Business Controller (Sr)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
29-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
20
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

12-10-2015

Einddatum

29-4-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

16-24

Sluitingsdatum

30-9-2015 om 17:00 uur

Doel van de functie

Optreden als adviseur voor het MT van NS International en het uitvoeren van activiteiten op het gebied van analyse, rapportage, governance en cost management binnen Business Control. Tevens begeleiden van de business controllers binnen het team.

Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de volgende activiteiten

Proactief adviseren van het management op basis van analyses over omzet, kosten en winstgevendheid per resultaatgebied (bijv. product (portfolio), dienst, klant, bedrijfsonderdeel).
Bespreken van de managementrapportages met het MT van een onderdeel binnen de BO/Groep/Concernstaven en aanjagen van besluitvorming.
Continu verbeteren van de standaard managementrapportage portfolio van één of meerdere onderdelen binnen de BO/Groep/Concernstaven.
Uitvoeren van complexe haalbaarheidsstudies inclusief scenarioanalyses om de impact/gevolgen van strategische opties te kunnen bepalen ter ondersteuning van de besluitvorming van het management van één of meerdere onderdelen binnen de BO/Groep/Concernstaven.
Verrijken van de door (Senior) financial controllers gegenereerde management rapportages met business context.
Aanvragen bij en gezamenlijk opstellen met de (Senior) financial controller van producten waaronder kostprijsmodellen, kostprijsanalyses, offertes voor treindiensten, contracten en concessieteksten.
Zorgdragen voor een juiste mix van KPI’s die aansluiten bij de waardeboom van één of meerdere onderdelen binnen BO/Groep/Concernstaven.
Signaleren van kansen, risico’s en issues binnen de structuur van Risk en hier proactief op acteren en tijdig schakelen met management van één of meerdere onderdelen binnen de BO/Groep/Concernstaven.

Bedrijfsonderdelen en Concernstaven

Opstellen van business plannen, budgetten en prognoses voor de business op basis van nieuwe initiatieven en veranderingen in de business context. Dit in samenwerking met de business, het management en financial controllers (ten behoeve van historische gegevens en beheer modellen) en de Policies en Procedures (voor de richtlijnen) .
Bespreken van business plannen, budgetten en prognoses in het MT van het Bedrijfsonderdeel/Concernstaven.

Groep

Geven van vaktechnische aanwijzingen, inwerken/begeleiden van (nieuwe) medewerkers en coachen van de business controllers.
Vormen van het aanspreekpunt voor toebedeelde interne en externe klanten en collega’s Business Control.
Signaleren van mogelijkheden tot verbetering in de processen en procedures binnen het team en ondersteunen bij de implementatie van verbeteringen.

Functie eisen

een afgeronde WO opleiding bij voorkeur in de richting van BE of RC/RA (eis).
minimaal 10 jaar recente werkervaring als Business Controller (eis).
minimaal 5 jaar recente werkervaring met het integraal adviseren over bedrijfseconomische vraagstukken (eis).
minimaal 5 jaar recente werkervaring met leidinggeven (eis).
kennis van en werkervaring met Marco- economische factoren, bedrijfsprocessen en de management agenda.

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties

 • Communicatief vaardig

 • Samenwerken

 • Klantgerichtheid

 • Flexibel

 • Helikopterview

 • Besluitvaardigheid

 • Initiatief

 • Leervermogen

 • Pro-actief

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten