Leerplichtambtenaar/RMC-consulent

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
30-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Zwolle
Reacties
0
Bekeken
79
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

12-10-2015

Einddatum

1-2-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

6-10-2015 om 9:00 uur

Het team Leerplicht/RMC is verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid op het terrein van Leerplicht, de Kwalificatieplicht en de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie Voortijdig School Verlaten (RMC/VSV).

De gemeente Zwolle vervult in het kader van RMC/VSV de rol van centrumgemeente voor de regio IJssel-Vecht. In de regio wordt gestreefd naar uniforme uitvoering van de leerplicht- en RMC functie. De werkzaamheden vinden plaats in nauwe samenwerking met het onderwijs, Raad voor de Kinderbescherming, OM, Sociale Wijkteams en alle disciplines in het sociaal domein, rekening houdend met nationale en regionale ontwikkelingen in beleid en regelgeving. Centraal staat het doel om het voortijdig schoolverlaten te verminderen en te voorkomen, zodat jongeren hun startkwalificatie halen.

Functieomschrijving

  • Houdt toezicht op de naleving van de Leerplichtwet en de regelgeving op het gebied van de RMC-functie en vsv bestrijding en oefent alle uit deze taak voortkomende werkzaamheden uit. De medewerker leerplicht / RMC voert deze werkzaamheden in grote mate van zelfstandigheid uit.

  • Doet gedegen en deugdelijk onderzoek om tot een weloverwogen oordeel te komen voor het beoordelen van de vervolgaanpak voor het bestrijden van de schooluitval en voortijdig schoolverlaten.

  • Herkent en onderkent motieven en gedrag van jongeren om te verzuimen of voortijdig uit te vallen en maakt deze bespreekbaar.

  • Ontwikkelt oplossingen op maat voor jongeren wier schoolloopbaan onderbroken of afgebroken dreigt te worden.

  • Werkt samen met ketenpartners om te komen tot een optimale afstemming van werkzaamheden en de oplossing van knelpunten.

  • Bemiddelt bij zorg op maat voor jongere en schakelt het SWT in waar nodig.

  • Handelt (pro)actief ten aanzien van de handhavingfunctie van de Leerplichtwet en de wet- en regelgeving op het gebied van de rmc-functie en vsv bestrijding.

  • Maakt proces-verbaal op (betreft alleen leerplichtige leerlingen)

  • Signaleert aan de hand van meer of minder frequent voorkomende situaties aandachtspunten binnen de keten van leerplicht en voorkomen van voortijdig schoolverlaten en treedt hierin handelend op.

  • Registreren: het nauwkeurig bijhouden en beheren (actueel houden) van een (elektronisch) dossier van leerlingen.

Je werkt samen en communiceert met ouders, jongeren, scholen en ketenpartners.

Eisen

minimaal 0,5 jaar werkervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar als Leerplichtambtenaar en/of RMC Medewerker/ consulent.

Wensen

minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan in de afgelopen 8 jaar als Leerplichtambtenaar en/of RMC Medewerker/ consulent.
minimaal een afgeronde HBO opleiding.
minimaal 0,5 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar, met JVS ( JeugdVolgSysteem).
een diploma vakopleiding Leerplichtambtenaar en/of Buitengewoon Opsporingsambtenaar.
kennis van wet- en regelgeving op het werkgebied van de leerplicht.

Competenties

Je hebt goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk), een pro-actieve en een enthousiaste houding. Je laat blijken dat je beschikt over inlevingsvermogen en analytisch en probleemoplossend vermogen. Je werk is gestructureerd, nauwgezet, gedisciplineerd en accuraat. Daarnaast ben je omgevingsbewust, gericht op samenwerken, daadkrachtig, heb je sterke overtuigingskracht en een resultaatgerichte en flexibele instelling.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten