Senior adviseur Procesgericht werken

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
08-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
57
Status
Gesloten
Referentie
RA20151008-95638

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2516 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #HintTech op zoek naar een Senior adviseur Procesgericht werken

Reageren uiterlijk: 13 oktober 10.00uur

Evt. selectiegesprekken vinden plaats op: 14, 15 en 16 oktober

Inzet
Locatie werkzaamheden Den Haag
Gewenste aanvangsdatum 19 oktober 2015
Verwachte einddatum 31 december 2015, met kans op verlenging
Aantal uren inzet per week Ca. 12-16 uur/week
Gewenste dagen in de week inzet (indien van toepassing) Nader af te stemmen (in ieder geval donderdag aanwezigheid gewenst in verband met projectteamoverleg)

Taakomschrijving
ICTU werkt aan een digitale overheid. ICTU helpt overheden bij het verbeteren van hun dienstverlening met ICT. Als advies- en projectenorganisatie in dienst van het openbaar bestuur. Innovatief, creatief, technologisch hoogwaardig en met expertise in de uitvoering. Gedreven door vakmanschap, met hart voor de publieke zaak en zonder winstdoel. Resultaat voor de overheid, burgers en bedrijven staat daarbij steeds centraal.
ICTU bestaat bijna 15 jaar en wil haar dienstverlening verder professionaliseren. Dat verlangt o.a. dat de interne processen op orde zijn en afgestemd op de vraag. ICTU is hiertoe in het voorjaar van 2015 een project gestart. Met de achterliggende doelstelling in het achterhoofd om processen in kaart te brengen en de prestaties en de meerwaarde van die processen waar nodig te verbeteren is gezocht naar een passende methodiek. ICTU heeft de methodiek van procesgericht werken geadopteerd. Het procesdenken als vervolgstap op taakgericht denken past zeer goed bij ICTU. Zo is gebleken uit de ‘stevige kennismaking’ van ICTU met deze methodiek gedurende het laatste half jaar.
Vanuit het project is het afgelopen jaar de basis van het procesgericht werken vormgegeven. Het bestaansrecht en het businessmodel zijn geëxpliciteerd in een golden circle en Business Model Canvas en de procesarchitectuur (overzicht) is nagenoeg afgerond. Daarnaast is een pilot uitgevoerd om een proces te analyseren, verbeteren en herontwerpen. Overdracht naar de lijn voor implementatie is momenteel aan de orde.

Binnen de organisatie slaat het gedachtegoed aan. Circa 40-50 mensen hebben geparticipeerd in workshops. Voor sommigen was het procesdenken gesneden koek, voor sommigen een nieuw perspectief. Het project staat nu voor de uitdaging om na de ‘stevige kennismaking’ nu echt de draai te maken van taak- naar procesgericht werken. Een belangrijk onderdeel daarvan is het organiseren van proceseigenaarschap. Het woord wordt al door velen gebezigd in de organisatie, maar iedereen heeft er zijn eigen beeld bij. Proceseigenaarschap zal gedefinieerd moeten worden en de proceseigenaren verder geholpen bij het inrichten en sturen. We denken daarbij o.a. aan het bouwen en implementeren van een KPI framework.
Ook het laten ‘landen’ van de reeds opgeleverde (of bijna op te leveren) deliverables heeft de aandacht. De te onderscheiden doelgroepen zijn directie, middenmanagement en medewerkers (zowel in het primaire als in het ondersteunende proces). Er dient nog een keuze te worden gemaakt in de communicatiemiddelen.
Voorts wordt van de senior adviseur gevraagd mee te denken in de activiteiten van de projectgroep (zo wordt een aantal processen specifiek doorgelicht op verbeterpunten en loopt er bijvoorbeeld een selectie voor een tool om processen te ontsluiten), planning en overdracht naar beheer van de methodiek in de lijn. Naar verwachting lopen enkele activiteiten door in 2016, maar dit zal de komende maanden gedurende de jaarplanvorming concreet worden ingevuld. Tevens kan de senior adviseur incidenteel worden gevraagd op te treden als gesprekspartner voor managers (potentiële proceseigenaren) die ergens mee worstelen of als moderator voor managementmeetings of medewerkersbijeenkomsten ten aanzien van dit onderwerp.
De projectgroep staat aan de lat voor de uitvoering van deze uitdagingen en zoekt een senior adviseur die de theorie van het procesgericht werken weet te combineren met de praktijk van een dynamische advies- en projectenorganisatie als ICTU.

Gewenste profiel

Wij vragen van de senior adviseur Procesgericht werken

 • Een expliciete visie op procesgericht werken, welke als zodanig is uitgewerkt (svp bijvoegen bij offerte).

 • Conceptueel sterk en tevens in staat de vertaling te maken naar de praktijk en het opleveren van heldere resultaten.

 • Een bewezen aanpak om organisaties te begeleiden de draai te maken van taak- naar procesgericht werken.

 • Concreetheid (toolkit) omtrent aanpak rondom proceseigenaarschap, KPI’s, modelleren etc.

 • Een coachende rol om daarbij te faciliteren (organisatie moet het zelf gaan doen)

 • Een portfolio te overleggen aan voorbeelden en klantreferenties, bij voorkeur op het snijvlak van overheid en ICT.

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden; in staat om op elk niveau (van directie tot medewerker) draagvlak en betrokkenheid te genereren.

 • Een no-nonse mentaliteit, passend bij de ICTU-cultuur.

 • Academisch werk- en denkniveau.

Eisen

 • Expliciete visie op procesgericht werken. Een uitwerking van die visie blijkt uit het cv of uit een bijlage bij het cv.

 • Bewezen aanpak om organisaties te begeleiden de draai te maken van taak- naar procesgericht werken.

 • Concreetheid (toolkit) omtrent aanpak rondom proceseigenaarschap, KPI’s, modelleren etc.

 • Portfolio van voorbeelden en klantreferenties, bij voorkeur op het snijvlak van overheid en ICT.

 • Academisch denk- en werkniveau.

 • Beschikbaar per 19 oktober 2015.

Wensen

-Vanuit conceptuele basis vertaling maken naar de praktijk en het opleveren van heldere resultaten
-Coachingsvaardigheden
-Spreekt de taal van directie, management én medewerker
-Ervaring met werken bij of met een organisatie op het snijvlak van overheid en ICT

Reageren?
Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid (ínclusief wel of niet aanwezig kunnen zijn op genoemde datum van selectiegesprekken) tegemoet.

Met vriendelijke groet,
HintTech

HintTech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten