Juridisch Medewerker Vergunningverlening

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
01-10-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Nee
Reacties
0
Bekeken
42
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

19-10-2015

Einddatum

31-5-2015

Optie op verlenging

Mogelijk maar nog niet bekend.

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

9-10-2015 om 9:00 uur

Houten is een middelgrote gemeente, die volop in ontwikkeling is. Afgelopen jaren was Houten vooral aan het bouwen en groeien. Nu vinden veranderingen veelal in de bestaande omgeving plaats. Hiermee verandert ook de rol van de gemeente Houten. Netwerken waarin inwoners, bedrijven en gemeente samenwerken worden steeds belangrijker. Via het Rijk komen bovendien veel nieuwe taken op de gemeente af en de financiële positie van gemeenten is veranderd. Je gaat werken in een dynamische organisatie met een informeel karakter.

De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling levert een bijdrage aan een leefbare, duurzame en veilige leefomgeving. In de afdeling zijn de volgende taken ondergebracht: projectmanagement, grondbeleid, lokaal ruimtelijk beleid, specialismen als groen, water, milieu/duurzaamheid, verkeer, volkshuisvesting. De opdracht valt binnen het cluster Vergunningverlening.

Opdracht

Je verzorgt het casemanagement, inclusief juridische advisering, bij vergunningaanvragen waarbij meerdere specialismen of vakgebieden zijn betrokken. Vanuit een uitgebreide kennis op RO-terrein en regelgeving omgevingsrecht ben je vakinhoudelijk aanspreekpunt voor collega’s en aanvragers.
Je verricht frontoffice werkzaamheden bij vergunningaanvragen door het geven van algemene en specifieke informatie,
Je beoordeelt vergunningaanvragen in complexe aangelegenheden waarbij meerdere vakgebieden of specialismen zijn betrokken aan wet- en regelgeving, bestemmingsplannen, APV e.d. In dat kader begeleid je particulieren, bedrijven en instellingen bij de voorbereiding en behandeling van aanvragen; je beoordeelt aanvragen, voert haalbaarheidstoetsen en onderzoeken uit en weegt relevante aspecten af zoals milieu- en bouwvoorschriften, politieke en bestuurlijke haalbaarheid.
Je treedt op als intermediair naar andere organisatieonderdelen en stelt adviezen op voorzien van goed onderbouwde conclusies.

Functie eisen

Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar op het gebied van vergunningverlening ruimtelijke ordening en omgevingsrecht in een seniorrol
Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met het werken bij een gemeentelijke overheid
Kennis van het omgevingsrecht

Competenties

Oplossingsgericht
Analytisch
Samenwerkingsgericht
Klantgericht (in- en externe klant)
Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
Omgevingsbewustzijn

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten