Solution Architect Pensioenen

Intermediair
IT-Staffing Nederland B.V.
Geplaatst op
30-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
380
Status
Gesloten
Referentie
30151200

Omschrijving

Startdatum

zsm

Duur

3 maanden +

Locatie

Den Haag

Conceptueel én communicatief sterke Solution Architect Pensioenen. Vind jij dat de interne informatiesystemen en datakwaliteit boven elke twijfel verheven moet zijn?

Als Solution Architect Pensioenen ben je één van de grote vormgevers en ambassadeurs van de oplossingen die ontwikkeld worden binnen het veranderprogramma. Een impactrijke rol, want jij geeft richting aan oplossingen voor de interne informatiehuishouding die onze medewerkers in staat stelt ambitieuze organisatiedoelstellingen waar te maken. Binnen het progrramma wordt dit georganiseerd vanuit het team Architectuur, Innovatie en Ondersteuning (AIO). Meer specifiek ben je, samen met je gepassioneerde collega’s van Architectuur, linking pin voor projecten op het gebied van gegevens en informatiesystemen, waarbij je alles op alles zet om de steeds complexere informatiestromen in goede banen te leiden. Uiteraard zijn flexibiliteit, schaalbaarheid en robuustheid van de oplossingen belangrijke speerpunten. Op dit moment zoeken we binnen het veranderprogramma een Solutions Architect die het pensioensdomein faciliteert.

Je verduidelijkt de toekomstige en de huidige informatiehuishouding, creëert draagvlak voor je oplossingen en voorziet de daaruit voortvloeiende projecten van de juiste richting. Onze inhouse standaarden zijn o.a. Archimate, Novius, en als tooling maken wij gebruik van onder andere Aris. We werken in de projectteams met Scrum/Agile methodieken. Hierbij voorziet de Solutions Architect de Product Owner en teamleden van de juiste oplossingen vanuit de vastgestelde Enterprise en Domein Architectuur. Je doet dit in nauw overleg met je collega architecten en bent daarbij de dagelijkse steun en toeverlaat voor een of meerdere scrumteams. Als Solutions Architect Pensioenen werk je nauw samen met de domeinarchitect Pensioenen.

Jouw kerntaken

- Verduidelijken van de nieuwe (!) interne informatiehuishouding voor Pensioenen binnen het veranderprogramma.
- Vertalen van vraagstukken naar gerichte uitgangpunten en oplossingen in de scrumteams
- Intensieve samenwerking met business consultants, collega architecten, software engineers en product owners vanuit het programma team Architectuur, Innovatie en Ondersteuning (AIO)
- Intensieve samenwerking met collega architecten die andere specialisaties hebben binnen en buiten het veranderprogramma.
- Ambassadeur van je oplossingen, verzorgen van presentaties, creëren van commitment
- Toezien op de naleving van de uitgangspunten door scrumteams en het bewaken van samenhang vanuit processen, informatie(systemen), data en infrastructuur.

Jij
Je bent een conceptueel én communicatief sterke Solution Architect met bewezen advieskwaliteiten. Je combineert diepgaande en actuele kennis van informatie, data en infra architectuur – inclusief de diverse platformen en tooling – in het pensioendomein en hebt het talent om anderen daarvoor te enthousiasmeren. Je vindt het leuk om complexe inzichten in duidelijke taal te presenteren, ook aan mensen die minder affiniteit met de materie hebben. Kennis en ervaring in pensioen- en verzekeringsuitvoering is een must. Dat geldt ook voor ervaring binnen hoog-volume data-omgevingen. Wat je verder meebrengt:

- Master (BI, Informatiekunde, Informatiemanagement)
- 5+ jaar relevante werkervaring in informatiemanagement en –architectuur op het gebied van pensioenen en/of verzekeren
- Zet anderen aan tot het meedenken in de mogelijke modellen, concepten en oplossingsrichtingen
- Affiniteit met innovatie in de financiële dienstverlening
- Ervaring met het werken met Agile/Scrum als architect
- Overtuigend communicator, organisatorisch sterk, projectmanagementkwaliteiten
- Pre is kennis/ervaring met oplossingen van Oracle Fusion Middleware Stack: BPM, SOA en ADF
- Pre is actuariële kennis in het pensioen- en verzekeringsdomein.

Interesse? Reageer dan met recent cv, motivatie en uurtarief voor maandag 5 oktober 10.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten