Juridisch Medewerker Vergunningverlening

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
30-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Houten
Reacties
0
Bekeken
372
Status
Gesloten
Referentie
BCFT483

Omschrijving

Organisatie
Houten is een middelgrote gemeente, die volop in ontwikkeling is. Afgelopen jaren was Houten vooral aan het bouwen en groeien. Nu vinden veranderingen veelal in de bestaande omgeving plaats. Hiermee verandert ook de rol van de gemeente Houten. Netwerken waarin inwoners, bedrijven en gemeente samenwerken worden steeds belangrijker. Via het Rijk komen bovendien veel nieuwe taken op de gemeente af en de financiële positie van gemeenten is veranderd. Je gaat werken in een dynamische organisatie met een informeel karakter.

De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling levert een bijdrage aan een leefbare, duurzame en veilige leefomgeving. In de afdeling zijn de volgende taken ondergebracht: projectmanagement, grondbeleid, lokaal ruimtelijk beleid, specialismen als groen, water, milieu/duurzaamheid, verkeer, volkshuisvesting. De opdracht valt binnen het cluster Vergunningverlening.

Opdracht
Je verzorgt het casemanagement, inclusief juridische advisering, bij vergunningaanvragen waarbij meerdere specialismen of vakgebieden zijn betrokken. Vanuit een uitgebreide kennis op RO-terrein en regelgeving omgevingsrecht ben je vakinhoudelijk aanspreekpunt voor collega’s en aanvragers.
Je verricht frontoffice werkzaamheden bij vergunningaanvragen door het geven van algemene en specifieke informatie,
Je beoordeelt vergunningaanvragen in complexe aangelegenheden waarbij meerdere vakgebieden of specialismen zijn betrokken aan wet- en regelgeving, bestemmingsplannen, APV e.d. In dat kader begeleid je particulieren, bedrijven en instellingen bij de voorbereiding en behandeling van aanvragen; je beoordeelt aanvragen, voert haalbaarheidstoetsen en onderzoeken uit en weegt relevante aspecten af zoals milieu- en bouwvoorschriften, politieke en bestuurlijke haalbaarheid.
Je treedt op als intermediair naar andere organisatieonderdelen en stelt adviezen op voorzien van goed onderbouwde conclusies.
De opdracht duurt tot 31 mei 2016. De eventuele verlenging is afhankelijk van de nadere besluitvorming.

Vereisten
Kandidaat is per direct inzetbaar

Gunningscriteria (weging)
Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar op het gebied van vergunningverlening ruimtelijke ordening en omgevingsrecht in een seniorrol
Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met het werken bij een gemeentelijke overheid
Aantoonbare kennis van het omgevingsrecht

Duur
tot 31 mei 2016
Optie tot verlenging
Mogelijk maar nog niet bekend.
Uren per week
36
Aanvang
z.s.m.
Opleidingsniveau
HBO
Regio
Utrecht
Verloopt op
maandag 12 oktober 2015 om 09:00 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten