Senior adviseur programmabeheersing

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
15-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
's-Gravenhage
Reacties
0
Bekeken
757
Status
Gesloten
Referentie
IGB50146283

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een senior adviseur projectbeheersing met ervaring met integrale programmabeheersing binnen grote multidisciplinaire programma’s in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De nieuwe omgevingswet komt eraan, eind 2018. Elke Nederlander krijgt er direct of indirect mee te maken. Het wordt makkelijker om een vergunning aan te vragen om iets te realiseren in de wereld om u heen. Dat gaat uiteraard digitaal waardoor u minder administratieve lasten hebt. Bescherming van bewoners-, natuur- en bedrijfsbelangen blijft bestaan. De politiek blijft aan zet om de kaders te bepalen. Met de wet krijgt de overheid wel meer bestuurlijke ‘power’ in handen om sneller besluiten te nemen die begrijpelijk zijn voor iedereen. Zo kan een initiatief sneller werkelijkheid worden. Of is sneller duidelijk dat het juist niet kan.

Deze wet gaat Rijkswaterstaat de komende jaren invoeren. Het maken van de wet- en regelgeving loopt nog door tot 2017 en 2018. Het succes van de nieuwe wet valt of staat echter met de uitvoering. Rijk, gemeenten (VNG), provincies (IPO) en waterschappen (UvW) werken daarom nu al samen om de wet straks in de praktijk een succes te maken. Dat doen zij binnen de Programmaraad Implementatie Omgevingswet. Het digitaal stelsel wordt opgezet. Het aanpassen van werkwijze en cultuur bij overheden en in de bredere samenleving wordt voorbereid. En iedereen die met de wet gaat werken, krijgt ondersteuning. In de vorm van opleidingen, kennisproducten, een online en telefonisch bereikbaar informatiepunt en andere communicatiemiddelen.

De Programmaraad Implementatie Omgevingswet fungeert onder voorzitterschap van Rijkswaterstaat als interorganisationeel uitvoerder van de Implementatie. In de Programmaraad zijn Rijk, VNG, IPO en UvW vertegenwoordigd. De Programmaraad wordt ondersteund door een Programmabureau en krijgt advies van diverse adviesteams.

U werkt in een klein team onder leiding van de manager beheersing en Bedrijfsvoering dat de Programmaraad ondersteund. Dit programmabureau ontwikkelt kaders en ondersteunt op het gebied van programma brede beheersing en communicatie en omgevingsmanagement. Bijvoorbeeld bij programmabrede strategie, rapportages naar de opdrachtgever, planning- en risicomanagement, capaciteit en bemensing, omgevingsmanagement,  communicatie, juridische advisering en verbinding met wetgevingstraject en markt en inkoop. De nadruk ligt hierbij op programmabrede zaken.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor de sturing en advisering op onderdelen van het integrale programmabeheersing.

 • U werkt vanuit het Programmabureau ter ondersteuning van de Programmaraad.

 • U zorgt door het organiseren van de programmabeheersprocessen dat het programmateam de grote, multidisciplinaire, complexe (deel)programma’s en projecten gestructureerd kan beheersen.

 • U zorgt hiervoor voor het inventariseren, analyseren, vaststellen en monitoren van beheersmaatregelen op het totale (programma)beheersingsproces.

 • U zorgt dat volledige en juiste managementinformatie tijdig wordt aangeleverd.

 • U geeft tactische en strategische adviezen en informatie op het gebied van programmabeheersing en stemt deze af met de lijnorganisatie.

 • U zorgt dat de standaarden, kaders en normen in het programma voor uw eigen vakgebied worden ontwikkeld en toegepast.

 • U bent er verantwoordelijk voor de (financiële) verantwoording goed in te richten en hiervoor standaarden te ontwikkelen en deze te implementeren. Dit betreft zowel dag dagelijkse verantwoording en voortgang als de formele verantwoording en voortgang naar de Opdrachtgever.

 • U levert algemene ondersteuning op het gebied van beheersing voor het onderdeel Invoeringsondersteuning.

 • U beïnvloedt een grote diversiteit aan stakeholders van de overheid en uit de markt over het belang van programmabeheersing, ook al hebben zij soms tegengestelde belangen.

 • U creëert bij hen draagvlak over te nemen beheersmaatregelen in een politiek gevoelige context.

 • U onderhoudt een netwerk met relevante contacten.

 • U draagt bij aan richtinggevende standaarden en zorgt dat deze zijn afgestemd en voorgedragen voor de werkwijze.

 • U adviseert over verbeteringen en standaardisering van het gehele werkproces vanuit de invalshoek van programmabeheersing en zorgt dat deze verbeteringen geïmplementeerd worden.

 • U ontwikkelt oplossingen en/of aspecten binnen uw vakgebied.

 • U zorgt dat uw innovatieve ontwikkelingen bruikbaar geïmplementeerd worden binnen het werkproces.

 • U deelt uw kennis en ervaring binnen en buiten het programma.

Eisen

 • U hebt minimaal wo werk- en denkniveau en een afgeronde wo-opleiding op het gebied van technische bedrijfskunde, Informatievoorziening of een vergelijkbare richting.

 • U hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met integrale programmabeheersing binnen grote multidisciplinaire programma’s in een politiek bestuurlijke omgeving.

 • U hebt kennis van en aantoonbare ervaring van projectmanagement en/of programmabeheersing en bent bekend met ondersteunende programma’s als Prince2.

 • U hebt kennis van complexe contractvormen en ervaring met inkoopcontracten zowel binnen als buiten Rijkswaterstaat.

 • U hebt gedegen kennis van financiële processen en systemen.

 • U hebt gedegen van programmabeheersing en bijbehorende verantwoordingsprocessen.

 • U hebt kennis van relevante programmamanagementmethoden en -technieken.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Regio Den Haag

Wanneer?

De functie is per direct fulltime beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste          eind maart 2016, met optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór woensdag 21 oktober aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten