Ervaren Architect

Opdrachtgever
CIMSOLUTIONS B.V.
Geplaatst op
09-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
497
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Helion IT 160 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten
  • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Spoordata.nl

Het programma Spoordata.nl heeft als doel de informatiehuishouding rondom de railinfra-assets op orde te krijgen. Voor alle partijen in de asset keten moet duidelijk zijn wat de configuratie van de assets is (waar ligt het, welke functie vervult het, hoe is het fysiek opgebouwd) en wat de actuele conditie is van deze assets. Dit laatste ten behoeve van storingsafhandeling en onderhoud. De kernfuncties Plannen en Besturen in de Logistieke keten gebruiken de gegevens over de rail assets als basis / onderlegger en voegen hieraan hun eigen gegevens toe.
Als onderdeel van het programma wordt de huidige informatie waar nodig op orde gebracht. De processen en informatiesystemen gericht op het Ontwerpen, Bouwen en Beheren van de railinfra worden gemoderniseerd. In de verschillende onderliggende informatiesystemen ontstaat op deze manier een rijk beeld van de railinfra assets. Een totaalbeeld van de railinfra assets kan worden geboden door de gegevens uit meerdere bronsystemen te combineren / samen te voegen.

Publicatie-omgeving

Een belangrijk onderdeel van het programma is het beschikbaar stellen van genoemde asset-informatie aan alle partijen in de asset-keten en de logistieke keten. Het betreft hier zowel interne als externe partijen in de spoorbranche. Daarvoor is een publicatie-omgeving voorzien. Deze moet asset-informatie uit de verschillende bronnen waar nodig combineren en beschikbaar stellen aan partijen in de omgeving. Deze publicatie functie kent dan ook een combinatie van een integratie- en publicatiefunctie.
Publicatie zal deels gebeuren door data via verschillende services beschikbaar te stellen, zodat afnemers hier met hun eigen systemen gebruiken van kunnen maken. Anderzijds zal data via een standaard Portal beschikbaar worden gesteld.
In de huidige situatie wordt naast data nog veel gewerkt met documenten als informatiedrager. In het programma Spoordata.nl wordt een transitie ingezet van document naar data. Beide vormen zullen moeten worden ondersteund.

Status Publicatie-omgeving

In de eerste versie van de programma-architectuur van Spoordata.nl is de integratie/publicatie functie grofweg neergezet. Op basis daarvan wordt de eerste versie van een informatieportaal gerealiseerd voor het publiceren van SAP-informatie. Stapsgewijs moet de geschetste bredere publicatie-omgeving hierna worden ingericht.

Basisarchitectuur

Voor een verdere uitwerking moet de gewenste functionaliteit concreter worden geformuleerd. Op basis hiervan moet een basisarchitectuur worden vormgegeven. Deze moet passen binnen architectuur en beleid, zoals visies op integratie en portals en gebruik van ESB en BI. Input is kennis opgedaan bij de huidige eerste portal-implementatie (Informatieportaal).

Profiel architect

  • brede kennis en ervaring met integreren en publiceren van informatie via verschillende kanalen, vormen, formaten

  • kennis en ervaring met GIS, SAP ,Tibco en BI (Informatica) is een pre

  • sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

  • standvastig en zelfstandig

Activiteiten

  • Formuleren gewenste functionaliteit.

Hiervoor moeten de belangrijkste use-cases grofweg worden vastgesteld. Dit in samenspraak met gebruikers-vertegenwoordigers.

  • Opstellen basisarchitectuur om deze functionaliteit te realiseren.

Hiervoor moeten de verschillende competence-centres worden geconsulteerd. De oplossing moet passen in het huidige beleid. Uitgangspunt is dat er op korte termijn een basisarchitectuur tbv Spoordata wordt geformuleerd. Waar mogelijk moet rekening gehouden worden met bredere ontwikkelingen binnen de organisatie (andere portalen ed).

Doorlooptijd

  • 3 maanden op basis van 32 uur/week.

Locatie

Utrecht

Startdatum

z.s.m.

Reactietijd

Reactie voor 16 oktober 2015.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten