Business controller gemeente

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
12-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
65-85
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
267
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht ontvangen (per mail).
Het kan zijn dat dit bericht bij uw spam terecht is gekomen.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • Baker Tilly Berk NV 44 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

01-11-2015

Einddatum

31-12-2015

Optie op verlenging

Ja (met 1 jaar)

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

15-10-2015 om 17:00 uur

Het aantal uur is minimaal 28 uur per week. Binnen drie weken na de start zal dit uitgebreid worden naar 36 uur per week.

In het kader van de basis op orde brengen is er bij de organisatieonderdelen behoefte aan tijdelijk extra inzet van een ervaren brede businesscontroller. De kandidaat wordt door de clustercontroller, na overleg met de organisatieonderdelen, ingezet bij één of meerdere onderdelen.

De kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring (minimaal 5 jaar) ervaring als brede businesscontroller in een gemeentelijke omgeving. Is in staat direct in te springen en alle lopende zaken over te nemen. De gemeentelijke P&C cycli kent geen geheimen. De kandidaat beschikt over sterkt analytische vermogen, signaleert en adviseert over mogelijkheden tot verbetering en doelmatigheid.

Kan gemakkelijk schakelen tussen de diverse onderdelen van het brede takenpakket; van meer uitvoerend (Excel kent weinig geheimen) tot hoogwaardig strategisch advies. Is kritisch maar verliest daarbij de relatie niet uit het oog. De businesscontroller neemt deel aan het MT en adviseert het management over de belangrijke ontwikkelingen binnen het organisatieonderdeel.

Hij kijkt daarbij nadrukkelijk verder dan de financiële aspecten en overweegt het hele spectrum van bedrijfsvoering en beleid. Hij ondersteunt de directeur bij het voeren van de prestatiegesprekken zowel binnen het eigen organisatieonderdeel als met de stedelijk directeur. Risicomanagement vormt een wezenlijk onderdeel.

De kandidaat heeft WO werk- en denkniveau, mogelijke afstudeerrichtingen zijn Bedrijfskunde, (Openbare) Financiën of Economie.

Functie eisen

WO werk- en denkniveau in de richting van bedrijfskunde, (openbare) financiën, economie of vergelijkbaar.
Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een brede controlfunctie.
Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring bij een gemeentelijke organisatie.
Weet effectief te handelen in dynamische (politieke) omgevingen en weet hij/zij daarbij draagvlak te creëeren.
Op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen de G4 en van de ontwikkelingen in de controlling

Competenties

 • Communicatieve vaardigheden

 • Hands on mentaliteit

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  12-10-2015 16:24
  Plaats
  De Goorn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten