Projectmanager senior

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
16-10-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Driebergen
Reacties
0
Bekeken
38
Status
Gesloten
Referentie
1143

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2564 opdrachten

Omschrijving

Rol

Projectmanager

Werkniveau

Senior

Locatie

Driebergen

Startdatum

11-11-2015

Einddatum

01-11-2016

Aantal uren per week

36

Aanvrager : Wendy van Ooijen

Uiterste aanbiedingsdatum 21-10-2015

PROJECTINFORMATIE

Staatsbosbeheer is een zelfstandig bestuursorgaan en beheert ruim 260.000 hectare Nederlandse natuur. Staatsbosbeheer maakt zich onder de noemer “beschermen, beleven en benutten” klaar voor de toekomst waarin ze mensen willen betrekken bij de natuur die hen raakt.

Staatsbosbeheer zal op korte termijn voor de uitdaging staan om een nieuw financieel pakket te selecteren en te implementeren. De implementatie van een dergelijke bedrijfsbreed financieel pakket is geen sinecure. Het gaat hier om een brede implementatie waarbij, naast de ICT componenten, met name implementatie- en verandermanagement binnen de organisatie een grote rol spelen.

Dit bedrijfsbrede pakket zal een flink aantal belangrijke core applicaties van Staatsbosbeheer raken. Snel een scherp inzicht in de processen van Staatsbosbeheer krijgen is dan ook essentieel.

Binnen het Projectenbureau ICT van Staatsbosbeheer worden landelijke Business projecten, met zware ICT componenten, gerealiseerd. Het projectenbureau werkt als verbindende factor en is verantwoordelijk voor samenhang tussen de verschillende projecten, het bewaken van de planningen, resources en geld.

De projectleider valt onder de teamleider van het projectenbureau ICT.

Opdrachtgever is Afdelingshoofd Bedrijfs Economische Zaken (BEZ).

Als Projectmanager ben je in de volle breedte verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuwe financieel applicatie bij Staatsbosbeheer. Je bent zowel een denker als een doener en in staat om het gehele traject, van start tot en met implementatie, voor jouw rekening te nemen. Met name het aspect verandermanagement is hierbij belangrijk. De lengte van het project zal ca. 1,5 jaar bedragen met een afbouw van uren na 1 jaar.

Je voelt je thuis in een hoog dynamische omgeving en kan goed omgaan met diverse disciplines in soms stressvolle situaties.

VEREISTE KENNIS

Ervaring

5 jaar relevante werkervaring m.b.t.het implementeren van (grotere) financiële systemen.

kennis van en ervaring met ICT is een pré, bij voorkeur op basis van een academische opleiding informatica of technische bedrijfskunde.

Ruime kennis van en ervaring op het terrein van projectmanagement.

Vaardigheden in het opstellen van projectvoorstellen, plannen. (hoort bij ervaren projectmanager)

Kennis van daarbij behorende hulpmiddelen Prince 2, MS project.

Kennis en ervaring op financieel gebied aangaande financiële administratie, projectenadministratie en urenverantwoordingsadministraties.

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Je bent verantwoordelijk voor het leiden en realiseren van het project van initiatiefase tot en met de overdrachtaan de opdrachtgever, binnen afgesproken planning en budget en conform afgesproken kwaliteitsnormen;

Je geeft operationeel en functioneel leiding aan het projectteam. Dit team is samengesteld uit meerdere disciplines(b.v. architecten, gebruikers, systeemontwikkelaars en testers.

Je draagt zorg voor personele, organisatorische en financiële aangelegenheden van het project. Tevens ben je verantwoordelijkvoor planning, voortgang, kwaliteit, kostenbewaking en op te leveren eindresultaat van het project.

Verder ben je verantwoordelijk voor de project resultaten en coördineer je de werkzaamheden van externe leveranciers;

Je rapporteert aan de opdrachtgever(Afdelingshoofd BEZ)

Je adviseert en rapporteer aan de teamleider projectenbureau ICT t.a.v. kwaliteit van het projectmanagement.

GEDRAGSKENMERKEN

Naast de organisatiecompetenties communiceren, samenwerken, ondernemend en resultaatgericht beschikt uover organisatiebewustzijn, bent u flexibel, bewaakt u de voortgang en kunt u goed plannen en organiseren. Tevens heeft u een coachende leiderschapsstijl.

EXTRA INFORMATIE

Bij de aanbieding graag de vakanties en eventueel niet beschikbaarheidsdagen doorgeven.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten