Communicatieadviseur

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
15-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
466
Status
Gesloten
Referentie
IGB50125159

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 30 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2547 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een communicatieadviseur met ervaring met verandercommunicatie en de ondersteuning van support staff bij grote corporate organisaties.

Wie?

Onze opdrachtgever houdt zich bezig met ‘alles wat met het rijden van treinen en het faciliteren van de klant te maken heeft'. Op een gemiddelde werkdag maken meer dan één miljoen klanten per dag gebruik van de diensten en reizen met de treinen van de opdrachtgever. De opdrachtgever streeft ernaar om de treinen op tijd te laten rijden, te zorgen voor voldoende en comfortabel materieel, goede service en informatie te verstrekken, zorg te dragen voor adequate opvang bij verstoringen.

U maakt deel uit van de afdeling Communicatie. In de praktijk adviseert en ondersteunt u het programma NS Next. NS Next gaat over een andere manier van samenwerken en resultaatgericht werken, ondersteund door de juiste IT en huisvesting. Het team van NS Next bestaat uit professionals met verschillende achtergronden. Communicatie maakt een wezenlijk onderdeel uit van de succesvolle invoering van de nieuwe manieren van (samen)werken binnen NS.

Communicatie naar alle stakeholders wordt zorgvuldig ingericht, zodanig dat het senior management meegaat in de beweging en medewerkers zich voldoende geïnformeerd, gehoord en betrokken voelen en positief staan ten opzichte van het te bereiken eindresultaat. De opdrachtgever wil medewerkers zo goed mogelijk begeleiden en informeren tijdens eventuele periodes van overlast.

HR communicatie als onderdeel van NS Next
Binnen NS is de opdrachtgever bezig met de brede invoering van performance management en worden managers en medewerkers hierin zo goed mogelijk begeleid en ondersteund. Het gaat om het maken van duidelijke outputafspraken en vervolgens de doorlopende dialoog in teams en tussen managers en medewerkers  om de resultaten te halen.

Bij duidelijke afspraken over verantwoordelijkheden past ook flexibiliteit op wederkerige basis. De opdrachtgever begeleidt de verandering op weg naar een wederkerige arbeidsrelatie en arbo-verantwoord werken zodanig dat alle managers en medewerkers voldoende geïnformeerd zijn en geoefend hebben om hiermee aan de slag te gaan.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U zorgt voor het opstellen van een communicatieplan en rapportage richting Kerngroep en Stuurgroep Huisvesting Next Utrecht.

 • U informeert externe stakeholders zodanig dat de nieuwe huisvesting een positieve uitstraling krijgt voor NS en in elk geval geen reputatieschade oplevert.

 • U adviseert over strategie en aanpak, maar weet dit ook om te zetten in concrete acties.

 • U neemt regie op het realiseren van plannen en afspraken.

 • U adviseert en ondersteunt het programmateam op het gebied van communicatie, maar ondersteunt hen ook om zelf beter te (leren) communiceren.

Eisen

 • U beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur een afgeronde wo-opleiding.

 • U hebt tenminste 5 jaar relevante en aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur.

 • U hebt aantoonbare ervaring met verandercommunicatie en de ondersteuning van support staff bij grote corporate organisaties.

 • U hebt aantoonbare affiniteit en ervaring met de railsector.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Utrecht

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind februari 2016, met optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór dinsdag 20 oktober aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten