Communicatiespecialist

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
01-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
31
Status
Gesloten
Referentie
1059

Omschrijving

Rol Communicatiespecialist
Werkniveau Senior
Locatie Den Haag
Startdatum 15-11-2015
Einddatum 14-05-2016
Aantal uren per week 24-32
Aanvrager Jacqueline Slaap

PROJECTINFORMATIE

Wijzer in geldzaken is een platform waarin veel partijen samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag van Nederlanders. In het platform zijn de financiële sector, overheid en maatschappelijke organisaties actief. De projecten worden uitgevoerd in samenwerking met en door samenwerkingspartners. Het versterken van de positie van de consument middels krachtenbundeling staat centraal in alle activiteiten van het platform.

Wijzer in geldzaken heeft in 2014 een nieuwe strategie gelanceerd. Het platform voert een aantal grote activiteiten en projecten uitgevoerd om mensen wijzer in geldzaken te maken. Voorbeelden zijn de Pensioen3daagse, Week van het geld en Wat betekent dit voor mij? en de website. Daarnaast organiseert het platform evenementen voor partners, om kennisdeling te bevorderen en om aandacht voor het onderwerp te realiseren.

Onderdeel van de strategie is het verder versterken van het label Wijzer in geldzaken, zowel richting consumenten als richting stakeholders. Twee belangrijke doelstellingen zijn dan ook:

  1. Consumenten herkennen Wijzer in geldzaken als een betrouwbare partij waar zij terecht kunnen voor onafhankelijke informatie en tips over geldzaken.

  1. Stakeholders zien Wijzer in geldzaken als een autoriteit op het terrein van het bevorderen van verantwoord financieel gedrag

Bij het uitvoeren van de strategie is het genereren van media-aandacht cruciaal. In de mediastrategie van Wijzer in geldzaken speelt free publicity een belangrijke rol.Inzet

De functie is in eerste instantie voor een half jaar, met een mogelijkheid tot verlenging. Het gaat om een inzet voor drie tot vier dagen per week. Standplaats: Den Haag. Je bent onderdeel van het programmabureau van Wijzer in geldzaken waar 12 personen werkzaam zijn en rapporteert aan de communicatiemanager.

VEREISTE KENNIS

Hieronder vindt u een aantal harde eisen en enige overige eisen en wensen waaraan de kandidaat moet voldoen! In de motivatie dient te wordenaangetoond dat aan alle harde eisen wordt voldaan. Dat betekent: kort, puntsgewijs per eis motiveren waar deze kennis of ervaring is opgedaan en in welke periode. Daarbij moet het voldoen aan de eisen ook duidelijk en onvoorwaardelijk naar voren komen in het CV. Aanbiedingen die hieraan niet voldoen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

Functie-eisen

Wijzer in geldzaken zoekt een creatieve communicatiespecialist met minimaal 5 jaar ervaring in het genereren van free publicity. Hij of zij heeft een HBO/academisch werk- en denkniveau. Beschikt over een vlotte pen en houdt van aanpakken. Is ondernemend, proactief, flexibel en werkt gestructureerd. Staat stevig in de schoenen, heeft een toegankelijke persoonlijkheid en weet om te gaan met diverse media. Een goede antenne voor maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van consument en geld en inlevingsvermogen in de doelgroep zijn andere belangrijke functie-eisen. Het kunnen vertalen van ingewikkelde materie in aansprekende boodschappen is hierbij van belang. Heeft daarnaast uiteraard een representatieve uitstraling, is een teamspeler en servicegericht.

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Taken en verantwoordelijkheden

-Opstellen van persberichten en verzorging van verzending, afhandeling en rapportage

-Organiseren, coördineren en begeleiden van interviews en persconferenties

-Benadering van media en journalisten

-Verzorgen van free publicity richting alle relevante doelgroepen

-Maken en uitvoeren van PR-plannen voor projecten

-Adviseren van het projectbureau over publicitaire kansen.

-Web redactie

-Uitbouwen van het medianetwerk en de perslijst voor Wijzer in geldzaken

-Contact met partners, media en andere betrokkenen; afstemming intern (projectteam, managementgroep en stuurgroep) zijn belangrijke succesfactoren.

-Ondersteuning en advisering bij de overige communicatieactiviteiten

-Ontwikkelen mediaplannen en coödinatie media inkoop

-(Concept)ontwikkeling mediacampagnes ((online)advertenties, TV en radio commercials)

-Conceptontwikkeling en coödinatie videoproducties

-Nieuwsbrieven opstellen

EXTRA INFORMATIE

Eventuele gesprekken vinden plaats van 15 oktober t/m 22 oktober
Kandidaat dient aanwezig te kunnen zijn op de aangegeven datum van intake. Indien dit niet het geval is, kan de kandidaat helaas niet meegenomen worden in de selectieprocedure.

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten