Consulent Schuldhulpverlening

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
15-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Westland
Reacties
0
Bekeken
426
Status
Gesloten
Referentie
BCFT493

Omschrijving

Organisatie
De afdeling Samenleving (120 fte) verzorgt dienstverlening voor burgers en maatschappelijke instellingen van Gemeente Westland op het gehele sociale domein. Het gaat dan om zowel beleid als uitvoering. Beleid op het terrein van cultuur, sport, welzijn, participatie, zorg, jeugd en onderwijs; uitvoerende taken op het terrein van zorg en sociale zaken. In 2015 verschuift een groot aantal taken op gebied van jeugdzorg, Wmo/ AWBZ en participatie van Rijk en provincie naar gemeenten en per 1 januari is de participatiewet van kracht. Om de invoering van de participatiewet te realiseren in relatie tot de taken vanuit het rijk wordt de afdeling Samenleving tijdelijk versterkt.
Team Participatie is belast met de uitvoering van de Wet inburgering, Wet kinderopvang, re-integratie en participatie, VSV/Leerplicht en schuldhulpverlening. Het team werkt vanuit de locatie Werkplein te Naaldwijk.

Opdracht
Als casemanager schuldhulpverlenging ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig afhandelen van aanvragen schuldhulpverlening. Hierbij voer je intake- en begeleidingsgesprekken, zet je schuldhulpverleningstrajecten (bemiddelingen, saneringen) op, denk je met de klant mee over oplossingen in geval van crisis (ontruiming/afsluiting water en energie)en geef je budgetadviezen. Zo nodig verwijs je door naar andere instanties, onderhoud je contacten met schuldeisers en budgetbeheer en stel je verklaringen Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) op. Dit alles vanuit de visie van integrale dienstverlening.

Gunningscriteria (weging)
Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau
Afgeronde vakgerichte opleiding schuldhulpverlener
Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 6 jaar als casemanager schuldhulpverlening
Aantoonbare kennis van het softwarepakket Stratech

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Duur
3 maanden
Optie tot verlenging
1 maal 3 maand(en)
Uren per week
32 tot 36
Aanvang
26 oktober 2015
Opleidingsniveau
HBO
Regio
Zuid-Holland
Verloopt op
dinsdag 20 oktober 2015 om 08:00 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten