Projectmanager Basisregistratie senior

Intermediair
Ormer ICT Staffing B.V.
Geplaatst op
29-09-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht & Odijk
Reacties
0
Bekeken
28
Status
Gesloten
Referentie
PBaasELapré

TOP-Opdrachtgevers

  • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Voor een eindklant in Utrecht & Odijk zijn wij op zoek naar een Senior Projectmanager Basisregistratie.

Startdatum

01-01-2016

Einddatum

31-07-2016

Optie tot verlenging

Ja, in overleg

Uren per week

32

Sluitingsdatum

02-10-2015

Opdracht omschrijving

De Dienst Informatie en Communicatie Technologie (ICT) is onderdeel van het Politiedienstencentrum (PDC) en is de organisatie voor de totstandkoming en continuïteit van de ICT. Zij zorgt voor de beschikbaarheid van de Informatievoorziening (IV) (waar nodig 24/7) en de gebruikersondersteuning. Tevens ontwikkelt de dienst nieuwe functionaliteit en is verantwoordelijk voor doorontwikkeling en het onderhoud van de bestaande IV-applicaties. Binnen de dienst ICT voert de sector PPI het IV project- en programmamanagement en Interimmanagement met als doel een goede samenwerking tussen de business en de diensten Informatiemanagement (IM) en ICT bij de uitvoering van projecten en programma's. Naast borging van de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening voert de dienst regie op uitbestede services.

De sector PPI bestaat uit de teams: Project-, Programma- en Interimmanagement, Projectondersteuners, Project en Programma Office en het Projectenbureau. De sector levert capaciteit voor het leiden van programma's en projecten binnen de Nationale politie. Deze programma's en projecten richten zich op de realisatie, invoering en ingebruikname van nieuwe of gewijzigde IV- en/of ICT-producten/diensten. Daarnaast levert de sector professionele medewerkers voor het leiden en ondersteunen van alle programma’s en projecten die door de Project Control Board in opdracht worden gegeven aan de diensten IM en ICT. Dit kunnen zowel technische ICT-projecten zijn als integrale IV-ontwikkel- en implementatieprojecten.

Binnen het cluster OPP is behoefte aan een Senior Projectmanager voor het project Basisregistraties. Het cluster OPP is verantwoordelijk voor de vernieuwing van de informatievoorziening voor het operationeel politie proces, waarmee een robuuste informatievoorziening en uitfasering van de huidige ‘oude’ informatiesystemen wordt bereikt. Het cluster OPP omvat een aantal projecten w.o. het project Basisregistraties.

Doelstelling
De opdracht van dit project is het aansluiten van een viertal Basisregistraties ten behoeve van de OPP projecten via de bestaande koppelvlakken en het politiebreed, op eenduidige wijze en op één plek toegankelijk maken van de Basisregistraties via een daarvoor in te richten voorziening, alsmede het uitvoeren van werkzaamheden op clusterniveau o.a. tbv programmasturing.

Verantwoordelijkheden

De Senior Projectmanager Basisregistratie is verantwoordelijk voor de realisatie van de projectdoelstellingen voor project Basisregistraties en daarmee het leiden van het project. Daarnaast ben je binnen het cluster OPP inzetbaar op clusterniveau.

Vakmatige taken

Je stuurt op voortgang en kwaliteit binnen je project.
Je organiseert de samenwerking in de keten binnen de diensten IM en ICT en de politie eenheden.
Je bent in staat om een constructieve samenwerking met ketenpartners vorm te geven, een integrale ketenplanning te initiëren en integraal projectoverleg met hen te organiseren.
Je initieert activiteiten om te komen tot een generieke implementatie aanpak voor OPP
Je bent in staat om de OPP projecten door te lichten op functionele- en planningsaspecten alsmede om een integrale OPP planning op te stellen
Je managed risico’s pro-actief en bent in staat om de afhankelijkheden op clusterniveau te onderkennen en managen i.r.t. andere projecten, programma’s en portfolio-ontwikkelingen en stuurt daarbij op voortgang
Je faciliteert en adviseert t.a.v. de verdere uitwerking van OPP scenario 3’ om vanuit de concepten een verdere concretiseringsslag te maken naar operationele eisen.
Je bent een volwaardig gesprekspartner voor de leiding van het korps op basis van senioriteit en vakbekwaamheid en bent daarnaast een bezielend leider.

Opleiding

Je hebt academisch/wo werk- en denkniveau.

Werkervaring

Je hebt aantoonbare ruime kennis van programma-, lijn- en verandermanagement binnen een ICT of IM gestuurde omgeving.
Je hebt ervaring met het coachen van/leidinggeven aan hoogopgeleide professionals binnen het vakgebied programma- en projectmanagement.
Je beschikt over kennis en meerjarige ervaring met IV en het besturen van ketens in een multidisciplinaire omgeving, in het bijzonder de politie en justitie keten.
Je kent bij voorkeur het applicatielandschap van de politie en hebt ervaring met het implementeren van IV voorzieningen binnen de politie
Je kunt organisatieveranderingen doorvoeren.
Je bent in staat om besluiten te nemen die impact hebben op organisatie- en/of sectorniveau.
Je speelt in op interne politiek en bent alert op veranderingen binnen de organisatie.
Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met MSP (practitioner), Prince 2 (practitioner) en Verandermanagement.
Je hebt meerjarige ervaring met het deelnemen aan stuurgroepen en weet tijdens escalaties het overzicht en de rust te behouden, prioriteiten te stellen, keuzes te maken en helder te communiceren.

Competenties

visie
overtuigingskracht
klantgerichtheid
netwerkvaardigheid
systeemdenken
verandergerichtheid.

Graag zien wij uw cv inclusief motivatie en tarief spoedig tegemoet.

Contact Ormer ICT
Plony Baas & Elvira Lapré

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten