Gemeentelijke Afdelingscontroller

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
05-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Venlo
Reacties
0
Bekeken
34
Status
Gesloten
Referentie
PR

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten

Omschrijving

Voor een gemeente zijn we op zoek naar een Afdelingscontroller voor 24 uur per week.

De afdelingscontroller maakt deel uit van de controlunit en rapporteert rechtstreeks aan de directeur bedrijfsvoering. Iedere afdelingscontroller bedient de twee afdelingen binnen een domein. De afdelingscontroller is functioneel verantwoording verschuldigd aan de concerncontroller. De operationele aansturing vindt plaats door het betreffende afdelingshoofd, waarbij je werkzaam bent dicht bij de afdeling in de gedeconcentreerde unit.

Als afdelingscontroller
• ben je verantwoordelijk voor de uitoefening van de brede controlfunctie (businesscontroller) op afdelingsniveau, gericht op relatiedoelen, middelen, effecten (effectiviteits- en efficiencyvraagstukken) en prestatie-indicatoren. Je levert daarbij een belangrijke bijdrage aan de vertaling van de afdelingsstrategie in concrete doelstellingen en prestatie-indicatoren;
• lever je een proactieve bijdrage aan de verdere professionalisering van de controlfunctie (inclusief bestuurlijke informatievoorziening);
• regisseer en begeleid je de totstandkoming van de P&C producten. Je toetst en adviseert, gevraagd of ongevraagd, lijnmanagement op de inhoud en inrichting van het primaire proces, de inhoud (en de inrichting) van de P&C cyclus. Hiermee lever je een directe bijdrage aan de borging van de kwaliteit van processen op de afdeling;
• toets je de beleidsinhoudelijke voorstellen en/of bestuurlijke stukken vanuit de afdeling;
• signaleer en adviseer je het afdelingshoofd, gevraagd en ongevraagd, met betrekking tot de gestelde kaders en of de uitvoering van het afdelingsplan goed verloopt;
• ben je medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en de controle op de naleving van de administratieve organisatie en interne controle (AO /IC) en de advisering daarover aan het lijnmanagement.

Kandidaatomschrijving

Competenties
Je bent een integere, gedreven, pro–actieve en onafhankelijke persoonlijkheid die stevig in zijn/haar schoenen staat en de eigen mening goed over het voetlicht weet te brengen (zelfstandigheid en overtuigingskracht) . Je bent in je contacten overtuigend en kunt hierbij goed omgaan met belangentegenstellingen (omgevingsbewustzijn). Je bent in staat om conceptueel te denken, hebt een scherp analytisch vermogen en je kunt voor alle relevante disciplines en schaalniveaus als gerespecteerd gesprekspartner optreden en weet mensen te overtuigen (oordeelsvorming en contactuele effectiviteit). Je hebt kennis van en inzicht in het vakgebied en kunt dit combineren met kennis van en vaardigheden in de introductie van vernieuwingen (verantwoordelijkheid). Verder beschik je over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden. Ervaring met besluit- en oordeelsvorming binnen het publieke domein is een vereiste.

Verder beschik je over een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau en méér dan 5 jaar aantoonbare werkervaring met controlling bij voorkeur binnen een (grote) overheids- organisatie. In het bijzonder beschik je over kennis van financieel-economische vraagstukken die zich afspelen in het sociaal domein. Een afgeronde controllersopleiding is een pré.

Gespreksplanning

Uit de top 10 van kandidaten wordt bepaald welke kandidaten uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. De sollicitatiegesprekken worden gevoerd op donderdagochtend 15 oktober 2015.

Contact loopt via ons, wij verzoeken u dan ook vriendelijk hierover geen contact met de gemeente op te nemen.

Dagen in onderling overleg.

Dienstencategorie

Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

Eisen

Werkervaring

Op CV aantoonbaar tenminste 5 jaar werkervaring als controller binnen een gemeente.

Gevraagde documenten

aanleveren na gunning

◦Kopie ID-bewijs (indien ZZP-er)
◦Kopie geldige VAR-verklaring (indien ZZP-er)
◦Kopie bewijs van inschrijving KvK (niet ouder dan zes maanden, indien ZZP-er)

Op CV aantoonbare werkervaring als controller binnen een gemeente op het Sociaal Domein.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten