Business Consultant Programma Vernieuwing Kernsystemen

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
15-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Almelo
Reacties
0
Bekeken
172
Status
Gesloten
Referentie
1142

Omschrijving

De Business Consultant Programma Vernieuwing Kernsystemen is verantwoordelijk voor

·Fungeren als rechterhand van het programmamanagement voor het nader analyseren, detailleren en adviseren van vraagstukken voor de inrichting van het programma dat in 2016 uitgevoerd wordt. Het betreft hier drie sporen (Stabiliseren, Optimaliseren en Vernieuwen) van de kernsystemen. De Business Consultant heeft de focus op de vraagstukken t.a.v. de vernieuwing van de kernsystemen te concretiseren t.b.v. de invulling van het programma;
·Het opstellen van een advies om snel en efficiënt functiepunten telling (omvang) en kwaliteit i.s.m. de productgroepen te borgen;
·Het opstellen van een advies om datakwaliteit binnen de productgroepen op te stellen en te kunnen meten;

WERKOMGEVING
Binnen de Justitiële Informatiedienst (Justid) is een programma gestart om de noodzakelijke vernieuwing van de Justitiële Informatiedienst kernsystemen uit te voeren. Deze noodzakelijke vernieuwing omvat zowel het technisch noodzakelijk onderhoud als de technische vernieuwing van deze kernsystemen, en wordt als een programma opgezet en bestuurd.
Het programma vernieuwing kernsystemen (PVK) is bezig met de voorbereiding voor besluitvorming. Het werken onder architectuur is een uitgangspunt en een belangrijk component rondom het programma vernieuwing kernsystemen, het is de basis voor het programmaplan. Voor programma vernieuwing kernsystemen geldt dat volgens de doelstellingen, uitgangspunten en afspraken die binnen het traject tot inrichten van de Justitiële Informatiedienst architectuur bepaald en gewerkt moet worden.

In de voorgaande fase van het programma is een Business Case, Architectuur Definitie Document, Architectuur Roadmap en Programmaplan vastgesteld. Hierin staan de kaders. Het programma staat aan de “vooravond” om per 1 januari 2016 te kunnen starten. In Q4 wordt het programma ingericht en de Business Consultant moet inrichtingsvraagstukken beantwoorden en speelt hierin dus een cruciale rol.

DE AFDELING/ Team
De Business Consultant wordt organisatorisch ondergebracht binnen de afdeling Projecten en Informatiemanagement en ingezet bij het programma vernieuwing kernsystemen en daar rechtstreeks aangestuurd door het programmamanagement.

VEREISTEN VOOR DE FUNCTIE
Het programma vernieuwing kernsystemen heeft als doelstelling om de continuïteit van de kernsystemen te waarborgen en de vernieuwing uit te voeren. De kernsystemen zijn onderdeel van de vitale informatievoorziening van het Ministerie Veiligheid en Justitie. Het betreft om een uitdagende functie bij een organisatie met een maatschappelijk gevoelige taak. Bewustzijn van deze taak en de verantwoordelijkheden die dat met zich meebrengt, is een belangrijk aspect van deze functie.

HARDE EISEN (aantoonbaar) WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

·Kennis en ervaring met vraagstukken oplossingsrichtingen t.a.v. vernieuwing en (data)migraties van legacy applicatielandschap naar service georiënteerde applicatielandschap in grote complexe omgevingen.
·Kennis en ervaring van datakwaliteit verbeteren
·Samenwerken, draagvlak creëren, richting geven in samenwerking met de lijnorganisatie;
·Een volwaardige gesprekspartner voor het programmamanagement
·WO werk- en denkniveau;

Basis competenties

·Pro-actieve, resultaatgerichte houding en hands-on mentaliteit;
·Overtuigingskracht;
·Analytisch;
·Doorzetter;
·Precies en vasthoudend;
·Helder communiceren in woord en geschrift op diverse niveaus;
·Flexibiliteit in de omgang met mensen en organisatie om resultaat te bereiken;
·Creativiteit in oplossingsrichting.

TOELICHTING (korte typering van geschikte medewerker)
De kandidaat dient te beschikken over een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Datum en tijd intake gesprekken

22-10-2015 tussen 13.00 uur en 16.00 uur

Bijzonderheden

Duur

2 maanden

Startdatum

ZSM

Optie op verlenging

Ja

Locatie

Almelo

Uren per week

32 uur

Aanvrager

Wendy van Ooijen

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten