Communicatieadviseur

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
14-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
327
Status
Gesloten
Referentie
BCNS13958

Omschrijving

Afdeling
Je maakt deel uit van de afdeling Communicatie. In de praktijk adviseer en ondersteun je het programma NS Next. NS Next gaat over een andere manier van samenwerken en resultaatgericht werken, ondersteund door de juiste IT en huisvesting. Het team van NS Next bestaat uit professionals met verschillende achtergronden. Communicatie maakt een wezenlijk onderdeel uit van de succesvolle invoering van de nieuwe manieren van (samen)werken binnen NS.

Doel van de functie en werkzaamheden

De doelstellingen en werkzaamheden/resultaten binnen het programma NS Next zijn als volgt omschreven

Algemeen NS Next
NS Medewerkers en managers kennen NS Next en hebben een enthousiaste houding ten opzichte van NS Next. Er is een positieve sfeer rondom NS Next. Medewerkers hebben er zin in en ze weten dat NS Next hen helpt om resultaatgericht samen te werken volgens de managementprincipes van NS: de 3 E’s (Eenheid, Eigenaarschap, Eenvoud).

Afdelingen begeleiden met NS Next
NS Next adviseurs voelen zich goed geholpen om via NS Next de beweging naar resultaatgericht werken (Eigenaarschap) en samenwerken (Eenheid) te ondersteunen. Hiervoor onderhoud je samen met de communicatiemedewerker Next het pakket aan communicatiemiddelen.
NS Next adviseurs en de communicatiebetrokkenen van afdelingen die met NS Next aan de slag zijn kunnen terecht voor advies m.b.t. communiceren naar medewerkers.

NS Next Huisvesting Utrecht
Communicatie naar alle stakeholders wordt zorgvuldig ingericht, zodanig dat het senior management meegaat in de beweging en medewerkers zich voldoende geïnformeerd, gehoord en betrokken voelen en positief staan t.o.v. het te bereiken eindresultaat. We willen medewerkers zo goed mogelijk begeleiden en informeren tijdens eventuele periodes van overlast. Bij je takenpakket hoort het opstellen van een communicatieplan en rapportage richting Kerngroep en Stuurgroep Huisvesting Next Utrecht. Ook externe stakeholders worden zodanig geïnformeerd dat de nieuwe huisvesting een positieve uitstraling krijgt voor NS en in elk geval geen reputatieschade oplevert.

HR communicatie als onderdeel van NS Next
Binnen NS zijn we bezig met de brede invoering van performance management en willen we managers en medewerkers hierin begeleiden en ondersteunen. Het gaat om het maken van duidelijke outputafspraken en vervolgens de doorlopende dialoog in teams en tussen managers en medewerkers om de resultaten te halen.
Bij duidelijke afspraken over verantwoordelijkheden past ook flexibiliteit op wederkerige basis. We begeleiden de verandering op weg naar een wederkerige arbeidsrelatie (hfts 9 uit de Cao) en Arbo-verantwoord werken zodanig dat alle managers en medewerkers voldoende geïnformeerd zijn en geoefend hebben om hiermee aan de slag te gaan.

Nieuwe ontwikkelingen
Nieuwe ontwikkelingen in het kader van NS Next worden positief geïntroduceerd binnen de organisatie. Denk hierbij bv. aan IT-ontwikkelingen als de NS Werkplek app om makkelijk een passende werkplek en je collega’s te kunnen vinden.

Eenheid
Er is eenheid in het verhaal naar medewerkers over de diverse onderwerpen die onder de noemer van NS Next vallen:

 1. Communicatie ter begeleiding van de focus die meer naar performance management gaat

 2. Communicatie rondom Huisvesting (verbouwing Hoofdkantoor Utrecht)

 3. HR communicatie

Functie eisen
Opleiding, Kennis en Werkervaring

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur WO afgeronde opleiding;

 • Je hebt tenminste 5 jaar relevante en aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur;

 • Je hebt aantoonbare ervaring met verandercommunicatie en de ondersteuning van support staff bij grote corporate organisaties;

 • Aantoonbare affiniteit met de railsector is een pre.

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties

 • Je kunt adviseren over strategie en aanpak, maar je weet dit ook om te zetten in concrete acties. Je houdt van aanpakken en neemt regie op het realiseren van plannen en afspraken.

 • Je bent positief ingesteld en je hebt een drive voor resultaat. Daarbij adviseer en ondersteun je het programmateam op het gebied van communicatie, maar ondersteunt hen ook om zelf beter te (leren) communiceren.

De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

Aanvraag selectiecriteria
Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur WO afgeronde opleiding (MUST)
Je hebt tenminste 5 jaar relevante en aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur (MUST)
Je hebt aantoonbare ervaring met verandercommunicatie en de ondersteuning van support staff bij grote corporate organisaties
Je hebt aantoonbare affiniteit binnen de railsector

Startdatum 2-11-2015
Einddatum 29-2-2016
Optie tot verlenging Ja
Aantal uur per week 24

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  27-10-2015 10:13
  Plaats
  amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten