Technisch Ontwerper / Infrastructuurarchitect

Opdrachtgever
Helion IT
Geplaatst op
14-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Deventer
Reacties
1
Bekeken
185
Status
Gesloten

Omschrijving

Technisch Ontwerper / Infrastructuurarchitect

Opdrachtomschrijving
De infrastructuur is gebaseerd op Intel-based machinepark met bladetechnologie. De Windows-serveromgeving is gebaseerd op W2008 server op een VMware virtualisatieplatform. De W7-werkplekken zijn op VMware VDI gebaseerd en ontsloten met Thin Clients en laptops. De huidige Vista fat-clients worden momenteel uitgefaseerd of voorzien van Thin Kiosk.
De lopende vervangingsprojecten, de verhuizing van één van de Twin-Datacenterlocaties, de inhuizing van het nieuwe Stadhuiskwartier en de reguliere businessprojecten, waaronder enkele harmonisatieprojecten, vergen tijdelijk extra ontwerp- en analysecapaciteit als ondersteuning voor de vaste technisch ontwerper. Het betreft hier onder andere analyse van de keuzemogelijkheden voor de vervanging van enkele infrastructurele componenten in de generieke server- en netwerk back-end. Op basis van de kennis en ervaring van de kandidaat zal het werkpakket verdeeld worden tussen vaste en tijdelijke kracht.
Er wordt expliciet NIET gezocht naar een software- of applicatie-architect, maar naar een infrastructuur-architect.

Kandidaatomschrijving

 • Je bent een stevige en onafhankelijke professional, met een HBO+ werk- en denkniveau en een ervaren technisch ontwerper met ruime kennis van de hierboven genoemde technische infrastructuur.

 • Je bent bekend met technische infrastructuren, bij voorkeur binnen grotere gemeenten.

 • Je kunt zelfstandig, maar ook in duoverband, de vraag van de klant, het aanbod van de leveranciers en de mogelijkheden van de gemeentelijke infrastructuur combineren tot een bruikbaar PSA en • Globaal Technisch ontwerp.

 • Je hebt meerjarige ervaring als ontwerper/architect met IT infrastructuren, zowel generiek als bestemd voor businessapplicaties.. Je bent in staat om tijdens de realisatie van het project een QA rol te vervullen namens de opdrachtgever en/of voor de ICT afdeling op de door de leverancier op te leveren producten zoals Detail technisch ontwerp, installatie-instructies en implementatiedraaiboeken.

 • Je bent een analytisch en conceptueel denker en kunt uitstekend de vertaling maken van denken naar doen. Daarbij toon je creativiteit. Je wilt met collega’s in het vakgebied maar ook daarbuiten samen succesvol zijn in de projecten.

 • Kennis van NORA en GEMMA alsook van architectuurmethodieken is een pré.

 • Ervaring als technisch projectleider (Prince II) is een pré.

 • Kerncompetenties: Analytisch, communicatief sterk in woord en geschrift, initiatiefrijk, creatief, oplossingsgericht, samenwerkend en dienstverlenend.

Standplaats

Deventer

Aanvang opdracht

02-11-2015

Voltooiing opdracht

05-02-2016

Deadline

20-10-2015 om 16.00 uur

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten een CV in Word formaat, een korte motivatie, het uurtarief incl. reiskosten excl. btw en eventuele geplande vakanties.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  15-10-2015 09:06
  Plaats
  Asperen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten