Auditor Delft

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
01-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Delft
Reacties
0
Bekeken
218
Status
Gesloten
Referentie
BCFT484

Omschrijving

Delft. Laat zien wat je kan
Delft is een innovatieve en moderne werkgever. Talent krijgt alle kans zich te ontwikkelen. De dynamiek van Delft vraagt om professionals met initiatief, ambitie, betrokkenheid en een actieve, open instelling. Vakmensen die weten in te spelen op een steeds sneller veranderende omgeving. Er heerst een toegankelijke en informele werksfeer waar samen hard gewerkt wordt aan het bereiken van resultaten voor de stad en het bestuur. Voor het cluster Besturing en Controlling zoeken wij een junior auditor voor 36 uur per week en voor de duur van 4 tot 6 maanden.

De werkplek
Het auditteam van de gemeente Delft is gepositioneerd onder het cluster Besturing en Controlling, en valt hiërarchisch onder de afdeling Controlling. Het auditteam bestaat uit 3 auditors en een lead-auditor die ook de teamleider is. De auditfunctie doorloopt een professionaliseringstraject. Het auditteam moet een stevige gesprekspartner worden van management en bestuur op het terrein van de beheersing van de organisatie en de gemeentelijke werkprocessen.

De functie
Het auditteam verzorgt financial en operational audits op basis van een auditprogramma. De auditors bespreken de auditresultaten met de proceseigenaren en het auditcomité, waarin de gemeentesecretaris en de wethouder Financiën zitting hebben. Het auditteam bewaakt de opvolging van aanbevelingen uit audits en brengt daarover verslag uit aan het auditcomité en het gemeentelijk managementteam. Daarnaast verzorgt de auditfunctie de voorbereidende werkzaamheden in het kader van de jaarrekeningcontrole en onderhoudt daarover contacten met de externe accountant.

Jouw inbreng
De gemeente Delft staat voor grote uitdagingen ook als het gaat om de beheersing van processen, zoals de decentralisaties in het sociaal domein, en grote projecten, zoals de Spoorzone. Daarnaast heeft de externe accountant ook verbeterpunten aangegeven in het proces van de jaarrekening. Als in het najaar de interim-controle van start gaat moeten daarin al stappen zijn gezet.

Wij zoeken een auditor met overtuigingskracht die het een uitdaging vindt om vanuit de auditfunctie een stevige bijdrage te leveren aan deze ontwikkelingen. Je bent in staat direct een bijdrage te leveren aan de verbetering van de voorbereiding (en controle)van het jaarrekeningtraject. Je bent in staat om zelfstandig financial audits op te zetten en uit te voeren en daarover het gesprek te voeren met proceseigenaren en de accountant. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar een RA/of opleiding tot RA, met tenminste drie jaar ervaring.

Gunningscriteria (weging)

Aantoonbare ervaring als auditor met minimaal 2 gemeentelijk jaarrekeningtrajecten (50 punten)
Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar als auditor (30 punten)
In staat om direct een bijdrage te leveren aan de verbetering van de voorbereiding en controle van het jaarrekeningtraject (20 punten)
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet.

Competenties

Professionaliteit
Overtuigingskracht
Onafhankelijkheid
Plannen en organiseren

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands.

Aanvang z.s.m.
Duur 4 tot 6 maanden
Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend.
Uren per week 36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten