Senior testcoördinator / (keten)tester

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
14-10-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
166
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen over de status van de sollicitatie.


TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

26-10-2015

Einddatum

26-4-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

20-10-2015 om 9:00 uur

De Amsterdamse Digitale Werkplek (ADW) is de nieuwe standaard digitale werkplek voor alle medewerkers van de gemeente Amsterdam. In de komende twee jaar worden alle organisatieonderdelen aangesloten; uiterlijk 2016 werken we er allemaal mee. Vanuit de opdracht om sterk te besparen op ICT in Amsterdam is een besluit genomen om de versnippering aan te pakken en ICT te centraliseren naar één rve ICT. Het resulteert in één ICT omgeving, wat leidt tot besparingen op beheer(s)vlak en tot betere samenwerking. De ADW biedt een goede basis voor het doorontwikkelen van de ICT.

Het stedelijk programma “ICT Centraal” is veelomvattend en voor de verschillende organisatieonderdelen in verschillende stadia van uitvoering. De
clusterstaf Sociaal wil aan de business-zijde centrale regie over alle deelprojecten van het programma ICT Centraal. Voor cluster Sociaal omvat de scope o.a. de volgende activiteiten:

 • Het geschikt maken van alle (primaire) applicaties voor ADW;

 • Migratie van de back-end naar een centraal beheerde omgeving;

 • Uitrol van ADW voor alle ambtenaren (ruim 3.000 werkplekken);

 • Inrichten en uitrollen van speciale werkplekken voor (functioneel) beheerders.

 • Borging dienstverleningsafspraken en DAP (voor niet-standaard producten en diensten).

De senior testcoördinator / (keten)tester
De afdeling Informatievoorziening (IV) van Cluster Sociaal zoekt een senior testcoördinator/(keten)tester die grondige kennis heeft van het uitvoeren van functionele applicatie- en ketentesten. Van de testcoördinator wordt verwacht de volgende producten op te leveren en/of activiteiten uit te voeren:

 1. Adviseren, voorbereiden en uitvoeren testtraject voor de keten- en functionele testen van applicaties;

 2. Zelf uitvoeren van functionele applicatie- en ketentesten;

 3. Testplannen en rapportages opstellen met bevindingen;

 4. Zelf actief communiceren en afstemmen met projectteamleden, leveranciers en ketenpartijen over de testtrajecten en testbevindingen;

 5. Opstellen vrijgave advies per applicatie;

 6. Vanuit de testervaring en kennis constructief en kritisch meedenken over de functionele applicatie inrichting van het systeem.

De testcoördinator gaat deel uitmaken van het projectteam ICT Centraal Cluster Sociaal en werkt samen met de projectmanager, projectteamleden, functioneel beheerders en key users aan het testen van de functionele doorontwikkeling en de keteninformatiestromen.

Functie eisen

werkervaring (> 2 jaar) opgedaan binnen het IV/ICT-werkveld waarbij de nadruk ligt op het snijvlak
van business en IV en het activeren en betrekken van de business bij testtrajecten.

in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar lang kennis en ervaring opgedaan met

 • het opstellen van testplannen en testscripts,

 • het coördineren van testactiviteiten,

 • het functioneel en systeemtesten van applicaties,

 • het testen van ketens van informatiestromen en webservices,

 • Opstellen van het vrijgave advies.

certificaat TMap NEXT® Test Manager
in de afgelopen 5 jaar aantoonbaar kennis en ervaring opgedaan vanuit minimaal één project van minimaal 6 maanden met het functioneel testen van een ECM (bij voorkeur Alfresco
in de afgelopen 5 jaar aantoonbaar kennis en ervaring opgedaan vanuit minimaal één project van minimaal 6 maanden met een workflow en case management-systeem
in de afgelopen 5 jaar aantoonbaar kennis en ervaring opgedaan vanuit minimaal één project van minimaal 6 maanden met het functioneel (keten)testen van cliëntvolgsystemen

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  19-10-2015 19:31
  Plaats
  Nijkerk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten