Infra Test Beheerder

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
01-10-2015
Periode
Niet relevant
Uurtarief
80
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
564
Status
Gesloten
Referentie
Infra Test Beheerder

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Helion IT 161 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20117984 Tijdelijke inhuur

Voor Waternet zijn wij op zoek naar een Infra Test Beheerder

Profiel Organisatie

Waternet is de gemeenschappelijke organisatie van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam. Samen met onze klanten zorgen wij voor het water in Amsterdam en een groot gedeelte van Utrecht en Noord-Holland. Een gebied van 700 km2 met 1,2 miljoen mensen.

Profiel opdracht

Het programma Dienstverlening naar Mobiel (DnM) heeft als doel om de klantcontacten voor Waternet te digitaliseren, excellente dienstverlening op te zetten en Waternet verder te helpen met het implementeren van digitalisering. Binnen het programma zijn momenteel drie SCRUM teams actief.
Binnen het programma Dienstverlening naar Mobiel (DnM) wordt het testen ingevuld met professionele testers. De TAP (ontwikkeling gebeurt niet binnen Waternet) is goed op orde, echter moet er verder regie gevoerd worden op het schaalbaar maken van de test- en acceptatieomgeving qua testdata.
Daarnaast worden er op dit moment testtools (HP ALM en HP Sprinter) aangeschaft en klaargemaakt voor inrichting. Deze tools moeten ingericht worden, zodat het requirements- en testproces binnen het programma DnM optimaal ondersteund wordt. Daarnaast moeten deze tools aansluiten bij de procesbegeleidingstool HP Agile Manager.
De visie is om op delen van de keten(s) te starten met geautomatiseerde testuitvoering. Hiervoor is tevens ondersteuning en opleiding nodig.

De Infra Test Beheerder

De kandidaat moet in staat zijn de behoefte m.b.t. het functioneren van de test- en acceptatieomgeving te vertalen naar concrete plannen en hier opvolging aan geven. D.w.z. dat de scrumteams gefaciliteerd worden in kennis en daadkracht om snel(ler) te kunnen opleveren. Je werkt hierbij nauw samen met de afdeling Informatisering en Automatisering van Waternet.
De kandidaat heeft kennis van het inrichten en onderhouden van testtooling (HP ALM en HP Sprinter/ HP UFT). Je taak is om de testtools in te richten conform de richtlijnen van het programma Dienstverlening naar Mobiel en deze inrichting dermate flexibel te houden zodat ook andere delen van de organisatie makkelijk “in kunnen klikken” op deze werkwijze.
Daarnaast krijgt de kandidaat ook HP Agile Manager te onderhouden. Het is vergelijkbaar met Jira, Agile Zen, en dergelijke. De te onderhouden keten van HP producten betreft een SAAS installatie.
De kandidaat heeft kennis en concrete ervaring met geautomatiseerde testuitvoering. Het doel is om op delen van de keten de tests voor Regressie te automatiseren en deze veelvuldig af te trappen. De tests moeten nog opgezet worden en hier moeten de medewerkers nog voor opgeleid worden. Het is je taak om deze mensen op te leiden in het opzetten, beheren/ onderhouden van deze geautomatiseerde tests passend in het testlandschap wat binnen het programma is opgezet.

Functie Eisen

 1. U bent in het bezit van een afgerond, erkende en relevante hbo of wo diploma.

 2. U hebt in de afgelopen 7 jaar minimaal 4 jaar ervaring als testinfrastructuur beheerder en/of testmanager en/of testcoördinator.

 3. U hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 1,5 jaar ervaring opgedaan met geautomatiseerd testen bij voorkeur met HP QTP en/of HP UFT.

 4. U hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan met HP Quality Center en/of HP ALM.

Competenties/kwaliteiten op gevorderd niveau

 • Probleemanalyse

 • Oordeelsvorming

 • Communicatieve vaardigheden

 • Luisteren

 • Overtuigingskracht

 • Organiseren eigen werk en dat van anderen

 • Samenwerken

 • Motiveren

 • Didactische vaardigheden

 • Pro-activiteit

Functie Wensen

 1. U bent in het bezit van een hbo diploma in de richting Bedrijfskundige Informatica of Informatica of in het bezit van wo diploma in de richting Informatica of Master Business Informatics.

 2. U bent TMap NEXT® Test Manager (voorheen TMap NEXT® Advanced) gecertificeerd.

 3. U hebt kennis van de testmethodieken T-MAP Next en ISTQB.

 4. U hebt in de afgelopen 6 jaar meerdere trainingen gegeven.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

3 maanden

Optie op verlenging

3 maanden

Inzet

36 uur per week

Tarief

maximaal € 80,00

Sluitingsdatum

05-10-2015

Sluitingstijd

17:00

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  05-10-2015 12:31
  Plaats
  AMSTERDAM

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten