Channel Marketeer a.i. senior

Intermediair
InterimSearchGroup
Geplaatst op
09-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
70
Op locatie
Overijssel
Reacties
0
Bekeken
179
Status
Gesloten

Omschrijving

Bedrijfsprofiel
Onze opdrachtgever behoort binnen zijn segment (Food productie) in Europa en wereldwijd tot de top 4 marktleiders. De jaarlijkse productie omzet bedraagt zo’n 1,7 miljoen ton per jaar. Zij zijn actief met verschillende concepten binnen retail, out of home en het food service kanaal

Functieprofiel

  • Stelt binnen de gegeven kaders, het channel marketing beleid op voor het merk of de merken en van (nieuwe) productcategorieën voor een specifieke regio. Schrijft strategische channelplannen voor zowel de Nederlandse als Belgische food service markt. Voert, na goedkeuring van de channel marketing manager en afstemming met de country managers, het plan uit.

  • Adviseert gevraagd of ongevraagd de commerciële leiding omtrent het te voeren verkoopbeleid voor de betreffende deelmarkt.

  • Formuleert de behoefte aan innovatie, bijv. op productniveau voor de deelmarkt en rapporteert hierover naar de channel marketing manager (NPD-rapportage).

  • Geeft invulling aan het NPD-beleid voor het werkgebied en rapporteert hierover.

  • Verzamelt en analyseert data van de business, relevante marktontwikkelingen en van Key Accounts in de Food Service op alle niveaus. Draagt zorg voor borging van de kennis.

  • Bewaakt afzet en marge van de diverse productcategorieën (bij klanten) en doet voorstellen tot verbetering.

  • Initieert verkoopondersteunende marketingactiviteiten zoals brand activatieplannen en channel/customer activaties (bijv. category views). Voert, na goedkeuring, de activiteiten zelf uit.

  • Is budgetverantwoordelijk voor de deelmarkt. Werkt binnen de gegeven kaders zelfstandig.

  • Onderhoudt intern contact met de afdelingen binnen de organisatie met als doel de kennis te verankeren over kanalen en klanten. Neemt regelmatig deel aan verkoopgesprekken. draagt hierin het channel marketingbeleid uit.

  • Onderhoudt extern contact met onderzoeksinstellingen en neemt deel aan verkoopgesprekken om het channel marketingbeleid uit te dragen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten