Senior Adviseur Programmabeheersing

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
15-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
36
Status
Gesloten
Referentie
PP

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • Helion IT 160 opdrachten
  • KPN Consulting 238 opdrachten

Omschrijving

Voor Rijkswaterstaat zijn wij op zoek naar een Project-Programma manager.

Jij bent verantwoordelijk voor de sturing en advisering op onderdelen van het integrale programmabeheersing. Je werkt vanuit het Programmabureau ter ondersteuning van de Programmaraad.
Door het organiseren van de programmabeheersprocessen zorg jij dat het programmateam de grote, multidisciplinaire, complexe (deel)programma’s en projecten gestructureerd kan beheersen. Hiervoor zorg je voor het inventariseren, analyseren, vaststellen en monitoren van beheersmaatregelen op het totale (programma)beheersingsproces Je zorgt dat volledige en juiste managementinformatie tijdig wordt aangeleverd.
Je geeft tactische en strategische adviezen en informatie op het gebied van programmabeheersing en stemt deze af met de lijnorganisatie. Ook zorg je dat de standaarden, kaders en normen in het programma voor je eigen vakgebied worden ontwikkeld en toegepast. Gestandaardiseerd werken staat daarbij voorop.
Jouw rol is met name om de (financiële) verantwoording goed in te richten en hiervoor standaarden te ontwikkelen en deze te implementeren. Dit betreft zowel dag dagelijkse verantwoording en voortgang als de formele verantwoording en voortgang naar de Opdrachtgever. Daarnaast lever je algemene ondersteuning op het gebied van beheersing voor het onderdeel Invoeringsondersteuning.

Samen met anderen
Nauwe samenwerking met je collega's is voor jou erg belangrijk. Je werkt in een interorganisationeel programma en ondersteund vanuit het Programmabureau het totale programma.. Daar voel je je lekker bij. Je weet een grote diversiteit aan stakeholders van de overheid en uit de markt te beïnvloeden over het belang van programmabeheersing, ook al hebben zij soms tegengestelde belangen. Ook weet je bij hen draagvlak te creëren over te nemen beheersmaatregelen in een politiek gevoelige context. Je onderhoudt een netwerk met relevante contacten.
Elke dag beter
Je draagt bij aan richtinggevende standaarden en zorg je dat deze zijn afgestemd en voorgedragen voor de werkwijze.
Ook adviseer je over verbeteringen en standaardisering van het gehele werkproces vanuit de invalshoek van programmabeheersing en zorgt dat deze verbeteringen geïmplementeerd worden.
Je bent innovatief en ontwikkelt oplossingen en/of aspecten binnen je vakgebied. Natuurlijk zorg je ook dat jouw innovatieve ontwikkelingen bruikbaar geïmplementeerd worden binnen het werkproces.
Tot slot deel je jouw kennis en ervaring binnen en buiten het programma.

Functie-eisen
Werk- en denkniveau 
WO Kennis en ervaring 
Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied, Technische Bedrijfskunde of een vergelijkbare richting.
Je hebt kennis van en aantoonbare ervaring van projectmanagement en/of programmabeheersing en bent bekend met ondersteunende programma’s als Prince2. 
Je hebt kennis van complexe contractvormen en ervaring met inkoopcontracten zowel binnen als buiten RWS. 
Je hebt gedegen kennis van financiële processen en systemen. 
Je hebt gedegen van programmabeheersing en bijbehorende verantwoordingsprocessen. 
Je hebt kennis van relevante programmamanagementmethoden en -technieken. 
Je hebt 5 tot 7 jaar aantoonbare ervaring met integrale programmabeheersing binnen grote multidisciplinaire programma’s in een politiek bestuurlijke omgeving.

Meest essentiële competenties 
Je bent RADIO-V: resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.  Analyseren  Samenwerken  bestuurssensitiviteit  overtuigingskracht  plannen en organiseren

Voor deze functie geldt het functieprofiel van functiegroep advisering.

Bijzonderheden
De nieuwe omgevingswet komt eraan, eind 2018. Elke Nederlander krijgt er direct of indirect mee te maken. Het wordt makkelijker om een vergunning aan te vragen om iets te realiseren in de wereld om je heen. Dat gaat uiteraard digitaal waardoor je minder administratieve lasten hebt. Bescherming van bewoners-, natuur- en bedrijfsbelangen blijft bestaan. De politiek blijft aan zet om de kaders te bepalen. Met de wet krijgt de overheid wel meer bestuurlijke ‘power’ in handen om sneller besluiten te nemen die begrijpelijk zijn voor iedereen. Zo kan een initiatief sneller werkelijkheid worden. Of is sneller duidelijk dat het juist niet kan.
Wij gaan deze wet de komende jaren invoeren. Het maken van de wet- en regelgeving loopt nog door tot 2017 en 2018. Het succes van de nieuwe wet valt of staat echter met de uitvoering. Rijk, gemeenten (VNG), provincies (IPO) en waterschappen (UvW) werken daarom nu al samen om de wet straks in de praktijk een succes te maken. Dat doen zij binnen de Programmaraad Implementatie Omgevingswet. Het digitaal stelsel wordt opgezet. Het aanpassen van werkwijze en cultuur bij overheden en in de bredere samenleving wordt voorbereid. En iedereen die met de wet gaat werken, krijgt ondersteuning. In de vorm van opleidingen, kennisproducten, een online en telefonisch bereikbaar informatiepunt en andere communicatiemiddelen.

Organisatie
De Programmaraad Implementatie Omgevingswet fungeert onder voorzitterschap van RWS als interorganisationeel uitvoerder van de Implementatie. In de Programmaraad zijn Rijk, VNG, IPO en UvW vertegenwoordigd. De Programmaraad wordt ondersteund door een Programmabureau en krijgt advies van diverse adviesteams.
De Adviseur Programmabeheersing werkt in een klein team onder leiding van de Manager Beheersing en Bedrijfsvoering dat de Programmaraad ondersteund. Dit programmabureau ontwikkelt kaders en ondersteunt op het gebied van programma brede beheersing en communicatie en
omgevingsmanagement. Bijvoorbeeld bij programmabrede strategie, rapportages naar de opdrachtgever, planning- en risicomanagement, capaciteit en bemensing, omgevingsmanagement, communicatie, juridische advisering en verbinding met wetgevingstraject en markt en inkoop.

Startdatum Traject

z.s.m.

Einddatum Traject

6 maanden

Uren per week

36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten