Security analist SOC - poging 2

Freelancer
iSOC24 B.V.
Geplaatst op
01-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Ja
Reacties
0
Bekeken
26
Status
Gesloten
Referentie
Security analist SOC - poging 2

TOP-Opdrachtgevers

  • Novaccent 21 opdrachten
  • KPN Consulting 238 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten
  • WTS Detachering 27 opdrachten

Omschrijving

Security analist SOC

Plaats in de organisatie/werkgebied
Security Operation Center (SOC). Het SOC dat (op termijn) 24 uur per dag 7 dagen in de week de belangrijkste digitale systemen en -netwerken gaat bewaken. Het SOC functioneert in nauwe samenwerking met interne en externe stakeholders op het gebied van Cybersecurity en Crisismanagement. Het SOC is gehuisvest in de regio Den Haag/Rotterdam.

Taken/werkzaamheden
Je werkt mee aan de verbetering van de digitale veiligheid en de bestrijding van cybercrime. Je hebt brede kennis en ervaring op gebied van monitoring en detectie, incident respons en cyber intelligence diensten. Je werkt mee in programma’s die bijdragen aan de verbetering van de weerbaarheid. Je bent een expert in TCP-IP netwerken en diverse operating systemen. Tevens beschik je over aantoonbare kennis van verschillende security diensten zoals IDS/IPS en Firewalls. Je kunt log files vanuit verschillende platformen lezen en begrijpen. Je bent bekend met SIEM-tooling. Je werkt samen met collega’s aan complexe incidenten. Daarnaast heb je ruime kennis van de technieken die gebruikt worden door hackers. Deze technieken heb je ook zelf toegepast. Met jouw visie, inzicht en communicatieve vermogens draag je bij aan de (door)ontwikkeling van de CERT-functie. Je ondersteunt en werkt hiervoor samen met partners.

Taken
Bewaking (belangrijke objecten, systemen en netwerken);
Analyse dreigingen, kwetsbaarheden, logging (IDS, firewalls, div. netwerk- en server platforms), cyber gerelateerde incidenten (pre- en post);
Incident- en crisisresponse;
Red / blue teaming;
Cybercrisisoefeningen.

De kandidaat moet bereid zijn om consignatiediensten te draaien. De kandidaat moet bereid zijn om op termijn (> 6 mnd) continudiensten (24/7) te draaien. De kandidaat moet bereid zijn om bij calamiteiten buiten kantooruren werkzaamheden te verrichten. Pre-employment-screening maakt deel uit van de selectieprocedure. De werkzaamheden binnen het SOC worden op basis van een 36 urig contract gedurende 5 dagen in de week verricht. Het SOC is bemenst tijdens kantoortijden van 07:00 uur t/m 17:00 uur. Middels een opgezet en onderling met collega’s afgestemd consignatierooster worden de werktijden van week tot week gerouleerd in één vroege dienst van 07:00 uur tot 14:45 uur en één late dienst van 09:15 uur tot 17:00 uur. Daarnaast heb je ook ten minste één keer in de maand gedurende een week een consignatiedienst op werkdagen van 17:00 uur tot 07:00 uur en op zaterdag en zondag gedurende de gehele dag. In de nabije toekomst zal het SOC ook continue operationeel zijn.

Opleiding
Je hebt een academisch werk- en denkniveau en hebt een relevante universitaire, bij voorkeur technisch. Certificeringen: CEH en CISSP.

Werkervaring
Minimaal 5 jaar werkervaring als technisch security analist/administrator binnen een complexe omgeving;
2 jaar aantoonbare en diepgaande werkervaring in een SOC bij diverse grote- en complexe organisaties.
Het betreft hier geen advies of managementfunctie!

Competenties
Resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Wensen
Kennis van netwerkinfra (IOS, TCP/IP); systeemplatforms: Linux/Unix, Windows; SIEM- en vulnerability management tooling: Splunk, ArcSight, McAfee EPO/ESM, Sourcefire; Ethical hacking tooling: MetaSploit, Kali Linux, etc.
Bovengemiddelde interesse in cybercriminaliteit en security;
Sterk begrip van kwetsbaarheden: wat zijn het precies, waar vinden we ze en hoe mitigeren we deze risico’s;
Sterk begrip van kwaadaardige code; in staat zijn iets te reverse engineeren en weten wat aanvallers met de code doen en waarom.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten