschillende werkzaamheden. Je borgt dat de in je team verenigde expertise en competenties blijven aansluiten bij de behoeften van de organisatie door je team en de individuele medewerkers daarbinnen te sturen en begeleiden bij hun professionele ontwikkeling. Vervangt de Teamleider bij diens afwezigheid. De werkzaamheden betreffen onder meer:

 • Werving en selectie van teammedewerkers;

 • Resourcemanagement;

 • Coaching en begeleiding van de medewerkers bij hun dagelijks werk;

 • Borgen dat afstemming binnen de DICTU en met de klant op uitvoerende niveau voorspoedig verloopt;

 • Sturing geven aan de realisatie van de (ICT-) producten en diensten van het Team Projecten in Assen. O.a. in de rol van Senior Leverancier in stuurgroepen.

 • In samenwerking met de andere managers binnen divisie Infrastructuur ontwikkelen van ICT-beleid, de besluitvorming over dit beleid faciliteren en borgen dat het vastgestelde beleid wordt geconcretiseerd en verankerd in de uitvoering;

 • Je rapporteert aan de teamleider van Infra Team Projecten.

 • Je stemt frequent af over taakverdeling, planning, voortgang en issues binnen dit domein.

Kennis en vaardigheden

 • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau verkregen door een technische, bij voorkeur ICT-gerelateerde studie.

 • Je hebt minimaal drie jaar succesvol leiding gegeven aan een team van ICT-professionals, in de rol van lijnmanager, project- of programmamanager verantwoordelijk voor transities in (netwerk)infrastructurele projecten. Je hebt daarbij bewezen dat je zo’n team heldere doelstellingen kunt meegeven en kunt sturen op de realisatie daarvan.

 • Je bent een sterke communicator; je kunt je teamleden motiveren om zichzelf en elkaar uit te dagen om continu de kwaliteit van de ICT-dienstverling te verbeteren, waarbij jij de stimulerende en veilige omgeving creeert waarin dat mogelijk is. In het spanningsveld tussen businessdoelstellingen, gebruikerswensen, technische mogelijkheden en capacitaire en financiele beperkingen ben jij degene die bruggen weet te slaan in het klant- en DICTU-belang.

 • Je bent bekend met zowel de klassieke IV/ICT-managementmethoden als PRINCE2 en ITIL als met recentere methodieken als Agile/Scrum.

 • MUST: Ervaring binnen grote organisaties, waar dienstverlening vanuit de Cloud een essentieel onderdeel is

 • Pré: Ervaring binnen de Rijksoverheid als lijnmanager.

 • Bereid om, indien de opdracht dit verlangt, een enkele dag in de week in Den Haag te werken. Tevens bereid om incidenteel buiten kantoortijden te werken

Persoonlijke vaardigheden

Samenbindend leiderschap, Besluitvaardigheid, Resultaatgerichtheid, Communicatief sterk in woord en geschrift. Omgevingsbewustzijn, Ontwikkelen medewerkers, Creativiteit

Overige informatie

Locatie

Assen

Start

26-10-2015

Duur

11 maanden optie op verlenging (36 uur per week)

Recruiter voor deze rol

Danielle Hassefras

PS. CV's zonder specifieke motivatie en/of CV's waar de motivatie niet op aansluit op deze rol worden niet in behandeling genomen.
In de specifieke motivatie dienen punten uit de Functieomschrijving & Functie eisen duidelijk naar voren te komen.

Attentie

Indien we verder gaan in de procedure wordt u gevraagd minimaal twee referenties op te geven, waarbij vergelijkbare opdrachten zijn uitgevoerd. De referentie checks zijn een noodzakelijk onderdeel van dit selectie proces.

Reageren

Past u in bovenstaand profiel, dan ontvangen wij graag per email de volgende gegevens

 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief achternaam, geboortedatum, woonplaats en foto);

 2. Motivatie specifiek gericht op het bovenstaande functieprofiel;

 3. Uurtarief (excl. BTW, inclusief reiskosten);

 4. Beschikbaarheid en overige relevante informatie, zoals geplande vakanties.

Wie zijn wij?
ItaQ Interim Professionals BV is een detachering & consultancybureau op het gebied van ICT en is gespecialiseerd in het tijdelijk opvullen van interim functies. De Interim Professionals van ItaQ hebben minimaal HBO-niveau en een lange werkervaring.

Wij leveren o.a. project-/programmamanagers, analisten/architecten en inhoudelijke specialisten op het gebied van ERP/CRM/Datawarehousing/Applicaties, Internet & E-business, Outsourcing, Informatiebeveiliging & Auditing en (Tele)Communicatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  29-09-2015 13:45
  Plaats
  Vries

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  30-09-2015 10:18
  Plaats
  Apeldoorn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten