Beheerder testinfrastructuur (HP QTP of UFT)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
04-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
60-75
Op locatie
Amsterdam Amstel
Reacties
0
Bekeken
642
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • WTS Detachering 27 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Novaccent 21 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

15-10-2015

Einddatum

15-01-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

06-10-2015 om 17:00 uur

Binnen het programma Dienstverlening naar Mobiel (DnM) wordt het testen ingevuld met professionele testers. De TAP (ontwikkeling gebeurt niet inhouse) is goed op orde, echter moet er verder regie gevoerd worden op het schaalbaar maken van de test- en acceptatieomgeving qua testdata. Daarnaast worden er op dit moment testtools (HP ALM en HP Sprinter) aangeschaft en klaargemaakt voor inrichting. Deze tools moeten ingericht worden, zodat het requirements- en testproces binnen het programma DnM optimaal ondersteund wordt. Daarnaast moeten deze tools aansluiten bij de procesbegeleidingstool HP Agile Manager.

De visie is om op delen van de keten(s) te starten met geautomatiseerde testuitvoering. Hiervoor is tevens ondersteuning en opleiding nodig.

De Infra Test Beheerder

De kandidaat moet in staat zijn de behoefte m.b.t. het functioneren van de test- en acceptatieomgeving te vertalen naar concrete plannen en hier opvolging aan geven. D.w.z. dat de scrumteams gefaciliteerd worden in kennis en daadkracht om snel(ler) te kunnen opleveren. Je werkt hierbij nauw samen met de afdeling Informatisering en Automatisering. De kandidaat heeft kennis van het inrichten en onderhouden van testtooling (HP ALM en HP Sprinter/ HP UFT). Je taak is om de testtools in te richten conform de richtlijnen van het programma Dienstverlening naar Mobiel en deze inrichting dermate flexibel te houden zodat ook andere delen van de organisatie makkelijk “in kunnen klikken” op deze werkwijze.

Daarnaast krijgt de kandidaat ook HP Agile Manager te onderhouden. Het is vergelijkbaar met Jira, Agile Zen, en dergelijke. De te onderhouden keten van HP producten betreft een SAAS installatie. De kandidaat heeft kennis en concrete ervaring met geautomatiseerde testuitvoering. Het doel is om op delen van de keten de tests voor Regressie te automatiseren en deze veelvuldig af te trappen. De tests moeten nog opgezet worden en hier moeten de medewerkers nog voor opgeleid worden. Het is je taak om deze mensen op te leiden in het opzetten, beheren/ onderhouden van deze geautomatiseerde tests passend in het testlandschap wat binnen het programma is opgezet.

Functie eisen

Eisen

 1. in het bezit van een afgerond, erkende hbo of wo diploma.

 2. in de afgelopen 7 jaar minimaal 4 jaar ervaring als testinfrastructuur beheerder en/of testmanager en/of testcoördinator.

 3. in de afgelopen 5 jaar minimaal 1,5 jaar ervaring opgedaan met geautomatiseerd testen.

 4. in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan met HP Quality Center en/of HP ALM.

Wensen

 1. in het bezit van een hbo/wo diploma in de richting Bedrijfskundige Informatica of Informatica.

 2. TMap NEXT® Test Manager (voorheen TMap NEXT® Advanced) gecertificeerd.

 3. kennis van de testmethodieken T-MAP Next en ISTQB.

 4. in de afgelopen 6 jaar meerdere trainingen gegeven.

 5. Per direct beschikbaar.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten