Projectmanager Basisregistratie

Intermediair
XBWORKS
Geplaatst op
29-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
5
Bekeken
844
Status
Gesloten
Referentie
XB60

Afrondingstoelichting

Beste Freelancer,
Hartelijk dank voor de interesse voor deze functie. We hebben inmiddels de juiste kandidaat geselecteerd en aangeboden bij onze eindklant. De betreffende persoon is hierover geïnformeerd.

Mvg,
XBWORKS


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2546 opdrachten

Omschrijving

Beste freelancer,
Hierbij ontvang je een nieuwe aanvraag bij een van onze eindklanten.

Minimaal afgeronde, geaccrediteerde hbo-opleiding is een EIS, dit is een Knock-out criteria.

Functienaam
Senior Projectmanager Basisregistratie

Startdatum
01-01-2016
Einddatum
31-07-2016

Optie tot verlenging: Ja, in overleg

Uren per week:32

Opdracht omschrijving
De Dienst Informatie en Communicatie Technologie (ICT) is onderdeel van het Politiedienstencentrum (PDC) en is de organisatie voor de totstandkoming en continuïteit van de ICT. Zij zorgt voor de beschikbaarheid van de Informatievoorziening (IV) (waar nodig 24/7) Binnen de dienst ICT voert de sector PPI het IV project- en programmamanagement en Interimmanagement met als doel een goede samenwerking tussen de business en de diensten Informatiemanagement (IM) en ICT bij de uitvoering van projecten en programma's. Naast borging van de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening voert de dienst regie op uitbestede services.

De sector PPI bestaat uit de teams: Project-, Programma- en Interimmanagement, Projectondersteuners, Project en Programma Office en het Projectenbureau. De sector levert capaciteit voor het leiden van programma's en projecten binnen de Nationale politie. Deze programma's en projecten richten zich op de realisatie, invoering en ingebruikname van nieuwe of gewijzigde IV- en/of ICT-producten/diensten. Daarnaast levert de sector professionele medewerkers voor het leiden en ondersteunen van alle programma’s en projecten die door de Project Control Board in opdracht worden gegeven aan de diensten IM en ICT. Dit kunnen zowel technische ICT-projecten zijn als integrale IV-ontwikkel- en implementatieprojecten.

Binnen het cluster OPP is behoefte aan een Senior Projectmanager voor het project Basisregistraties.

Het cluster OPP is verantwoordelijk voor de vernieuwing van de informatievoorziening voor het operationeel politie proces, waarmee een robuuste informatievoorziening en uitfasering van de huidige ‘oude’ informatiesystemen wordt bereikt. Het cluster OPP omvat een aantal projecten w.o. het project Basisregistraties.

Doelstelling
De opdracht van dit project is het aansluiten van een viertal Basisregistraties ten behoeve van de OPP projecten via de bestaande koppelvlakken en het politiebreed, op eenduidige wijze en op één plek toegankelijk maken van de Basisregistraties via een daarvoor in te richten voorziening, alsmede het uitvoeren van werkzaamheden op clusterniveau o.a. tbv programmasturing.

Verantwoordelijkheden
De Senior Projectmanager Basisregistratie is verantwoordelijk voor de realisatie van de projectdoelstellingen voor project Basisregistraties en daarmee het leiden van het project. Daarnaast ben je binnen het cluster OPP inzetbaar op clusterniveau.
Vakmatige taken
Je stuurt op voortgang en kwaliteit binnen je project.
Je organiseert de samenwerking in de keten binnen de diensten IM en ICT en de politie eenheden.
Je bent in staat om een constructieve samenwerking met ketenpartners vorm te geven, een integrale ketenplanning te initiëren en integraal projectoverleg met hen te organiseren.
Je initieert activiteiten om te komen tot een generieke implementatie aanpak voor OPP
Je bent in staat om de OPP projecten door te lichten op functionele- en planningsaspecten alsmede om een integrale OPP planning op te stellen
Je managed risico’s pro-actief en bent in staat om de afhankelijkheden op clusterniveau te onderkennen en managen i.r.t. andere projecten, programma’s en portfolio-ontwikkelingen en stuurt daarbij op voortgang
Je faciliteert en adviseert t.a.v. de verdere uitwerking van OPP scenario 3’ om vanuit de concepten een verdere concretiseringsslag te maken naar operationele eisen.
Je bent een volwaardig gesprekspartner voor de leiding van het korps op basis van senioriteit en vakbekwaamheid en bent daarnaast een bezielend leider.

Opleiding
Je hebt academisch/wo werk- en denkniveau.

Werkervaring

 • Je hebt aantoonbare ruime kennis van programma-, lijn- en verandermanagement binnen een ICT of IM gestuurde omgeving.

 • Je hebt ervaring met het coachen van/leidinggeven aan hoogopgeleide professionals binnen het vakgebied programma- en projectmanagement.

 • Je beschikt over kennis en meerjarige ervaring met IV en het besturen van ketens in een multidisciplinaire omgeving, in het bijzonder de politie en justitie keten.

 • Je kent bij voorkeur het applicatielandschap van de politie en hebt ervaring met het implementeren van IV voorzieningen binnen de politie

 • Je kunt organisatieveranderingen doorvoeren.

 • Je bent in staat om besluiten te nemen die impact hebben op organisatie- en/of sectorniveau.

Je speelt in op interne politiek en bent alert op veranderingen binnen de organisatie.

 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met MSP (practitioner), Prince 2 (practitioner) en Verandermanagement.

 • Je hebt meerjarige ervaring met het deelnemen aan stuurgroepen en weet tijdens escalaties het overzicht en de rust te behouden, prioriteiten te stellen, keuzes te maken en helder te communiceren.

Minimaal afgeronde, geaccrediteerde hbo-opleiding is een EIS, dit is een Knock-out criteria.

Wensen

 • Je hebt aantoonbare ruime ervaring als projectmanager met programma-, lijn- en verandermanagement binnen een ICT of IM gestuurde omgeving.

Geef per werkervaring/opdracht de start-en einddatum (dd/mm/jj) aan en geef duidelijk aan waaruit deze wens blijkt.

 • Je hebt ervaring met het coachen van/leidinggeven aan hoogopgeleide professionals binnen het vakgebied programma- en projectmanagement. Geef dit duidelijk in het cv per werkervaring/opdracht aan.

 • Je beschikt over kennis van en meerjarige ervaring met IV en het besturen van ketens in een multidisciplinaire omgeving, bij voorkeur bij de politie- en justitieketen.

 • Afgeronde wo-opleiding.

 • Je kent het applicatielandschap van de politie en hebt ervaring met het implementeren van IV voorzieningen binnen de politie.

 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met MSP (practitioner), Prince 2 (practitioner) en Verandermanagement.

 • Je hebt meerjarige ervaring met het deelnemen aan stuurgroepen en weet tijdens escalaties het overzicht en de rust te behouden, prioriteiten te stellen, keuzes te maken en helder te communiceren.

Graag ontvangen wij u reactie op deze aanvraag uiterlijk 3 oktober 09:00 uur.

Mvg,
XBWORKS

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  29-09-2015 12:22
  Plaats
  Ede

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  29-09-2015 12:49
  Plaats
  Groenlo

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  29-09-2015 15:47
  Plaats
  Nijmegen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  30-09-2015 14:42
  Plaats
  veenendaal

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-10-2015 17:30
  Plaats
  De Lutte

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten