Interim Teamleider Infra

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
13-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Leiden
Reacties
4
Bekeken
471
Status
Gesloten
Referentie
BCFP1066

Omschrijving

De gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude hebben hun bedrijfsvoeringstaken samengebracht in de nieuwe organisatie Servicepunt71. Deze nieuwe organisatie is op 1 januari 2012 van start gegaan en levert diensten op het gebied van ICT, HRM, financiën, facilitaire zaken, juridische zaken en inkoop.

Om welke afdeling gaat het?
De service-eenheid ICT bestaat uit 39 vaste medewerkers en maakt voor tijdelijk specialistisch werk gebruik van een flexibele schil. De service-eenheid levert de klantorganisaties een pakket van gebundelde ICT producten en diensten zoals beschreven in de producten/dienstencatalogus (PDC).
Deze producten en diensten zijn voornamelijk gebaseerd op het aanbieden van een standaard kantoorautomatisering “werkplek71” aan haar gebruikers inclusief de daarvoor benodigde ondersteuning en services. De werkzaamheden zijn op dit moment opnieuw verdeeld naar drie verschillende teams:
 Team Advies, Projecten & Architectuur
 Team ICT Dienstverlening
 Team ICT Infra

De service-eenheid ICT ontwikkelt zich tot een professionele zakelijke dienstverlener en biedt de medewerkers uitgebreide mogelijkheden om zich technisch en ook persoonlijk te ontwikkelen. We zijn een innovatieve afdeling, die werkt met een moderne ICT infrastructuur in een complexe omgeving. We werken steeds meer vanuit architectuur aan een stabiele omgeving met als doel tevreden klanten. Door de constante ontwikkeling van technologie, de aanvragen vanuit
gemeenten/klantorganisaties, de samenwerkingsverbanden en verkenningen m.b.t. mogelijkheden voor regionale samenwerking op het gebied van informatiemanagement, heeft de producten/dienstencatalogus ( PDC) geen status quo en is uitbreiding in soort, volume en kwaliteit goed mogelijk. De sfeer is informeel en de lijnen zijn kort.

Wat houdt de functie in?
Je bent als teamleider samen met je collega teamleider, de programmamanager en de SE-manager integraal verantwoordelijk voor de kwaliteit van de ICT producten en dienstverlening die de Serviceeenheid ICT aan haar klanten levert.
Als teamleider ICT beheer geef je hiërarchisch leiding aan ca. 19 fte technisch beheer, bestaande uit technische specialisten op het gebied van Microsoft, VMWare, Oracle, SBC computing, Citrix, Cisco SQL enz. Tevens ben je lid zijn van het managementteam ICT en levert vanuit die rol een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van Service eenheid ICT.
 Je geeft advies aan de SE-manager, je collega MT-leden en het MT van Servicepunt71 over de kwaliteit en continuïteit van de ICT infrastructuur en de daarmee gepaarde consequenties.
 Je ontwikkelt en onderhoudt een relatienetwerk met zowel de klanten als de ICT leveranciers van Servicepunt71. Je initieert en bevordert de samenwerking binnen de teams van ICT en met de andere Service-eenheden en klanten.
 Je implementeert het vastgestelde beleid binnen jouw team en draagt dit uit naar de klantorganisaties.
 Je helpt mede op basis van je ervaring mee om de Service-eenheid ICT verder te ontwikkelen naar een zakelijke dienstverlener.
 Binnen de budgettaire randvoorwaarden ben je verantwoordelijk voor de kwalitatieve en kwantitatieve inzet van mensen en materiële middelen. Je bent verantwoordelijk voor contractenafspraken met softwareleveranciers en detacheringsbureaus.
 Je vervult de managementtaken binnen dit team waaronder het financieel beheer, afstemming met toeleveranciers en klanten, het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken, het voeren van verzuimgesprekken en het informeren van collega’s.
Een 9 tot 5 mentaliteit is niet mogelijk binnen dit verantwoordelijkheidsgebied, werken na kantoortijden komt voor. Ook het meedraaien in een piketdienst met collega managers van andere Service-eenheden behoort tot je verantwoordelijkheid.

Wat zijn de functie-eisen?

 • HBO/WO bedrijfskundige informatica of bedrijfskunde.

 • Je hebt meerdere jaren (minimaal 5 jaar) ervaring met leidinggeven aan ICT-beheerteams van technisch specialisten.

 • Je hebt ervaring met werken als (team-)manager in een politiek-bestuurlijk complexe omgeving (minimaal 2 jaar).

 • Ervaring met werken bij een shared service organisatie is een pre.

Wat neem je mee?
Je bent een technisch gedreven, proactieve manager, die weet hoe het is om leiding te geven aan professionele ICT-specialisten, die werken in een complexe omgeving. Je hebt ervaring met verandertrajecten en hebt een duidelijk beeld wat dit betekent voor de persoonlijke competenties van de medewerkers. Je bezit de voor Servicepunt71 geldende kerncompetenties zakelijkheid, eigenaarschap en vakmanschap. Uiteraard heb je een dienstverlenende instelling.

Je aanpak

 • Bekijkt ingewikkelde vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken met gevolgen op lange termijn; doorziet belangentegenstellingen;

 • Denkt over grenzen van eigen vakgebied / beleidsterrein heen;

 • Doorziet ontwikkelingen waarvan de gevolgen pas op lange termijn spelen;

 • Je bent in staat om je team mee te nemen in ideeën en plannen.

 • Je bent goed in het verbinden, ontwikkelen en coachen van de mensen uit het Team infra en de andere collega’s binnen de afdeling.

Je persoonlijke competenties

 • Je hebt ruime ervaring als ICT-manager en bent in staat om veranderingen binnen de organisatie soepel en effectief door te voeren;

 • Je bent in staat te sturen op de realisatie van verbeteringen in de ICT-infrastructuur binnen het financiële kader.

 • Je hebt gevoel voor wat er in de omgeving speelt en weet dit te vertalen naar concrete acties en resultaten binnen de service-eenheid ICT;

 • Je bent besluitvaardig en daadkrachtig en denkt en werkt graag aan de verbetering van de structuren en processen;

 • Je bent innovatief en draagt uit eigen beweging ideeën of oplossingen aan en neemt het voortouw.

 • Je bent communicatief en sociaal vaardig, zodat je in staat bent om zowel je team als de klanten mee te nemen in een verbeteringsvoorstel of nieuw product.

Wat bieden wij?
 Een mogelijkheid tot een vast dienstverband.
 Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's.
 Een klantgerichte en op resultaatgerichte, informele werksfeer.
 Een professionele werkomgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Eisen
Afgeronde HBO/WO opleiding bedrijfskundige informatica of bedrijfskunde.
Minimaal vier jaar ervaring met leidinggevenden aan ICT-beheerteams van technische specialisten.
Je hebt een aantal jaar ervaring met werken als (team-)manager in een politiek-bestuurlijke complexe omgeving.

Gunningscriteria
Je bent besluitvaardig en daadkrachtig en denkt en werkt graag aan de verbetering van de structuren en processen.
Je hebt gevoel voor wat er in de omgeving speelt en weet dit te vertalen naar concrete acties en resultaten binnen de service-eenheid ICT? je prioriteert en voert verbetervoorstellen door met altijd het klantperspectief als focus
Je hebt ruime ervaring als operationeel ICT-manager en bent in staat om veranderingen binnen de organisatie soepel en effectief door te voeren
Ervaring met werken bij een shared service organisatie
Je bent communicatief en sociaal vaardig, zodat je in staat bent om zowel je team als de klanten mee te nemen in een verbeteringsvoorstel of nieuw product.
Je bent goed in het verbinden, ontwikkelen en coachen van de technisch specialisten uit het Team infra en zoekt de samenwerking met andere collega’s binnen Service-eenheid ICT

Startdatum 9 november 2015
Einddatum 8 april 2016
Uren per week 36
Uren per dag 8
Optie tot verlenging 1 keer, 3 maanden

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  13-10-2015 16:56
  Plaats
  Aalsmeer

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-10-2015 09:41
  Plaats
  Nieuwe Niedorp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-10-2015 11:27
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-10-2015 08:06
  Plaats
  Amstelveen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten