Ontwikkelaar Holmes

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
30-09-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
308
Status
Gesloten
Referentie
1054

Omschrijving

Rol

Ontwikkelaar Holmes

Werkniveau

Senior

Locatie

Den Haag

Startdatum

16-10-2015

Einddatum

18-03-2016

Aantal uren per week

36

Aanvrager : Wendy van Ooijen

Uiterste aanbiedingsdatum 02-10-2015

PROJECTINFORMATIE

Binnen de kaders van het Informatieplan ILT is het programma Nieuwe ICT Omgeving (NIO)begin 2013 gestart. Het programma draagt bij aan de verwezenlijking van devolgende speerpunten:

  • Eenduidige data

  • Consolidatie I-systemen

  • Het vernieuwen van de infrastructuur conform architectuurprincipes

Uitgangspunt is dat ILT-breed processen uniform worden toegepast. De realisatie vindt middels projecten binnen het programma plaats. Deze projecten bestaan uit infrastructurele (waterval) en ontwikkel (SCRUM) projecten. De nieuwe ICT-infrastructuur wordt inclusief technisch beheer bij DICTU ondergebracht. ILT is verantwoordelijk voor functioneel beheer en ketenbeheer.

Ontwikkelprojecten binnen het NIO-programma

Momenteel staan de applicaties Zaakregistratie Holmes en het Bedrijfs-, Objecten- enPersoonsregister (BPO-V) in productie. De applicaties ten behoeve Vuurwerk Meldingen Registratie (VMR) en Inspecteren Zonder Netwerk (Izone) kunnen ieder moment in productie gaan. Sinds kort is ook begonnen met de ontwikkelwerkzaamheden t.b.v. Vergunningsverlening ILT (VILT). Al deze applicaties worden doorontwikkeld en zijn ter ondersteuning van de uniforme werkprocessen van de ILT. Daarbij wordt functionaliteit dwars door applicaties en in samenhang geïmplementeerd.

Infrastructurele projecten binnen het NIO programma

Momenteel heeft NIO de bouwsteen t.b.v. document generatie (ITP) opgeleverd. De realisatie van een webportaal (WWM) met onder andere webformulieren, Eherkenning en DigiDis momenteel is volle gang. Het project voor het onderbrengen van DMS/RMA-functionaliteit bevindt zich momenteel in de initiatie fase (het PID wordt momenteel opgesteld).

De ILT realiseert de ontwikkeling van applicaties via de Agile/SCRUM-methode. Momenteel zijn er vier scrum-ontwikkelteams actief: Holmes, BPO-V, Izone enVILT. Deze teams bestaan alle uit ontwikkelaars, een tester, een informatieanalist en een productowner.

Wie zoeken wij?

Voor het NIO-programma zoeken wij een senior ontwikkelaar.

In eerste instantie zal je ingezet worden voor het project Holmes. Dit project zorgt voor de doorontwikkeling van het zaakregistratiesysteem Holmes. Dit systeem is al sinds 2008 in gebruik en in beheer. Holmes geeft de ILT inspecteurs de gelegenheid om alle gegevens en documenten van het primaire proces te registreren, bewaken en/of te genereren en op te slaan. Naast invoer door inspectiemedewerkers, wordt Holmes gevoed vanuit diverse systemen ten aanzien van werkzaamheden, personeelsgegevens en autorisaties. Holmes wordt momenteel gebruikt door circa 400 inspecteurs. Holmes zal uiteindelijk inspectie breed worden ingezet voor het proces inspecteren.

De doorontwikkeling van Holmes is begin 2013 gestart en bestaat uit het verder functioneel uitbouwen en moderniseren van de applicatie. Een onderdeel hiervan is het ontwikkelen van een nieuwe user interface op basis van Angular JS.

Je bent een zeer ervaren Java-ontwikkelaar met ruime ervaring in SCRUM/AgileIT-projecten in het algemeen en J2EE en service-georiënteerd werken in het bijzonder. Je hebt een ruime ervaring op het gebied van Java-frameworks (JSF,Hibernate, Spring, JCR, AngularJS), built tools (Maven, Jenkins, Sonar), webservices en databases (SQL).

Verder ben je een scherpe luisteraar en ben je pragmatisch. Je kiest de beste oplossing binnen de beschikbare tijd. Je kan complexe zaken op een begrijpelijke manier uitleggen. Je resultaten en op te leveren producten worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit, een solide ontwerp en een hoge mate van beheer(s)baarheid. Als ontwikkelaar ga je werken in een team met daarin een product owner, informatieanalist, tester, ontwikkelaar en projectmanager/scrum-master. We verwachten dat je een eigen ‘gereedschapskist’ (laptop + ontwikkelomgeving)meebrengt.

Het is van belang dat de senior ontwikkelaar “stevig” in zijn schoenen staat. Hiermee wordt bedoeld dat hij in staat is het ontwikkelteam richting te geven, de product owner tegengas durft te geven, medeontwikkelaars te coachen en oplosrichtingen te onderzoeken en bepalen.

VEREISTE KENNIS

Hieronder vindt u een aantal harde eisen en enige overige eisen en wensen waaraan de kandidaat moet voldoen! In de motivatie dient te worden aangetoond dat aan alle harde eisen wordt voldaan. Dat betekent: kort, puntsgewijs per eis motiveren waar deze kennis of ervaring is opgedaan en in welke periode. Daarbij moet het voldoen aan de eisen ook duidelijk en onvoorwaardelijk naar voren komen in het CV. Aanbiedingen die hieraan niet voldoen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

-Tenminste HBO werk- en denkniveau.
-Mimimaal 5 jaar ervaring als J2EE-ontwikkelaar op senior-niveau.

-Ruime ervaring met scrum/agile IT-projecten.

-Ruime ervaring met requirementsanalyse.

-Ruime ervaring met IT-architectuur.

-Ervaring met de Rijksoverheid.

-Ervaring met registerfunctionaliteit.

-Mimimaal 5 jaar ervaring als J2EE-ontwikkelaar op senior-niveau.

-Aantoonbare certificering van en minimaal 6 maanden ervaring met scrum.

-Uitgebreide ervaring met de Java raamwerken Hibernate, JSF, Spring, JCR, Maven, JUnit, JMock,Selenium en ervaring met de JavaScript raamwerken AngularJS, Karma, Jasmine.

-Werkervaring met SQLServer, JBoss AS, Jenkins en Sonar

-Kennis van Webservices (SOAP, JSON, REST, HAL), Linux scripting en LinuxBash.

Wensen

Scrum-master gecertificeerd.
Het is een pre als je ervaring hebt als SCRUM-master.
Ervaring met/kennis van het inspectieproces

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Realiseren software en bijbehorende unit tests en documentatie
Bepalen oplossingsrichting en architectuur
Inschatten werkzaamheden
Ondersteunen van tester, informatie analist en product owner
Ondersteunen bij deployments en releases
Beheren van Linux server met Jenkins, Nexus, Sonar, Stash

GEDRAGSKENMERKEN

Straalt senioriteit uit.
Agile mindset.
Een gevoel voor hoe en wanneer ICT waarde toevoegt aan de business.
Omgevingsbewust.

Teamplayer, maar kan ook uitstekend zelfstandig werken.

Resultaatgericht en kwaliteitsgericht, maar ontwikkelt geen ‘gouden kranen’.

Scherpe luisteraar, meedenker en pragmatisch.

Complexe zaken op een begrijpelijke wijze uitleggen.

Dienstverlenend gecombineerd met een juiste dosis assertiviteit en overtuigingskracht.

EXTRA INFORMATIE

Incidenteel is het mogelijk dat de kandidaat elders zijn werkzaamheden dient uit te voeren

Maximaal totaal aanturen uren voor deze opdracht bedraagt 800 uur.

Intakegesprekken: 06-10/08-10 2015.

Kandidaat dient aanwezig te kunnen zijn op de aangegeven datum van intake. Indien dit niet het geval is, kan de kandidaat helaas niet meegenomen worden in de selectieprocedure.

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten