Testmanager met accent op Infra

Intermediair
XBWORKS
Geplaatst op
29-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Odijk en Meppel
Reacties
0
Bekeken
36
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • KPN Consulting 238 opdrachten
  • Novaccent 21 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten
  • WTS Detachering 27 opdrachten

Omschrijving

Beste freelancer

Voor de klant zijn we op zoek naar Testmanager met accent op infra

Standplaats
Odijk en Meppel
Startdatum
01-01-2016
Einddatum
30-06-2016
Uren per week
36 uur verdeeld over 4 à 5 werkdagen

Opdracht omschrijving
De werkzaamheden van deze opdracht betreffen het testmanagement in de decentrale rekencentra t.b.v. W7 migratie en de GAT testen van de packages welke decentraal door de acceptatietest gehaald moeten worden. Daarnaast is het van belang dat de kandidaat voldoende testkennis en testervaring heeft met infrastructuurtrajecten en migratietrajecten (voor de basis).

De kandidaat die de afdeling zoekt is een proactief persoon, die flexibel en met ambiteuze tijdslijnen kan werken in een politieke organisatie met verschillende belangen en netwerken.

Wij zijn bij voorkeur op zoek naar een kandidaat met een academisch werk- en denkniveau die goed in staat is te schakelen tussen het overzicht houden en indien nodig even de diepte in te duiken. Dit zal tijdens het intakegesprek getoetst worden. Ook is het vereist dat de kandidaat Tmap Testmanager of ISTQB CTAL gecertificeerd is, maar wat echt van belang is, is dat de persoon in staat is het gedachtengoed dat daarin behandeld wordt in de praktijk te brengen. Tijdens het intakegesprek zal hierop getoetst worden middels cases. De ervaring leert dat sommige kandidaten die wel gecertificeerd zijn, de methodieken niet hebben toegepast in hun dagelijks werk, en in het intakegesprek daardoor vastlopen. De kandidaat moet een stevige persoonlijkheid zijn, die snel kan schakelen en kan inspringen op onverwachte situaties.

Doelstelling
Het testen van nieuwe ICT-infrastructuur en applicaties of andere toepassingen.

Verantwoordelijkheden
De testmanager is verantwoordelijk voor de tijdige vormgeving en uitvoering van alle testen tot en met de technische acceptatie omgeving.
Uitvoering van het testplan waaronder inrichting, bemensing van en operationele leiding aan de testorganisatie, beschikbaarstelling infrastructuur, kwaliteitszorg alle testsoorten en de uitvoering van een optimaal testproces.
Verzamelen en integreren van alle acceptatiecriteria en andere randvoorwaarden van alle relevante stakeholders, teneinde de kwaliteit te bewaken van de op te leveren systemen aan de ontvangende afdelingen.

Vakmatige taken
Zorgdragen voor planning, voortgang, kwaliteit, kostenbewaking en op te leveren eindresultaten voor de eigen testtrajecten;
Zorgdragen voor het opstellen, verkrijgen van goedkeuringen en onderhouden van het testplan, waaronder risicoanalyse en teststrategiebepaling, opstelling en bewaking van testplanning en testbegroting, specificatie testorganisatie en testinfrastructuur.
Kwantitatief de gevolgen in kaart brengen, indien afgeweken wordt van de opgestelde testplannen.
Mede invulling geven aan het verbeteren van de processen en het implementeren van best practises.
Bijdrage leveren door kennisoverdracht om het testen continu verder te professionaliseren.

Leidinggevende taken
Leiden van grotere en complexere ICT gerelateerde testtrajecten.
Operationeel leiding geven aan c.q. aansturen van functionele testgroepen die zijn samengesteld uit meerdere disciplines.

Contacten
Zowel intern als extern.

Opleiding
Afgeronde erkende TMap Testmanager of Advanced en/of ISTQB CTAL certificering is een eis, of aantoonbaar gelijkwaardig kennis- en ervaringsniveau.
Afgeronde erkende HBO/WO opleiding in de richting van Informatica, Informatiemanagement, Informatiekunde en/of (technische) bedrijfskunde is een wens.
Afgeronde erkende Prince 2 Foundation en/of Practitioner is een wens.

Werkervaring
Minimaal 2 jaar (± fulltime) aantoonbare werkervaring als testcoördinator en/of testmanager is de afgelopen 7 jaar is een eis.
Minimaal 2 jaar (± fulltime) aantoonbare werkervaring met het uitvoeren van infrastructurele trajecten en/of migratietrajecten in de afgelopen 5 jaar is een wens.
Minimaal 2 jaar relevante ervaring als leidinggevende van een team van minimaal 5 personen opgedaan in de afgelopen 5 jaar

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten