Leerplichtambtenaar/RMC-consulent

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
29-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Zwolle
Reacties
0
Bekeken
131
Status
Gesloten
Referentie
BCTR317

Omschrijving

Het team Leerplicht/RMC is verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid op het terrein van Leerplicht, de Kwalificatieplicht en de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie Voortijdig School Verlaten (RMC/VSV). De gemeente Zwolle vervult in het kader van RMC/VSV de rol van centrumgemeente voor de regio IJssel-Vecht. In de regio wordt gestreefd naar uniforme uitvoering van de leerplicht- en RMC functie. De werkzaamheden vinden plaats in nauwe samenwerking met het onderwijs, Raad voor de Kinderbescherming, OM, Sociale Wijkteams en alle disciplines in het sociaal domein, rekening houdend met nationale en regionale ontwikkelingen in beleid en regelgeving. Centraal staat het doel om het voortijdig schoolverlaten te verminderen en te voorkomen, zodat jongeren hun startkwalificatie halen.

Functieomschrijving

  • Houdt toezicht op de naleving van de Leerplichtwet en de regelgeving op het gebied van de RMC-functie en vsv bestrijding en oefent alle uit deze taak voortkomende werkzaamheden uit. De medewerker leerplicht / RMC voert deze werkzaamheden in grote mate van zelfstandigheid uit.

  • Doet gedegen en deugdelijk onderzoek om tot een weloverwogen oordeel te komen voor het beoordelen van de vervolgaanpak voor het bestrijden van de schooluitval en voortijdig schoolverlaten.

  • Herkent en onderkent motieven en gedrag van jongeren om te verzuimen of voortijdig uit te vallen en maakt deze bespreekbaar.

  • Ontwikkelt oplossingen op maat voor jongeren wier schoolloopbaan onderbroken of afgebroken dreigt te worden.

  • Werkt samen met ketenpartners om te komen tot een optimale afstemming van werkzaamheden en de oplossing van knelpunten.

  • Bemiddelt bij zorg op maat voor jongere en schakelt het SWT in waar nodig.

  • Handelt (pro)actief ten aanzien van de handhavingfunctie van de Leerplichtwet en de wet- en regelgeving op het gebied van de rmc-functie en vsv bestrijding.

  • Maakt proces-verbaal op (betreft alleen leerplichtige leerlingen)

  • Signaleert aan de hand van meer of minder frequent voorkomende situaties aandachtspunten binnen de keten van leerplicht en voorkomen van voortijdig schoolverlaten en treedt hierin handelend op.

  • Registreren: het nauwkeurig bijhouden en beheren (actueel houden) van een (elektronisch) dossier van leerlingen.

Je werkt samen en communiceert met ouders, jongeren, scholen en ketenpartners.
KandidaatomschrijvingJe hebt een HBO werk- en denkniveau met relevante ervaring op dit werkgebied, bijvoorbeeld in de sociaalagogische sector. Bij voorkeur heb je een diploma vakopleiding Leerplichtambtenaar en een akte Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het werkgebied van de leerplicht. Je hebt goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk), een pro-actieve en een enthousiaste houding. Je hebt aantoonbare ervaring met het werken met het JeugdVolgSysteem (JVS). Je laat blijken dat je beschikt over inlevingsvermogen en analytisch en probleemoplossend vermogen. Je werk is gestructureerd, nauwgezet, gedisciplineerd en accuraat. Daarnaast ben je omgevingsbewust, gericht op samenwerken, daadkrachtig, heb je sterke overtuigingskracht en een resultaatgerichte en flexibele instelling.

Eisen
Werkervaring
Op CV aantoonbaar minimaal 0,5 jaar werkervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar als Leerplichtambtenaar en/of RMC Medewerker/ consulent.
Referentie vereist

Aanvang opdracht

12-10-2015

Voltooiing opdracht

1-2-2016

Optie verlenging

2 x 3 maanden

Standplaats

Zwolle

Vakgebied

Sociale zaken & Werkgelegenheid

Uren

32 per week

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten