Afdelingscontroller (Sociaal Domein)

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
29-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Venlo
Reacties
0
Bekeken
442
Status
Gesloten
Referentie
BCBPL1244

Omschrijving

Plaats in de organisatie
Op dit moment is de gemeente Venlo volop bezig haar eigen organisatie in te richten voor de toekomst. Deze organisatieverandering heeft geresulteerd in een nieuwe organisatiestructuur en een andere werkwijze. Zes afdelingen zijn gegroepeerd in de drie domeinen (Sociaal Maatschappelijk, Ruimtelijk-Fysiek en Dienstverlening) met daarnaast een regionaal georiënteerde staf. De doorontwikkeling van control is een wezenlijk onderdeel van deze reorganisatie.
Control draagt bij aan de sturing en beheersing van de organisatie zodat bestuurders, directieleden en leidinggevenden, die verantwoordelijk zijn voor de sturing van de organisatie en de realisatie van de afgesproken activiteiten, die taak op de juiste wijze kunnen invullen en uitvoeren.

De afdelingscontroller maakt deel uit van de controlunit en rapporteert rechtstreeks aan de directeur bedrijfsvoering. Iedere afdelingscontroller bedient de twee afdelingen binnen een domein. De afdelingscontroller is functioneel verantwoording verschuldigd aan de concerncontroller. De operationele aansturing vindt plaats door het betreffende afdelingshoofd, waarbij je werkzaam bent dicht bij de afdeling in de gedeconcentreerde unit.

In het kader van deze doorontwikkeling van de control organisatie zijn wij op zoek naar een afdelingscontroller.

Als afdelingscontroller

  • ben je verantwoordelijk voor de uitoefening van de brede controlfunctie (businesscontroller) op afdelingsniveau, gericht op relatiedoelen, middelen, effecten (effectiviteits- en efficiencyvraagstukken) en prestatie-indicatoren. Je levert daarbij een belangrijke bijdrage aan de vertaling van de afdelingsstrategie in concrete doelstellingen en prestatie-indicatoren;

  • lever je een proactieve bijdrage aan de verdere professionalisering van de controlfunctie (inclusief bestuurlijke informatievoorziening);

  • regisseer en begeleid je de totstandkoming van de P&C producten. Je toetst en adviseert, gevraagd of ongevraagd, lijnmanagement op de inhoud en inrichting van het primaire proces, de inhoud (en de inrichting) van de P&C cyclus. Hiermee lever je een directe bijdrage aan de borging van de kwaliteit van processen op de afdeling;

  • toets je de beleidsinhoudelijke voorstellen en/of bestuurlijke stukken vanuit de afdeling;

  • signaleer en adviseer je het afdelingshoofd, gevraagd en ongevraagd, met betrekking tot de gestelde kaders en of de uitvoering van het afdelingsplan goed verloopt;

  • ben je medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en de controle op de naleving van de administratieve organisatie en interne controle (AO /IC) en de advisering daarover aan het lijnmanagement.

KandidaatomschrijvingCompetenties
Je bent een integere, gedreven, pro–actieve en onafhankelijke persoonlijkheid die stevig in zijn/haar schoenen staat en de eigen mening goed over het voetlicht weet te brengen (zelfstandigheid en overtuigingskracht) . Je bent in je contacten overtuigend en kunt hierbij goed omgaan met belangentegenstellingen (omgevingsbewustzijn). Je bent in staat om conceptueel te denken, hebt een scherp analytisch vermogen en je kunt voor alle relevante disciplines en schaalniveaus als gerespecteerd gesprekspartner optreden en weet mensen te overtuigen (oordeelsvorming en contactuele effectiviteit). Je hebt kennis van en inzicht in het vakgebied en kunt dit combineren met kennis van en vaardigheden in de introductie van vernieuwingen (verantwoordelijkheid). Verder beschik je over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden. Ervaring met besluit- en oordeelsvorming binnen het publieke domein is een vereiste.

Verder beschik je over een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau en méér dan 5 jaar aantoonbare werkervaring met controlling bij voorkeur binnen een (grote) overheids- organisatie. In het bijzonder beschik je over kennis van financieel-economische vraagstukken die zich afspelen in het ruimtelijk-fysieke domein. Een afgeronde controllersopleiding is een pré.

Eisen
Werkervaring Op CV aantoonbaar tenminste 5 jaar werkervaring als controller binnen een gemeente

Aanvang opdracht

19-10-2015

Voltooiing opdracht

1-1-2016

Optie verlenging

2 x 3 maanden

Standplaats

Venlo

Vakgebied

Financieel & Economisch Uren: 24 per week

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten