Agile Coach / Scrum Master

Intermediair
Ormer ICT Staffing B.V.
Geplaatst op
29-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
22
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Helion IT 160 opdrachten
  • KPN Consulting 244 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

9-10-2015

Einddatum

29-1-2016

Optie tot verlenging

Ja

Aantal uur per week

18

Bedrijfsonderdeel
De werkzaamheden spelen zich af binnen NS IT en specifiek binnen Business Systemen, de IT partner voor NS Reizigers Commercie. De focus van de activiteiten van NS Reizigers ligt op het realiseren van kwalitatieve vervoerscapaciteit, goede service en informatie, aantrekkelijke reisproducten en een hoogwaardig veiligheidsprofiel. Binnen Business systemen werken we bijvoorbeeld aan systemen die onze klanten bij Kopen, informeren of serviceverlening zó optimaal mogelijk ondersteunen. Denk hierbij aan systemen als Kaartverkoopautomaten, baliesystemen, OV Chipkaart poortjes en palen, NS.nl en Reisplanner en onderhouden we de Kaartverkoopautomaat, Baliesystemen, de poortjes en paaltjes.

Afdeling
Realisatie Management. Binnen deze afdeling maken wij slagen in Voorspelbaar en betrouwbaar leveren middels stabiele ontwikkelstraten welke werken volgens de Agileprincipes. Het domein Stationsmiddelen wil zich typeren als een omgeving waar creativiteit en vakmanschap bij medewerkers centraal staat, waar producten ontwikkeld worden die de gebruiker weet te waarderen en waar het team trots op is. Dit alles moet de omgeving zodanig uitnodigen, dat zij een vast onderdeel willen uitmaken van “het team”.

Doel van de functie
Als Agile Coach/Scrummaster is expert in Agile/Scrum processen en heeft een grote mate van veranderkracht. Je bent de verbindende schakel in het ontwikkelproces en coacht het team naar het volgende majority level in Agile. Het team is multidisciplinair en omvat informatieanalisten, ontwikkelaars, testers, een product owner en projectmanager. Je zorgt voor de continuïteit in het team, het feit dat ze zich continu blijven verbeteren en de productiviteit continu verbeterd. Je hebt een sterke mate van organisatiesensitiviteit, weet om te gaan met verschillende belangen en verhoudingen die spelen in de omgeving van het team en weet waar nodig bruggen te bouwen om productiviteit te verbeteren. Niet alleen zijn communicatieve eigenschappen hierbij erg belangrijk, maar ook organisatietalent, veranderslagkracht en goed kunnen luisteren zijn onontbeerlijk.

Werkzaamheden

Als Scrum master heb je de volgende rollen en verantwoordelijkheden

1.Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en naleving van de Agile en Scrum waarden en principes binnen de ontwikkelstraten en je bent de procescoach voor zowel het ontwikkelteam als de Product owner.
2.Je bent faciliterend naar de teams en helpt bij het oplossen van de “Impediments” zodat de teams optimaal kunnen (blijven) functioneren.
3.Je neemt samen met de verantwoordelijke projectleider, verantwoordelijkheid voor het halen van dead-lines.
4.Je schermt het team af van de omgeving en ruis zodat zij met de juiste focus aan de sprintdoelen kunnen werken.
5.Je zorgt middels de Scrum principes “inspect & adapt” dat teams zich continu blijven ontwikkelen zowel qua productiviteit als kwaliteit.
6.Je coacht en ontwikkelt het team in zelfsturing en zelforganisatie.
7.Je bent verantwoordelijk voor een goede teamdynamiek en je coacht teams en individuen.
8.Je stuurt op voldoende werkvoorraden (User stories) aan het begin van de sprint.
9.Je rapporteert na elke sprint de resultaten aan de manager van ontwikkelstraat.
10.Zorgt dat de verantwoordelijke lijnmanager in staat is om te sturen op de omgeving, zodat het team maximale productiviteit haalt.

Functie eisen
Opleiding, Kennis en Werkervaring
•Minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding.
•Gecertificeerd Scrummaster
•Minimaal 3 jaar recente en aantoonbare ervaring als Scrum master.
•Aantoonbare ervaring in majority verbetering op agile-team
•Ervaring met IT implementaties binnen complexe omgevingen
•Prince2 is een pré
•Ervaring met Jira is een pré

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties
•Communicatief
•Teamspeler
•Pro-actieve houding
•Plannen en organiseren
•Flexibel kunnen reageren op een veranderende omgeving
•Doorzettingsvermogen
•Open transparant

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten