Domein Architect Verzekeren

Intermediair
IT-Staffing Nederland B.V.
Geplaatst op
30-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
550
Status
Gesloten
Referentie
30151199

Omschrijving

Startdatum

zsm

Duur

3 maanden +

Locatie

Den Haag

Conceptueel én communicatief sterke Domein Architect Verzekeren. Vind jij dat de interne informatiesystemen en datakwaliteit boven elke twijfel verheven moet zijn?

Als Domein Architect Verzekeren ben je één van de grote vormgevers en ambassadeurs van de oplossingen die ontwikkeld worden. Een impactrijke rol, want jij geeft richting aan de interne informatiehuishouding die onze medewerkers in staat stelt ambitieuze organisatiedoelstellingen waar te maken. Meer specifiek ben je, samen met je gepassioneerde collega’s van Architectuur, initiator en aanjager van projecten op het gebied van gegevens en informatiesystemen, waarbij je alles op alles zet om de steeds complexere informatiestromen in goede banen te leiden. Uiteraard zijn flexibiliteit, schaalbaarheid en robuustheid van de oplossingen belangrijke speerpunten. Op dit moment zoeken we voor het domein Verzekeren een Domeinarchitect die het verzekeringsdomein faciliteert.

Hoe kunnen we vandaag anticiperen op klantwensen van (over)morgen? Hoe kunnen we de gegevenshuishouding binnen de diverse waardeketens – je hebt o.a. te maken UWV, GBA en Werkgeversadministraties – slim positioneren? Jij conceptualiseert de huidige en toekomstbestendige informatiehuishouding, creëert op alle organisatieniveaus draagvlak voor je visie en managet de daaruit voortvloeiende projecten. Onze inhouse standaarden zijn o.a. Archimate, Novius, en als tooling maken wij gebruik van onder andere Aris. Als Domein Architect Verzekeren rapporteer je aan de teammanager Architectuur en ben je de inhoudelijke sparringpartner van onder meer de directie, unitmanagers en de IV organisatie.

Jouw kerntaken

- Conceptualiseren van de nieuwe (!) interne informatiehuishouding voor verzekeren
- Vertalen van vraagstukken naar gerichte uitgangpunten en oplossingen
- Intensieve samenwerking met collega architecten die andere specialisaties hebben
- Ambassadeur van je visie en oplossingen en die van het architectuurteam, verzorgen van presentaties, creëren van commitment
- Implementeren en borgen van nieuwe inzichten en oplossingen, bewaken van de visie
- Initiëren en aansturen van optimalisatie- en verandertrajecten
- Signaleren van in- en externe ontwikkelingen en actualiteiten binnen het domein verzekeren en vertaald deze naar mogelijke oplossingen
- Toezien op de naleving van de uitgangspunten en bewaakt de samenhang vanuit processen, informatie(systemen), data en infrastructuur.
- Nauw samenwerken met de informatie managers van het verzekeringsdomein
- Bewaken en adviseren in de realisatie van oplossingen voor verzekeren in het veranderprogramma.

Jij
Je bent een conceptueel én communicatief ijzersterke domein architect Verzekeren met bewezen advieskwaliteiten. Je combineert diepgaande en actuele kennis van informatie en data architectuur – inclusief de diverse platformen en tooling – met een strategische visie en hebt het talent om anderen daarvoor te enthousiasmeren. Je vindt het leuk om complexe inzichten in duidelijke taal te presenteren, ook aan mensen die minder affiniteit met de materie hebben. Ervaring binnen hoog-volume data-omgevingen is eigenlijk een must. Als je die ervaring in de pensioen en/of verzekeringssector hebt opgedaan, dan heb je een streepje voor. Wat je verder meebrengt:

- Master (BI, Informatiekunde, Informatiemanagement)
- 5+ jaar relevante werkervaring in informatiemanagement en –architectuur op het gebied van verzekeren en/of pensioenen
- Zet anderen aan tot het meedenken in de mogelijke modellen, concepten en oplossingsrichtingen
- Overtuigend communicator, organisatorisch sterk, projectmanagementkwaliteiten

Interesse? Reageer dan met recent cv, motivatie en uurtarief voor maandag 5 oktober 10.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    04-10-2015 16:52
    Plaats
    Heemstede

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten