Werkvoorbereider/productie-ondersteuners

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
07-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Haarlem
Reacties
2
Bekeken
309
Status
Gesloten
Referentie
BCNS13469

Omschrijving

Functie Werkvoorbereider /productie-ondersteuners
Bedrijfsonderdeel R&O
(Stand)plaats Haarlem
Afdeling Toelevering
Opleidingsniveau HBO
Arbeidsduur 36 uur per week
Duur Periode­­­­­ 3 maanden
Startdatum 26 oktober 2015

Bedrijfsonderdeel
NedTrain is specialist in onderhoud en service, reiniging en revisie van rollend materieel. Op meer dan 30 strategische plaatsen aan het Nederlandse spoorwegnet onderhoudt zij 24 uur per dag, 7 dagen per week de spoorvoertuigen van haar klanten. Voor diverse vervoerders van reizigers en goederen zorgt NedTrain voor de hoogst mogelijke beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het materieel tegen de laagst mogelijke kosten. NS Reizigers is de grootste klant van NedTrain.

Afdeling
NedTrain Refurbishment & Overhaul (R&O) Haarlem is een revisie en herstelwerkplaats voor reizigersmaterieel. Toelevering is een van de productie afdelingen van NedTrain R&O Haarlem. De afdeling Toelevering produceert en reviseert onderdelen voor treinen. Toelevering is een belangrijke leverancier voor interne klanten voor productie afdelingen van NedTrain zoals de Materieelrevisie, Schadeherstel en Revisie Loopwerken.

Doel van de functie
De afdeling productie-ondersteuning (POS) binnen Toelevering Haarlem ondersteunt het productieproces. Dit doet POS door in samenwerking met productie het werk voor te bereiden. De vraag naar producten komt vanuit Baan IV. De planner zorgt ervoor dat de vraag vanuit het systeem vertaald wordt naar orders op de werkvloer. Dagelijks is hier afstemming over. POS is voor productie het loket om verstoringen tijdens het productieproces weg te nemen en wijzigingen in productspecificaties door te geven. Tevens verzorgt de afdeling kostprijscalculaties/offertes bij aanvraag van nieuwe producten.

Werkzaamheden
De afdeling POS van Toelevering verzorgt de voorbereiding van de productie van nieuwe producten en projecten. Daarnaast ondersteunt en optimaliseert zij lopende aanmaak- en revisieprojecten.

Het correct verwerken en productieklaar maken van productie orders. Je schrijft werkinstructies en bouwt routing en productiestuklijsten op in het ERP systeem. Dit alles ten behoeve van de planning van materieel – en menscapaciteit. Je bent het aanspreekpunt voor technische en werkvoorbereiding technische problemen in de productielijn en lost deze problemen op. Ook kan het zo zijn dat je het probleem uitzet bij andere ondersteunende afdelingen. In deze rol ben je zowel op je kantoor als op de werkvloer actief.

Functie eisen / Opleiding, Kennis en Werkervaring
Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over MBO+ / HBO werk- en denkniveau. Je hebt je opleiding het liefst gedaan in de richting van Techniek, Logistiek, Aviation of Bedrijfskunde. Je hebt kennis van onderhoudsprocessen en de daaraan gerelateerde logistieke processen. Werkervaring binnen de railway of aviation is een grote pre. Nieuwe informatie pik je snel op en je bent in het bezit van VCA.
Daarnaast heb je ervaring met ERP-systemen. Je kunt goed tekeningen lezen en 2D en 3D beeld informatie begrijpen.

Je hebt het technisch inzicht om werk in begrijpelijke stappen op te delen en uit te leggen aan productiemedewerkers. Je kunt dit duidelijk weergeven in een werkinstructie, middels tekst en beeldmateriaal. Je bent goed in het analyseren van productieproblemen. Verder ben je klantgericht, geduldig en kunt goed samenwerken collega’s. Je durft een beslissing te nemen of af te dwingen, waar nodig durf je problemen te escaleren. Je toont Initiatief in het halen en brengen van informatie, en bent creatief in het zoeken naar oplossingen.

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties
Je beschikt over plannings- en regelvaardigheden, je bent communicatief sterk, beschikt over goede rapportage vaardigheden en een analytisch vermogen. Daarbij wordt een goede beheersing van de Nederlandse taal verwacht. Verder ben je proactief en initiatiefrijk, ga je voor teamresultaat en werk je accuraat en klantgericht.

De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

Aanvraag selectiecriteria
Afgeronde HBO opleiding in de richting van Techniek, Logistiek, Aviation of WTB (MUST)
Aantoonbare ervaring met ERP systemen
Kandidaat is per direct beschikbaar (MUST)
Kandidaat heeft een geldig VCA diploma

Startdatum 26-10-2015
Einddatum 31-1-2016
Optie tot verlenging Ja
Aantal uur per week 36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  12-10-2015 12:20
  Plaats
  Spijkenisse

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  29-10-2015 18:34
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten