Security Operator

Intermediair
IT-Staffing Nederland B.V.
Geplaatst op
14-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Zwolle
Reacties
0
Bekeken
25
Status
Gesloten
Referentie
30151276

Omschrijving

Security Operator
Wij zoeken een enthousiaste Security Operator die opereert als medewerker binnen het SOC en voert Security diensten uit. De Security Operator is vanuit zijn kennis en ervaring en met gebruik van aanwezige tooling in staat om Security incidenten te ontdekken en te analyseren en hierover te rapporteren. De Security Operator voert actief bewakingsdiensten en controles uit en beschikt over voldoende vaardigheden om de middelen van het SOC op een correcte manier toe te passen. De Security Operator ondersteunt in het beheer van onderliggende Security oplossingen. Ben je integer, resultaatgericht, communicatief vaardig en analytisch, dan ben jij de Operator die wij zoeken…

Wij zoeken
Wij zoeken een ambitieuze collega die als Security Operator de kennis en ervaring heeft op het gebied van IT en netwerk security. Ook wil je op het gebied van security verder ontwikkelen. Je bent in staat knelpunten en risico's in de techniek te herkennen en hierover te rapporteren.

Verantwoordelijkheden
•Eerstelijns monitoren, call en case handling
Je eerstelijns verantwoordelijk voor Security en Flow monitoring.
Het verwerden van meldingen en signaleringen van security incidenten, dreigingen en kwetsbaarheden. Het verwerken van Identity en Access Management (autorisatie) verzoeken. Het bijhouden van de SOC kennisbank met de laatste security kennis.
•Ondersteunen
Ondersteunt in het onderhouden van SOC diensten en stemt deze af met de verantwoordelijke Senior Security Specialist. Ondersteunt in de response activiteiten bij kleinere Security incidenten. Ondersteunt Threat- en Vulnerability management binnen het SOC. Je houd je kennis over bekende dreigingen actueel;
•Rapporteren
Je ondersteunt bij interne onderzoeken en aanvullende risico analyses en rapporteert hierover. Daarnaast escaleer je mogelijke incidenten naar het SOC management of Senior Security specialisten. Ook het rapporteren over de veiligheid van IT Infrastructuur en business applicaties conform afgesproken rapportage structuur is een onderdeel van je werkzaamheden.
•Geheimhouding
Voor deze functie worden zware eisen gesteld aan de integriteit en de betrouwbaarheid van de medewerker en daarvoor geldt ook een geheimhoudingsplicht die zwaarder is dan de geheimhoudingsplicht in de arbeidsovereenkomst.

Jouw inbreng
De combinatie van zelfstandig werken en samenwerken gaat je prima af. Jouw instelling en werkwijze zijn beide klantgericht en proactief. Je bent communicatief vaardig en hebt degelijke security kennis en ervaring, waarmee je beschikt over goede overtuigingskracht. Tot slot ben je integer, analytisch, ambitieus, stressbestendig en resultaatgericht.

Jouw achtergrond •Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur met een exacte afstudeerrichting.
•Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als technisch Security Specialist;
•Je bent CISSP/CEH gecertificeerd. Aanvullende (Security) certificeringen is een pre.
•Je kunt goed problemen analyseren, je beschikt over verandervermogen en de drang tot zelfontplooiing. Zo ben je bereid continu te leren en te specialiseren.
•Daarnaast ben je bereid om standby-diensten te draaien, buiten de kantoortijden.
•Ervaring met SIEM QRadar en McAfee.
•Netwerk in het Security vakgebied, o.a. met Telecombedrijven en Nederlandse Overheid.

Aanvullende vereisten
•Interesse in Security Surveillance en Security Incident Management;
•Kennis van Security oplossingen en cybercrime technieken zijn een pre;
•Affiniteit met IT infrastructuur en IT Netwerken.

Interesse? Reageer dan met je CV, motivatie en uurtarief voor vrijdag 16 oktober 17:00 uuur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten