Senior medewerker Reporting Policies

Intermediair
Brunel
Geplaatst op
08-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
489
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Reporting Policies zoekt voor uitbreiding en versterking van de afdeling een senior medewerker. De kerntaak van Reporting Policies is om ervoor te zorgen dat alle externe financiële rapportages aan het maatschappelijk verkeer, de toezichthouder en overheidsinstanties compliant zijn en blijven met de sterk in beweging zijnde wet- en regelgeving. Dit zijn zowel de IFRS vereisten, als de regels voor rapportage aan de toezichthouder (zoals CRR/CRD IV).

Als medewerker Reporting Policies ben je een uitgesproken specialist op het vakgebied externe verslaggeving; voor deze functie is specialisme nodig zowel op het gebied van de externe financiële verslaggevingsvereisten (IFRS) als de prudentiële regelgeving (CRR/CRD IV). Je kunt de organisatie zelfstandig vertegenwoordigen in (deel)werkgroepen en commissies van toezichthouders en belangenorganisaties als de Nederlandse Vereniging van Banken.

•Bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van IFRS en de prudentiële regelgeving CRR/CRD IV en hierover adviseren aan het management en overige onderdelen van de organisatie.
•Adviezen geven aan c.q. het voorbereiden van adviezen aan lijnmanagement en directies met betrekking tot de verslaggeving over complexe en/of strategische vraagstukken. Het hebben van een visie op basis waarvan proactief advies uit wordt gebracht. Je houdt rekening met de impact van nieuwe ontwikkelingen en houdt hierbij rekening met de specifieke belangen van verschillende afdelingen binnen de bank.

Eisen

 • WO opleiding in een financieel-bedrijfseconomische of accountancy richting; bij voorkeur aangevuld met een post-master opleiding, zoals registeraccountant;

 • Veel kennis en ervaring op het gebied van de rapportagevereisten aan toezichthouders, zoals CRR/CRD IV en relevante kennis op het gebied van externe verslaggevingswet- en regelgeving (IFRS);

 • Bancaire ervaring is vereist

 • Goede beheersing van de Nederlands en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  09-10-2015 17:18
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten